Τις γραφικότητες Μπαχτσελί η Τουρκία τις κάνει δόγμα!

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2022 16:05

Από τον Ντίνο Αυγουστή, αναπλ. καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ημέρες του Ιούλη. Ημέρες μνήμης και απόδοσης ελάχιστου φόρου τιμής στους ηρωικούς νεκρούς που αντιστάθηκαν απέναντι στις ορδές του Αττίλα στις προδομένες Κυπριακές Θερμοπύλες! Αλλά και ημέρες στοχασμού, μελέτης και σχεδιασμού για το μέλλον (έτσι πρέπει τουλάχιστον). Η τελευταία Έκθεση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις δραστηριότητες (operations) του Ο.Η.Ε. στην Κύπρο, «μια από τα ίδια»! Θύμα και θύτης εξισώνονται! Ούτε βλέπει ούτε ακούει τελικά ο Αντόνιο Γκουτέρες, παρά τις προκλήσεις και την εμπρηστική ρητορική της Άγκυρας.
Ωστόσο, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, υπάρχουν και εγχώριοι πολιτικοί που προσπαθούν να φορτώσουν τις μεροληπτικές-απαράδεκτες εκθέσεις Γκουτέρες και την ευθύνη μη λύσης του Κυπριακού στη δική μας πλευρά! «Οι εκθέσεις του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών αποτελούν έκφραση της αποτυχίας, ανικανότητας και έλλειψης πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης να διαχειριστεί το κυπριακό», τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΣΤΡΑ» της Κύπρου ο γ.γ. του ΑΚΕΛ.
Κάποιοι, έστω άθελά τους, επιμένουν να «αθωώνουν» την Τουρκία, η οποία ουδέποτε έκρυψε ότι η Κύπρος αποτελεί απαραίτητο στοιχείο στους σχεδιασμούς της για να καταστεί περιφερειακή υπερδύναμη με παγκόσμια εμβέλεια. Και σίγουρα κανένας πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (Μακάριος, Κυπριανού, Βασιλείου, Κληρίδης, Παπαδόπουλος, Χριστόφιας και Αναστασιάδης) δεν ευθύνεται για τη μη λύση του Κυπριακού. Διότι όλες οι προτάσεις και τα σχέδια λύσης του Κυπριακού είχαν στόχο την αποδοχή των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής. Αρκεί να θυμηθούμε τον εκβιασμό που ασκήθηκε στην Ελληνική Κυπριακή κοινότητα με το σχέδιο Ανάν. Καθαρές κουβέντες!
Σε όλα αυτά προσθέστε την ακραία πολιτική της Άγκυρας με το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας». Όταν οι Τούρκοι αναφέρονται στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», δεν μιλούν πλέον για μια «δίκαιη» επίλυση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Θεωρούν ότι ο διαμοιρασμός της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να γίνει μόνο μεταξύ των χωρών που έχουν ηπειρωτικές ακτές. Και τα ελληνικά νησιά (στα οποία συμπεριλαμβάνουν και την Κύπρο, την Κρήτη, τη Γαύδο, την Κάρπαθο, τη Ρόδο, το Καστελλόριζο, κ.ά.) θα πρέπει -όπως υποστηρίζουν- να περιορισθούν μόνο στα χωρικά ύδατά τους. Αυτά μέχρι προχθές! Διότι σήμερα, με τον χάρτη που κυκλοφόρησαν οι «γκρίζοι λύκοι» του συνεταίρου στην Κυβέρνηση Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, διεκδικούν το μισό Αιγαίο, με ό,τι περιλαμβάνεται μέσα σ’ αυτό και περικύκλωσαν από παντού την Κύπρο! Γραφικότητες υποστηρίζουν πολλοί! Μέγα λάθος. Τις γραφικότητες Ντεβλέτ Μπαχτσελί η Τουρκία τις κάνει δόγμα! Ενώ οι υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από ελληνικά νησιά συνεχίζονται αμείωτες! Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες έναντι της Τουρκίας, καθώς «πραγματική της στόχευση είναι η ανατροπή προς όφελός της του status quo στην περιοχή και η επιβολή καθεστώτος ηγεμονίας της».
Είναι κι αυτή η φημολογία-σεναριολογία ότι ο Τούρκος πρόεδρος (σε συνεννόηση με το Λονδίνο), παρά τις γνωστές αντιδράσεις που υπάρχουν από αρκετούς Τουρκοκύπριους, θα ανακοινώσει στις 20 Ιουλίου -την ημέρα της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο- την προσάρτηση των Κατεχομένων. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σενάριο, το οποίο μέχρι στιγμής ούτε διαψεύδεται ούτε επιβεβαιώνεται. Το σίγουρο είναι πως ο Ερντογάν θα παρευρεθεί στο ψευδοκράτος σε μία ακόμα φιέστα που θα πραγματοποιηθεί για την τουρκική εισβολή το 1974.
Υστερόγραφο 1: Αναρωτιέμαι τι άλλο περιμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιδράσει! Όχι λεκτικά, αλλά με συγκεκριμένα δραστικά μέτρα! Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής!
Υστερόγραφο 2: Η 20ή Ιουλίου είναι ήμερα πένθους, δεν είναι γιορτή! Επ’ αυτού θα επανέλθω…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass