Εικόνες ντροπής στο Κάστρο του Πλαταμώνα

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2014 12:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:46

 (Η επιστολή προς τους αρμόδιους του Υπουργείου Πολιτισμού και την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής):

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Μετά τις επιστολές μου που έστειλα και που δημοσιεύθηκαν στις έγκριτες εφημερίδες «Ελευθερία» Λαρίσης και «Ολύμπιο Βήμα Πιερίας», καθώς και στον υπουργό Πολιτισμού Γ. Παναγιωτόπουλο, αρμόδια της 9ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (που ανήκει το Κάστρο Πλαταμώνα σχετικά με την εγκατάλειψη του Κάστρου και επειδή αμφότεροι αδιαφόρησαν χωρίς να λάβουν το παραμικρό μέτρο. Απευθύνομαι σ’ εσάς όλους με αυτήν την ανοιχτή μου επιστολή μήπως κανείς σας ενδιαφερθεί γι’ αυτό το χιλιοτραγουδισμένο κάστρο που στέκει αγέρωχο στις ακτές του Αιγαίου Πελάγους και που άφησαν κληρονομιά οι πρόγονοί μας σ’ εμάς τους νεοέλληνες.

Κύριοι, ο δρόμος που υπάρχει, το μονοπάτι, ή μάλλον ο κατσικόδρομος, που οδηγεί από την κεντρική είσοδο και μέχρι την πύλη εισόδου στο Κάστρο είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ. Προεξέχουν και χάσκουν μυτερές και κοφτερές πέτρες, ανγκουνάρια, βραχάκια ξεγυμνωμένα που απειλούν να τραυματίσουν, να ξεσχίσουν κάθε επισκέπτη που περπατά πάνω σ’ αυτά. Βλέπει κανείς καθημερινά πάρα πολλούς επισκέπτες να ακροβατούν προσπαθώντας να ισορροπήσουν πάνω σ’ αυτές τις πέτρες μέχρι να φθάσουν στην πύλη του Κάστρου και κατά την επιστροφή τους.

Έλεος κύριοι!!! Λίγο τσιμέντο και λίγη άμμος χάθηκαν σ’ αυτή τη χώρα για να ισοπεδώσουμε τις προεξοχές από τις πέτρες και τις λακκούβες του δρόμου αυτού από την κεντρική είσοδο και μέχρι την πύλη του Κάστρου; Μπορεί να δικαιολογηθείτε ότι λόγω της κρίσης δεν υπάρχουν χρήματα...

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ (W.C.)

Για τους επισκέπτες και τους τουρίστες δεν υπάρχουν στην περιοχή του Κάστρου δημόσιες τουαλέτες (W.C.). Ή μάλλον υπάρχουν δύο (2), η μία μέσα στο γραφείο της κεντρικής εισόδου και η άλλη μέσα στο Κάστρο. Και οι δύο όμως τουαλέτες είναι πάντα κλειδωμένες. Προορίζονται μόνο για το προσωπικό του Κάστρου και επιπλέον σε τυχόντες υψηλόβαθμους της υπηρεσίας όταν επισκέπτονται το Κάστρο. Εισιτήρια εισόδου όμως εισπράττονται κανονικά. Η απάντηση του προσωπικού «για τουαλέτες» είναι στερεότυπη. «Δεν ανοίγουμε τις τουαλέτες διότι αν λερωθούν ποιος θα τις καθαρίσει; Δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας εδώ».

Όποιος ρωτήσει για τουαλέτα παραπέμπεται στην «υπαίθρια τουαλέτα», το παρακείμενο δασάκι!!! Αυτό το δασάκι του Κάστρου βρίθει από ακαθαρσίες! Χιλιάδες επισκεπτών τουριστών το χρησιμοποίησαν και το χρησιμοποιούν καθημερινά. Ακαθαρσίες, δυσωδία, αρουραίοι και άλλα τρωκτικά το επισκέπτονται καθημερινώς όχι μόνο τη νύχτα αλλά ακόμη και την ημέρα. Κάθε ημέρα που περνά ρυπαίνεται ακόμη περισσότερο. Τα βλέπουν όλα αυτά οι επισκέπτες και τουρίστες που το επισκέπτονται, βλέπουν τα αδιόρθωτα χάλια μας. Κουνούν τα κεφάλια τους γι’ αυτήν την κατάντια μας και φεύγουν απογοητευμένοι. Έτσι κύριοι θα αυξήσουμε τον τουρισμό στην Ελλάδα; Έτσι δείχνουμε τον πολιτισμό και τη φιλοξενία μας στους ξένους για να μας προτιμήσουν;

ΝΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Νερό στην περιοχή του Κάστρου Πλαταμώνα δεν υπάρχει. Αν δεν το ξέρετε μάθετέ το ότι η περιοχή αυτή βρίσκεται στη Σαχάρα της Αφρικής! Ή μάλλον λάθος. Υπάρχει κάπου εκεί στην περιοχή ένα φρεάτιο με νερό που είναι όμως πάντα κλειδωμένο!

Πού να βρουν λίγο νεράκι να δροσιστούν ή να πλύνουν τα χέρια τους οι επισκέπτες και τουρίστες της περιοχής του κάστρου; Μόνο από μια υπαίθρια καντίνα, όταν λειτουργεί, μπορούν να βρουν λίγο εμφιαλωμένο νερό! Λίγα δενδράκια που υπάρχουν στην πλατεία του Κάστρου «αυτοποτίζονται». Άλλα φυτά και λουλούδια δεν υπάρχουν, ελλείψει νερού, ξεραίνονται.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Για να πάει κανείς από τον Πλαταμώνα στο Κάστρο θα πρέπει να περπατήσει μισή ώρα περίπου. Θα περπατήσει σ’ ένα δρόμο χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς διαχωριστική γραμμή, χωρίς καλό φωτισμό, για να φθάσει στην είσοδο του Κάστρου. Το τραμ που υποσχέθηκαν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι θα λειτουργήσει σύντομα και θα σταματά κοντά στο Κάστρο θα λύσει εν μέρει τα προβλήματα αυτά.

Κύριοι, εν κατακλείδι, όλα εκεί στο Κάστρο δείχνουν ωσάν να μην επιθυμούμε τους επισκέπτες, τουρίστες να ανεβαίνουν στο Κάστρο, αλλά μόνο να το βλέπουν από μακριά!!!

Καλώ δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερς να επισκεφθούν την περιοχή του Κάστρου Πλαταμώνα για να διαπιστώσουν «ιδίοις όμμασι» τα αναγραφόμενά μου».

 

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Αθαν. Παπαϊωάννου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass