ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η κυβέρνηση δημεύει τις περιουσίες μέσω ΕΝΦΙΑ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2014 12:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:50

 

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας μέσω του ΕΝΦΙΑ, είναι πρώτα και πάνω από όλα είναι ένα μέτρο βαθιά αντιδημοκρατικό, αντιτίθεται στις αρχές της φιλελεύθερης οικονομίας ,σίγουρα είναι αντισυνταγματικό αφού το κράτος σταδιακά και σε δόσεις δημεύει τις περιουσίες μας .Ένας φόρος – νόμος που ληστεύει την τελευταία ρευστότητα που απέμεινε από τα νοικοκυριά και δεν αφήνει περιθώριο κανένα να ανακάμψει ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της οικονομικής ζωής του τόπου που έχει να κάνει με τον κλάδο των ακινήτων. Φυσικά σε μια παραδοσιακή οικογένεια ελληνική μέσα από την οικονομία του νοικοκυριού ξεπηδούσαν και υλοποιούνταν τα όνειρα της επόμενης γενιάς .Πλέον αυτός ο κρίκος θα εξαφανιστεί για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά αφού η μικροοικονομία του νοικοκυριού έχει καταρρεύσει και μαζί με αυτή τα όνειρα και τα εχέγγυα για τις επόμενες γενιές .Πληρώνουμε όλοι μας οι Έλληνες τις φορολογικές μας υποχρεώσεις με κόπο και μόχθο μέσα σε ένα περιβάλλον εχθρικό και αντέχουμε και παλεύουμε χωρίς μεμψιμοιρίες .Αυτό πράγματι για τον περήφανο Ελληνικό λαό είναι αξιοθαύμαστο!

Δεν πρέπει όμως σε καμιά περίπτωση πολιτικές αποφάσεις και ανήθικοι και αντιδημοκρατικοί νόμοι να μετατρέψουν συνανθρώπους μας τίμιους ,αξιοπρεπείς και νοικοκυραίους σε δήθεν οφειλέτες και να αφήσουμε εκατομμύρια πολιτών να αποδεχθούν μια μοίρα (την μοίρα της φτώχιας) που δεν οφείλετε στους ίδιους αλλά στις πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει μια κυβέρνηση.

Οι περιουσίες (τα σπίτια) των Ελλήνων ανήκουν μόνο στους κατόχους-ιδιοκτήτες και όχι στην τρόικα ή στους πιστωτές της κυβέρνησης και των τραπεζών.

Κανένας μας δεν οφείλει στο κράτος ούτε ένα ευρώ, πέραν των φορολογικών (εισοδηματικών) του εισφορών.

Σε χρονικό ορίζοντα 10 ετίας (διανύουμε τον 6χρόνο) ουσιαστικά ο Έλληνας καλείται να ξαναπληρώσει ή να «ξαναγοράσει» την περιουσία που έφτιαξαν προηγούμενες γενιές με θυσίες!

Ας αναλάβουν αυτοί που βρίσκονται στην βουλή τις ευθύνες τους και ας αναλάβουνε οι Έλληνες πολίτες πρωτοβουλίες για τον περίφημο ΕΝΦΙΑ».

Μάριος Ξηρομερίτης-χειρουργός ουρολόγος, Δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass