ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ... ΔΡΟΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Στα ΑΤΜ η Ελλάδα αναστενάζει...

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2014 10:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:51

 

Του Χρήστου Τσαντήλα

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑ προχθές λόγω φιλικής γνωριμίας με ένα στέλεχος της Ν.Δ. που «ανέβαινε» την κεντρική Ελλάδα κατευθυνόμενος στη Χαλκιδική, όπου θα μαζεύονταν δεκάδες γαλάζια στελέχη, διακατεχόμενα από...τρελή χαρά για το πάρτι, όχι τόσο για τα γενέθλια του κόμματος, όσο για να δώσουν τα διαπιστευτήρια, όπως καλά γνωρίζω, στον αρχηγό - εκλογές που έρχονται.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ο φίλος για έναν καφέ στη Λάρισα και ζήτησε πριν φύγει, να του δείξω ένα μηχάνημα ΑΤΜ για ανάληψη χρημάτων. Εκεί λοιπόν στον πεζόδρομο της Πατρόκλου, όπου και ένα μηχάνημα ανάληψης χρημάτων της Εθνικής Τραπέζης, ο φίλος μου βρέθηκε μπροστά στη θλιβερή πραγματικότητα. Αυτήν την πραγματικότητα που δημιούργησαν κόμματα σαν το δικό του, αυτό που έσπευδε να γιορτάσει, ή σαν το άλλο, το πρώην μεγάλο που έφερε στη χώρα την πολυπόθητη «αλλαγή» και τα τελευταία χρόνια, της... άλλαξε κυριολεκτικά τα φώτα!

ΠΟΙΑ πραγματικότητα; Μια «ουρά» πολιτών, αγρίως φορολογουμένων, τουλάχιστον σε απόσταση 40 μέτρων, μέχρι τη γωνία Πατρόκλου και Ρούσβελτ, θύμιζε όπως παλιά, την κατάσταση στα εκδοτήρια των γηπέδων και στα γκισέ των τραπεζών. Και πριν ο φίλος μου κάνει μεταβολή, δεν του χάρισα: "Αυτά να δείτε στις γιορτές της Χαλκιδικής. Έχετε, με τη φορολογική επιδρομή, μεταφέρει τα τραπεζικά γκισέ στους δρόμους και στους πεζόδρομους! Μπροστά στα ΑΤΜ μια στρατιά κόσμος κάθε μέρα. Πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Μεταφέρατε τις συναλλαγές του δημοσίου με τους πολίτες στους ...δρόμους! Στις τράπεζες χάνεις μεροκάματο. Σε κοινή θέα η κατάντια μας...». Είχα δίκαιο, είπε ο φίλος, αρκέστηκε να κουνήσει το κεφάλι και να κάνει μια γκριμάτσα, σαν κάτι που έκρυβε να ήθελε να βγάλει, όπως και ο πρωθυπουργός είχε δίκαιο, για τη χειροβομβίδα που κατάφερε να κρατήσει και να μην σκάσει στα χέρια του...

ΕΣΚΑΣΕ όμως η χειροβομβίδα στα χέρια των Ελλήνων. Και τραυμάτισε την αξιοπρέπειά τους. Εξαφάνισε τη διάθεση για κοινωνική ανάδειξη και εργασιακή προσφορά αφού έφερε τον εργασιακό μεσαίωνα. Άρπαξε τη σύνταξη των απόμαχων της δουλειάς, έδιωξε στο εξωτερικό τους νέους λαμπρούς μας επιστήμονες, βύθισε στην ανεργία τη χώρα, έκλεισε επιχειρήσεις και όνειρα παραγωγικών ανθρώπων, ώθησε βιαστικά στη σύνταξη εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, με αποτέλεσμα να βουλιάξουν τα ασφαλιστικά ταμεία, άλλαξε τη ζωή όλων, σε ακραίες περιπτώσεις δημιούργησε κίνητρο για τάσεις αυτοκτονίας, υποθήκευσε το μέλλον της Ελλάδας για πολλές δεκαετίες από τώρα.

ΚΑΙ βέβαια δεν τα έκανε όλα αυτά ο πρωθυπουργός. Αλλά η χειροβομβίδα που κρατάει ακόμα στα χέρια του. Και που εκείνος όπως λέει, απασφάλισε. Αυτή που όπλισαν προηγούμενες κυβερνήσεις στις οποίες όλοι σχεδόν οι σημερινοί ένοικοι της Βουλής συμμετείχαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass