Το πραγματικό δίλημμα των ψηφοφόρων

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2022 14:00

Ο Πρωθυπουργός άρχισε να επισκέπτεται την επαρχία, πρωινάδικα, τηλεοπτικά κανάλια, έβαλε όλον τον προπαγανδιστικό μηχανισμό, το καθεστωτικό σύστημα σε πλήρη λειτουργία. Το προεκλογικό έναυσμα το έδωσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης όταν επισκεπτόμενος την Καλλιθέα, σε μια αποστροφή του λόγου του είπε «μύρισε εκλογές». Προέβλεψε, η ΝΔ θα είναι πρώτη και αυτοδύναμη. Έδωσε το σύνθημα! Ταυτόχρονα έθεσε και το εκλογικό δίλημμα ζητώντας να μη γκρεμιστούν όλα όσα έχτισε η κυβέρνησή του.


Σε άλλη επίσκεψή του στο Λονδίνο και στα γραφεία της Morgan Stanley μίλησε για ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων το 2023 στην Ελλάδα και πάλι εξέφρασε τον καημό του, πως το κόμμα του η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, θα είναι αυτοδύναμη και έθεσε το δίλημμα να γίνει σύγκριση της τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ και της δικής του.
Να συγκρίνουμε το 2015 που η χώρα ήταν σε χρεοκοπία, είχαμε μνημόνια και μια εχθρική ΕΕ, βλέπε Σόιμπλε. Μια ΝΔ και ένα ΚΙΝΑΛ να κάνουν μικροπολιτική πάνω στο πτώμα της χώρας, στην καταστροφή και την απόγνωση της «λεγόμενης» μεσαίας τάξης της μικρομεσαίας αγροτιάς, με την ανεργία στα ύψη, ιδιαίτερα της νεολαίας, με τη διόγκωση των χρεών στα λαϊκά νοικοκυριά. Στην έλλειψη της ρευστότητας, την απόγνωση όλης της ελληνικής κοινωνίας.
Και όλη αυτή η δυστυχία ήταν κατόρθωμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Νομίζουν ο ελληνικός λαός έχει ξεχάσει επειδή δουλεύει ακατάπαυστα η παραπληροφόρηση, ο γκαιμπελισμός, οι έμποροι της δημοσιογραφίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν φοβάται τις εκλογές. Προκαλεί τον κ. Μητσοτάκη να τις συντομεύσει. Εξάλλου «το γοργόν και χάριν έχει». Τα εκλογικά διλήμματα του κ. Μητσοτάκη φανερώνουν απόγνωση, ήττα. Οι δύο τετραετίες, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνουν στη ζυγαριά. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Στην τετραετία που διανύουμε με την κυβέρνηση της ΝΔ η οικονομία της χώρας δεν είχε μνημόνια, Σόιμπλε, τρόικα! Να ξεχάσουμε τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη «βάστα Σόιμπλε» Τις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ «πάρτε τα χρήματα από τις ελληνικές τράπεζες γιατί θα τα χάσετε!».
Στην τετραετία 2015-2019 ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ανόρθωσε την οικονομία της χώρας, ρύθμισε τα χρέη της, άφησε 37,5 δισ. για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας και όχι μόνο. Μπορεί να γίνει σύγκριση στην οικονομική πολιτική της τετραετίας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό Οικονομικών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, και αυτής της ΝΔ με αντίστοιχο υπουργό τον κ. Σταϊκούρα! Μπορεί;
Στην τετραετία της ΝΔ είχαμε πανδημία, μία ανίκανη κυβέρνηση που διέλυσε το δημόσιο σύστημα υγείας, χιλιάδες θανάτους. Είχαμε ανεργία, φτώχεια, φτωχοποίηση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων. Είχαμε τον νεοφιλελευθερισμό στο απόγειο, που ουδέποτε ευνόησε τον κόσμο του μόχθου και της εργασίας. Έκανε τα πάντα να συρρικνωθεί το κοινωνικό κράτος.
Το πραγματικό δίλημμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν είναι τα προβλήματα της κοινωνίας, τα οποία η ΝΔ, βάθυνε. Είναι η οικονομική κρίση, η ακρίβεια. Είναι η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ.
Είναι οι δημοκρατικές ελευθερίες που καταπατούνται από το «καθεστώς» του κ. Μητσοτάκη. Είναι η συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων η αστυνομοκρατία οι ανελεύθεροι νόμοι, οι υποκλοπές.
Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαλέξει ή με τη δεξιά ή με την αριστερά και για μια δημοκρατική, προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Δεν μπορεί να πατάει σε δέκα βάρκες. Δεν μπορεί να μεγαλοπιάνεται, οι εποχές που η σοσιαλδημοκρατία είχε το πάνω χέρι, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Υπηρέτησε νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ταυτίστηκε με τη δεξιά. Αμνησία δεν έπαθε ο ελληνικός λαός.
Ο ψηφοφόρος που θα πάει στην κάλπη, δεν πρέπει να έχει διλήμματα, τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και της ΝΔ δεν συναντιούνται πουθενά. Η υπεροχή του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εμφανής.
Τα διλήμματα του κ. Μητσοτάκη είναι ψευτοδιλήμματα. Η μόνη πολιτική διέξοδος για την ελληνική κοινωνία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την πρώτη κάλπη να βγει ενισχυμένος, να είναι πρώτο κόμμα με διαφορά.

Από τον κ. Βασίλη Ζωγράφο,
συντονιστή της Ν.Ε. Λάρισας και μέλους Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass