Το ισλαμικό χαλιφάτο και ο ρόλος της Τουρκίας

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2014 12:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:54

 

Από το Νίκο Ζήσου

Η δολοφονία ενός από τους σεβαστούς θρησκευτικούς ηγέτες των Μουσουλμάνων στο Νταγκεστάν, περιοχή του εύθραυστου Καυκάσου της Ρωσίας, συνέπεσε με τη δολοφονία του Αμερικανού προξένου Stevens στη Βεγγάζη της Λιβύης από Μουσουλμάνους τζιχαντιστές. Και όμως ο Stevens ήταν βασικός παράγοντας στη δολοφονία του Καντάφι και την άνοδο στην εξουσία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Τζιχάντ. Σε ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο εξαπολύθηκε ένα κύμα μίσους στο όνομα του ισλαμικού φονταμενταλισμού, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε παγκόσμιο πόλεμο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του εγχειρήματος της «Ευρύτερης Μέσης Ανατολής », ενός σχεδίου, που εκτελείται από το 2010 από τον άξονα Ουάσιγκτον – Λονδίνου.

Τον Αυγούστου του 2012 ο Σείχης Said Afandi πνευματικός ηγέτης της αυτόνομης Δημοκρατίας του Νταγκεσταν, δολοφονήθηκε. Ο Σείχης Afandi είχε παίξει κρίσιμο ρόλο στην προσπάθεια συμφιλίωσης μεταξύ σουνιτών μουσουλμάνων και άλλων ισλαμικών ομάδων στο Νταγκεστάν. Η Ουάσιγκτον θεωρεί τη χειραγώγηση αυτών των μουσουλμανικών εξτρεμιστικών ομάδων ως το μέσο που θα φέρει ανεξέλεγκτο χάος στη Ρωσία και την κεντρική Ασία όπου διακυβεύονται ενεργειακά συμφέροντα. Το σχέδιο αυτό εκτελείται από ομάδες ισλαμοφασιστών, τις ίδιες που έχουν αναλάβει την δημιουργία χάους και καταστροφής στο εσωτερικό της Συρίας δρώντας εναντίον της κυβέρνησης του Bashar Al Assad.

Αυτό που κάνει τη σημερινή κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη ιδίως μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να πυροδοτήσει τις ταραχές με την ανακριβή ονομασία «Αραβική Άνοιξη», που ξεκίνησαν από την Τυνησία και εξαπλώθηκαν σε ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο, είναι τα ανυπολόγιστου κόστους αλλεπάλληλα κύματα δολοφονιών, υποδαύλισης μίσους και καταστροφής, εκτελώντας αυτό το σχέδιο μέσω των λεγόμενων ομάδων της Αλ Κάιντα μελών του κινήματος του Τούρκου Fethulah Gullen, πρώην συνεργάτη του Erdogan ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, καθώς και άλλων εξτρεμιστικών ομάδων με σκοπό την ανατροπή του πρόεδρου Bashar Al Assad.

Το κίνημα του Τούρκου Fethullah Gullen αποτελείται από ένα παγκόσμιο δίκτυο «ισλαμικών σχολείων», ο ίδιος δε ασκεί μεγάλη επιρροή στην πολιτική του κόμματος ΑΚΡ του Erdogan. Κύριοι χρηματοδότες και υποστηριχτές των διάφορων εγκληματικών ομάδων που δρουν στη Συρία και στο Ιράκ, είναι η Σαουδική Αραβία το Κατάρ αλλά και η ίδια η Τουρκία.

 Εκείνο όμως που κάνει την κατάσταση στην περιοχή εξαιρετικά επικίνδυνη και ανατρέπει τα πράγματα, είναι η ανάμειξη της Τουρκίας σαν περιφερειακή δύναμη, ερχόμενη σε αντίθεση με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ στην περιοχή. Μάλιστα η εφημερίδα «WSJ», της Ουάσιγκτον σε δημοσίευμά της, ανέφερε ξεκάθαρα πως οι ΗΠΑ πρέπει να αναζητήσουν άλλον σύμμαχο στην περιοχή, μετά την άρνηση του Ερντογάν να συμπαραταχθεί μαζί τους κατά του ISIS.

Ο Φράνσις Ρικιαρντόνε, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, σε δηλώσεις του που έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ, κατηγορεί την Τουρκία ως συνεργάτη της Ταξιαρχίας Αλ Νούσρα, παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία, αλλά και άλλων ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων οι οποίες δρουν στην περιοχή.

Πριν από λίγο καιρό οι New York Times, σε πρωτοσέλιδο άρθρο τους έγραφαν: Δεν είναι μόνο το φρουραρχείο του ISIS που λειτουργεί στην Κωνσταντινούπολη, υπό την κάλυψη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, το ίδιο συμβαίνει και στη συνοικία Χατζημπαϊράμ της Άγκυρας. Όμως δεκάδες είναι τα κέντρα δραστηριότητας του ISIS στη Τουρκία, τα δε ΜΜΕ της Τουρκίας υπολογίζουν σε 1.000 τους Τούρκους εθελοντές στο ISIS.

Το ISIS δεν είναι παρά προέκταση του δικτύου των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, του τουρκικού ΥΠΕΞ και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το ISIS υπηρετεί τις επιδιώξεις του αφανούς χαλίφη του Χαλιφάτου. Μπροστά είναι ο Aλ Μπαγκντάτι, πίσω όμως βρίσκεται ο ίδιος ο Ερντογάν. Στόχος της Τουρκίας διά του ISIS είναι η ανατροπή του Μπασάρ Αλ Ασαντ, του μόνου υπερασπιστή των χριστιανών όπως απεδείχθη, και μοναδικού φυσικού συμμάχου της «τυφλής» Δύσης. Η δε Άγκυρα δεν θέλει την ανατροπή απλά για να επιστρέψει με επιρροή σε μια παλιά της επαρχία, αλλά και για να πιέσει το Ισραήλ, με το οποίο πλέον το ρήγμα είναι χαώδες.

 Αυτή η κατάσταση θα απειλήσει σε κάποια στιγμή όχι μόνο άλλα κράτη στην περιοχή αλλά το ίδιο το ελληνικό κράτος και την επιβίωση του Ελληνισμού.

Σε γεωπολιτικό επίπεδο η κρίση στην Ουκρανία που συνδέεται άμεσα με την κρίση σε Ιράκ και Συρία δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος ισορροπιών και παγκόσμιας ασφάλειας, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Αυτή η ρευστή κατάσταση την κατάληξη της οποίας είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς, φαίνεται ότι τείνει να επηρεάσει τη δομή και τη φύση των λεγόμενων εθνικών κρατών αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, με την Τουρκία να έχει εγγράψει υποθήκες στο Αιγαίο και τη Θράκη, με έναν ελληνικό λαό σε δημογραφική παρακμή και οικονομική καταστροφή, με ένα ελληνικό κράτος διαλυμένο από τον κομματισμό, με ένα πολιτικό σύστημα που το μόνο που το απασχολεί είναι η διαιώνιση των «τζακιών» και η διαχείριση της εξουσίας, καθίσταται ανίκανο να αντιληφθεί τον κίνδυνο για την χώρα και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προάσπισή της.

Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν να διαχειριστεί αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, που θα επηρεάσει την επιβίωση του έθνους, η ανίκανη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, όταν δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την υπόθεση του ΕΝΦΙΑ.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο τραγική, αν σκεφτεί κανείς ότι η εναλλακτική λύση η αξιωματική αντιπολίτευση αντί να αντιληφθεί και αυτή την κρισιμότητα της κατάστασης, έχει υποβαθμίσει επικίνδυνα τα εθνικά προβλήματα.

 Και αναρωτιέται κανείς, όταν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταγωνίζονται η μία την άλλη σε αναποτελεσματικότητα, ανευθυνότητα και λαϊκισμό, τότε σε ποιον θα πρέπει να βασιστεί ο Έλληνας πολίτης;

Όσοι όμως αγαπάμε την πατρίδα και τον λαό μας, την οικογένειά μας, και δεν διακυβεύουμε την ασφάλεια των παιδιών μας για μηδενιστικές φαντασιώσεις ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η νέα τζιχάντ, που είναι ίδια κι απαράλλαχτη με την παλιά, έχει ονόματα και διευθύνσεις. Ο Νταβούτογλου με δηλώσεις του «δικαιολόγησε» τις γενοκτονικές πράξεις των τζιχαντιστών του ISIS, οι τραυματίες του οποίου περιθάλπονται σε τουρκικά νοσοκομεία. Η τουρκική κυβέρνηση και οι μυστικές υπηρεσίες της, παρέχουν πλήρη υποστήριξη στους κατσαπλιάδες του ISIS με χρήμα, όπλα και προστασία. Το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, δημοσιοποίησε ότι το ISIS έχει γραφεία στο συντηρητικό προπύργιο του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Οι εξτρεμιστές περνούν από εκεί και παίρνουν τα οδοιπορικά τους! Εκεί σταματούν και οι χιλιάδες εθελοντές από την Ευρώπη, που πάνε να σφάξουν «άπιστους» στη Μέση Ανατολή.

Σύντομα το χαλιφάτο των Ισλαμοφασιστών θα αναζητήσει αληθινό χαλίφη. Ο Erdogan, ίσως διεκδικήσει την αρχηγία του δημιουργήματός του, εντάσσοντας το χαλιφάτο στην Τουρκική επικράτεια ως νέος Σουλτάνος.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass