ΓΕΜΙΖΕΙ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ

Τον... οβολόν μας υπέρ πτωχών και αδυνάτων!

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2014 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:56

 

Του Χρήστου Τσαντήλα

ΤΟ λαϊκό άσμα, «άλλα λες και άλλα κάνεις... » μου θυμίζει η στάση όσων φίλων και γνωστών βρήκα τούτες τις μέρες, (φρεσκο)ξεπουπουλιασμένους από την κατάθεση χρημάτων στις τράπεζες, υπέρ... «φτωχών και αδυνάτων» τροϊκανών και καταταλαιπωρημένους από το πολύωρο στήσιμο στις ουρές για να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ γι’ αυτούς, για τα παιδιά τους, ίσως και για τα... εγγόνια τους και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος!

ΚΟΙΝΗ συνισταμένη όλων, η οργή. Απέναντι στην κυβερνητική συμπαράταξη γαλάζιων και πράσινων, (γενικώς) και πολιτικών προσώπων (ειδικώς).

-Μα καλά πώς γίνεται ενώ κάθε φορά που σας βρίσκω στον δρόμο να τους στολίζετε με χοντρά... κοσμητικά και όταν έρχονται οι εκλογές, στην κάλπη να τους ψηφίζετε; Αυτοί είναι παλικαρισμοί, καμιά ασθένεια της φυλής, ή κάνω λάθος;

ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι, όπως έγραψε και ένας παλιός συνάδελφος, τα κόμματα εξουσίας (δύο είναι αυτά) που κυβερνούν τον τόπο από τη μεταπολίτευση και μετά, είναι σαν τη... γάτα, που προσγειώνεται απ΄ όπου και αν πέσει, πάντα με τα πόδια! Διότι αν συμβεί και πάλι αυτό στις επόμενες (όποτε γίνουν) εκλογές, δεν θα επαληθευθεί μόνο η παροιμία, αλλά θα είναι άξιο επιστημονικής μελέτης, πώς γίνεται ένας λαός να αντέχει τόσες θυσίες μέσα σε τόσο χρονικό διάστημα και να στέκεται ακόμα στα πόδια του!

ΚΑΙ βεβαίως, πώς άντεξαν τόσα χρόνια (τα 40 γιόρταζαν φέτος και τα δύο) ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να εναλλάσσονται στην εξουσία και τελικά... σφιχταγκαλιασμένα να συγκυβερνούν; Με τη Ν.Δ. να κυβερνά 17 ολόκληρα χρόνια και το ΠΑΣΟΚ 21, με 10 συνολικά αρχηγούς. Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γεώργιος Ράλλης, Ευάγγελος Αβέρωφ, Κων. Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Έβερτ, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς για τη ΝΔ και Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ.

ΣΠΑΝΙΑ αντοχή δείχνει ως φαίνεται ο Έλληνας φορολογούμενος, αν σκεφτεί κανείς ότι τα δύσκολα ακόμα δεν πέρασαν παρά το αντίθετο που πιστεύει η κυβέρνηση. Και αυτό γιατί πριν ακόμα εξέλθουν οι φορολογούμενοι από τα τραπεζικά καταστήματα, θα πρέπει να ετοιμάζονται για νέα... δοκιμασία καθώς:

*Περίπου 2 εκ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν αν δεν το έκαναν ήδη, εκτός από τον ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος ύψους κάπου 1,5 δισ. ευρώ.

*Ως το τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί και η τρίτη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, βεβαίως καπάκι κι ο μηνιαίος ΕΝΦΙΑ.

*Τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι το νέο έτος, τα ξεχνάμε; Εμείς μπορεί για την ώρα, αυτοί όχι.

ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ δίχως τέλος... Και ενώ οι υπεσχημένες φοροελαφρύνσεις, έγιναν τελικά φοροδιευκολύνσεις, αν τύχει και σου έρθουν καπάκι μέσα σ' όλα αυτά τα ραβασάκια κι κείνα της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και άλλων κοινωφελών οργανισμών, κοινώς... την έβαψες.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass