[ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΧΡΙΣ ... ΕΣΧΑΤΩΝ!]

«Ζωή χωρίς αδιάκοπο έλεγχο, δεν αξίζει να τη ζει κανείς»

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2023 10:20

Από τον Απόστολο Σιέρρα, φιλόλογο στο Λύκειο Πλατυκάμπου

ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ
* Έχουμε ένα πολιτικό σύστημα ατελές, αφερέγγυο, «ανάπηρο». (Χωρίς αξιοκρατία. Η Διάκριση των εξουσιών -θεμελιώδης αρχή της Δημοκρατίας- δεν υφίσταται, παρά μόνο ως Συνταγματική πρόνοια, πλήττοντας και τη Δημοκρατία και την Κοινωνία...).
* Έχουμε ένα Σύστημα καθαρά και απροκάλυπτα ταξικό. (Ο κόσμος το έχει αντιληφθεί. Γι’ αυτό και, απογοητευτικά, πιστεύει πως «δεν αλλάζει τίποτα»).
* Το πολιτικό προσωπικό, και τα κόμματα -στην πλειονότητά τους- κατάντησαν αναξιόπιστα.
(«Όλοι ίδιοι είναι» λένε πολλοί, βλέποντας την ιδιοτέλεια των προσώπων, που διεκδικούν μία θέση εξουσίας για να υπερασπιστούν, δήθεν, το δημόσιο συμφέρον και να υπηρετήσουν τον λαό!! Υποσχέσεις εκμαυλιστικές που μένουν, κατά κανόνα, ανεκπλήρωτες...).
Και ενώ μετά από δέκα -και περισσότερα- χρόνια κρίσης, που δυστύχεψε τον λαό και «πτώχευσε» την πατρίδα μας, θα περίμενε κανείς να έχει ταρακουνηθεί το πολιτικό κατεστημένο και να αλλάξει συθέμελα..., αυτό εξακολουθεί να λειτουργεί και να διαχειρίζεται τον Τόπο και τις Ζωές μας με λογικές φεουδαρχών, τσιφλικάδων, «νονών»...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι εκλογές στις 21 Μάη 2023 ήταν ένας θρίαμβος για τη ΝΔ Αναμφισβήτητα κυρίαρχη!
* Κερδισμένο το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.
* Ευχαριστημένο το ΚΚΕ.
* Αποτυχία για το ΜέΡΑ25
* Κατώτερη της φήμης της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
* Έκπληξη η «ΝΙΚΗ» (!!).
* Μεγάλος χαμένος, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Παρά τον θρίαμβό της, η ΝΔ, ανικανοποίητη, ζητά δεύτερες εκλογές!!
Η ΥΒΡΙΣ ΤΗΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ
Ο αναπάντεχος θρίαμβος της ΝΔ θόλωσε, φαίνεται, τη λογική τους. Δεν επιθυμούν συνεργασία με κανέναν. Ούτε καν το συζητούν…! Έτσι, σύρουν τη χώρα σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Και απειλούν, κορυφαία στελέχη της, και ο ίδιος ο Πρόεδρός της, και για τρίτη αναμέτρηση -«για ένα καλοκαίρι αγωνίας»- αν δεν έχουν το ποθούμενο αποτέλεσμα (!!).
ΓΙΑΤΙ;
Για να γίνουν απόλυτα κυρίαρχοι. Για να κυβερνούν ως Απόλυτοι Μονάρχες. Να Ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα! Να κάνουν την κοινωνία έρμαιο των Αγορών! Για να εφαρμόσουν τα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, ενός ανήλεου Νεοφιλελευθερισμού, που αποτελεί την ιδεολογία τους (Εξασφαλίζοντας την πιο ισχυρή νομιμοποίηση: τη συγκατάθεση -τι ειρωνεία- του θύματος!).
Κοινοβουλευτική Δικτατορία ετοιμάζουν.
Αλίμονό μας αν ευοδωθούν τα σχέδιά τους. Προσποιούνται ότι υπηρετούν την Πολιτεία, ενώ πραγματικά θέλουν και επιδιώκουν να ικανοποιήσουν προσωπικά, κομματικά και ταξικά συμφέροντα. (Το «ξεκοκάλισμα» των δισ. -πάνω από 80- του Προγράμματος Ανάπτυξης είναι ένας ακαταμάχητος πειρασμός... Και δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να χαθεί!).
Η αυτοδυναμία, όμως, οδηγεί στην αυθαιρεσία και στην περιφρόνηση κάθε άλλης πρότασης. Στην περιφρόνηση των λαϊκών αιτημάτων και των αναγκών του λαού. Η μέθη της εξουσίας είναι αδίστακτη…!
Οι «μεγάλες δυσκολίες», που μπορεί να απειλήσουν μία χώρα, και οι προκλήσεις αντιμετωπίζονται με συνεργασίες. Η εμπειρία του 2012 είναι πολύ πρόσφατη, για να ξεχαστεί. Συνεργάστηκαν, συγκυβέρνησαν και έσωσαν τη χώρα ΝΔ + ΠΑΣΟΚ + ΔΗΜ.ΑΡ. Αποδοκίμασαν ποτέ τη συγκυβέρνησή τους, αυτή; Αφού, έτσι, έσωσαν τη χώρα, γιατί να μην το επαναλάβουν και σήμερα, που η χώρα κινδυνεύει -και πάλι- από το τεράστιο, λ.χ., Χρέος, που διογκώνεται ασυγκράτητο! (Αυτό το Χρέος, που υπήρξε ο λόγος να μπει η Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ. και τα μνημόνια...).
Η ΑΠΑΤΗ – ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Τώρα, όμως, το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ αρνείται, με απόλυτο τρόπο, ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αλήθεια, γιατί η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ απορρίπτει μία κυβερνητική συνεργασία με τη «λαοπρόβλητη» ΝΔ, τώρα, ενώ τότε -το 2012- συγκυβέρνησαν και έσωσαν τη χώρα; Μάλιστα, όταν νεοεκλεγείσα βουλευτής του δήλωσε, πρόσφατα, πώς θα μπορούσε να συζητήσουν για μία συγκυβέρνηση... έσπευσαν, λέει, οι έμπειροι ινστρούχτορες του κόμματος να συμμαζέψουν τις δηλώσεις της, και την ίδια.
Η ανάγνωση των πραγματικών γεγονότων, και από μόνη της, δείχνει πως το πολιτικό σύστημα της Πατρίδας μας νοσεί. Φαίνεται πως, γι’ αυτούς, «πολιτική είναι η τέχνη της εξαπάτησης». Η πολιτική τους δεν αποσκοπεί να υπηρετεί τον λαό. Υπηρέτες της «ΤΡΟΪΚΑ» παραμένουν. Της οποιαδήποτε Τρόικας! Εκεί, μπροστά της, ξεπερνούν τις «διαφορές» τους. (Δυσδιάκριτες, και δευτερεύουσες, άλλωστε).
Όμως, αν τα κόμματα διακατέχονται από τέτοιες λογικές και ακολουθούν τακτικές για να κρατήσουν τα «ποσοστά» τους, καθόλου δεν αντιμάχονται τις ταξικές ανισότητες και τις κοινωνικές αδικίες. ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΜΕΘΑ, και τα αστικά κόμματα παίζουν παιχνίδια εξουσίας, πάνω σε ερείπια!
Όμως, όπως είναι γνωστό, από την αρχαία Τραγωδία, την ΥΒΡΙ της αλαζονείας, ερχόταν να θεραπεύσει η Νέμεσις. Άλλες φορές τη λύση έδινε ο «από Μηχανής Θεός»!
ΣΗΜΕΡΑ; Γιατρειά υπάρχει;
Τιμωρός, Κριτής και «από Μηχανής Θεός» σε αυτήν την πολιτική συγκυρία είναι ο ίδιος ο λαός. Αυτός έχει τη δύναμη να τιμωρήσει τους αλαζόνες, την υποκρισία, τους δήθεν δημοκράτες και προοδευτικούς, που καμώνονται πως υπηρετούν τη χώρα και το δημόσιο συμφέρον. Αυτό το «αιώνιο σύμβολο» που αν ξυπνήσει, έχει τη δύναμη να φέρει ανάποδα τον ντουνιά!
Πώς; Με την ψήφο του (έστω).
Επιλογές έχει αρκετές. Αρκεί να μην ξεχνά πως δεν ωφελεί να ζει μία ανεξέταστη ζωή! Ούτε μια ζωή με σκυμμένο κεφάλι... ραγιάς.

* Πλάτωνας, «Απολογία Σωκράτους».

Υ.Γ. Σημειωτέον πως η εκλογική αναμέτρηση στις 21 Μαΐου κόστισε, όπως υπολογίζεται, περισσότερα από 94.000.000 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass