Ημίχρονο και όχι τέλος αγώνα...

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2023 10:00

Η εντυπωσιακή νίκη του Θανάση Μαμάκου στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Λαρισαίων δεν αποτέλεσε έκπληξη σε όσους ασχολούνται συστηματικά με τις τάσεις του εκλογικού σώματος στην πόλη μας.
Η οργάνωση ενός εξαιρετικού ψηφοδελτίου έφερε δίπλα του την πλειονότητα των δημοτών και η νίκη ήλθε ως επιστέγασμα μίας ολοκληρωμένης προσπάθειας. Βασικοί πρωταγωνιστές στην προσπάθειά του αυτή ήταν οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι, οι οποίοι πλαισιώθηκαν και από εξαιρετικά πολιτικά στελέχη με διαφορετική πολιτική αφετηρία και πέτυχαν εντυπωσιακό ποσοστό από την πρώτη Κυριακή.


Όμως, η μάχη για τους ψηφοφόρους του φιλελεύθερου κεντροδεξιού χώρου έχει και συνέχεια. Την επόμενη Κυριακή αναμετρώνται για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Κώστας Αγοραστός με τον Δημήτρη Κουρέτα. Δεν τελείωσε ο αγώνας, ημίχρονο έχουμε.
Διότι, ας μη γελιόμαστε, ο αγώνας δεν είναι πλέον σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σήμερα η ηγεσία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για συστράτευση των αριστερών δυνάμεων στο πλευρό του Δημήτρη Κουρέτα.
Σκοπός τους είναι να καταγράψουν έστω και μία νίκη σε μία Περιφέρεια και να τη χρησιμοποιήσουν σαν φιλί της ζωής στον ημιθανή ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να βγει από το κώμα της συντριπτικής ήττας των τελευταίων εθνικών εκλογών και της εσωστρέφειας που συνόδευσε την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του.
Η πρωτοφανής θεομηνία που κατέστρεψε υποδομές, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο στη Θεσσαλία τούς δίνει το άλλοθι να μην αναφέρονται στην ανύπαρκτη συνεισφορά τους στην Περιφέρεια. Τους επιτρέπει να κατηγορούν τον Κώστα Αγοραστό και την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για «έργα που δεν έγιναν», παρεμβάσεις που «έπρεπε να γίνουν» και για κακοδιοίκηση, τη στιγμή κατά την οποία τα έργα που εγκρίθηκαν και οι οικονομικοί τους απολογισμοί φέρουν και την υπογραφή των νυν εκπροσώπων τους (σε όσα Συμβούλια ήταν παρόντες). Πολιτικά ανύπαρκτοι κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων διεκδικούν σήμερα ρόλο ηγέτη, χωρίς να έχουν καταθέσει καν ένα συγκροτημένο και βιώσιμο πρόγραμμα για την ανάταξη της χειμαζόμενης Θεσσαλίας.
Στις πολιτικές τους εκτιμήσεις υποστήριζαν ότι θα είναι πρώτοι με διαφορά τουλάχιστον δέκα μονάδων από τον νυν Περιφερειάρχη.
Ο Κώστας Αγοραστός, όμως, απέδειξε ότι είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει» πολιτικά. Πολέμησε τις συκοφαντίες, αποδόμησε τις ανυπόστατες κατηγορίες και κάθε βρώμικο πόλεμο που στήθηκε εναντίον του από οπουδήποτε, πρώτευσε με ποσοστό μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές και επιβεβαίωσε ότι δεν θεωρείται τυχαία πολιτικός που εφαρμόζει πρώτιστα την κοινή λογική.
Είδε τα προβλήματα στην καθημαγμένη Θεσσαλία, ένιωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πληγείσες περιοχές, πήρε το μήνυμα του κόσμου και μαζί με την κεντρική Κυβέρνηση σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα που θα κάνει ξανά τον θεσσαλικό κάμπο ατμομηχανή της εθνικής οικονομίας.
Η δική μας απάντηση σε όλον αυτόν τον αντιπολιτευτικό αχταρμά είναι μία: Συστράτευση των ψηφοφόρων του κεντροδεξιού χώρου, όλων εκείνων που συντρίψαμε με την ψήφο μας τον ΣΥΡΙΖΑ και καταδικάσαμε έντονα τον διχαστικό του λόγο στις περασμένες εθνικές εκλογές.
Η προσέλευσή μας στις κάλπες μαζικά την επόμενη Κυριακή θα επαναβεβαιώσει την εμπιστοσύνη μας προς τον Περιφερειάρχη και προς την Κυβέρνηση, στην οποία στηρίζουμε τις ελπίδες μας για ανασυγκρότηση της πατρίδας.
Αφήνοντας στην άκρη πικρίες και διαφωνίες ήσσονος σημασίας και ενωμένοι σαν γροθιά εμείς που οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αποκαλούσαν ειρωνικά «νοικοκυραίους» θα εμπιστευτούμε για μία ακόμα φορά τον Κώστα Αγοραστό για να ηγηθεί στην προσπάθεια επούλωσης των πληγών και ανασύστασης της παραγωγικής ικανότητας της πλέον παραγωγικής περιοχής της χώρας.
Πριν δύο ημέρες ο νέος δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος και ο Κώστας Αγοραστός περπάτησαν μαζί στις γειτονιές και στις πλατείες της Λάρισας εισπράττοντας τα συγχαρητήρια, την αγάπη και την υποστήριξη της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας μαζί με τις ευχές για την τελική νίκη την επόμενη Κυριακή.
Στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα σε όλους εκείνους τους νεόκοπους πολιτικάντηδες της αντιπολίτευσης που ψάχνουν απεγνωσμένα κάποιο «νίκη» για να μπορέσουν να στηρίξουν την ανεπάρκειά τους εσωκομματικά ότι η φιλελεύθερη δημοκρατική κεντροδεξιά παράταξη είναι εδώ, σύσσωμη και συμπαγής και καθορίζει την πορεία της Θεσσαλίας και της πατρίδας μας στον 21ο αιώνα με τρόπο που δεν χωρά καμία αμφισβήτηση.
Έτσι, θα ολοκληρωθεί σωστά ο αγώνας του οποίου μόλις τελείωσε νικηφόρα το «ημίχρονο».
Καλή αντάμωση στις κάλπες της Κυριακής!

Από τον Μιχ. Μαντέλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass