Η ορκωμοσία των νέων αυτό- διοικητικών αρχόντων

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2024 11:57

Του Κων/νου Τσιρονίκου

Η ορκωμοσία των νέων αυτό- διοικητικών συμβουλίων που προήλθαν απ’ τις πρόσφατες εκλογές θα πρέπει ν’ αποτελέσει την απαρχή μιας νέας δημιουργικής περιόδου, που δε θα έχει καμία σχέση με τα πεπραγμένα, αναποτελεσματικά και ανίκανα έργα, τα ανήμπορα να σταματήσουν τις επερχόμενες καταστροφές και θύματα.

Όπως, αντιλαμβάνεται κανείς το πρόβλημα της αδυναμίας αντιμετώπισης ενός νέου, ο μη γένοιτο επερχόμενου κακού, υπάρχει. Γιατί ακόμα λύση δεν δόθηκε. Ο άγνωστος Χ παραμένει. Και η λύση που πρέπει να δοθεί απ’ τις νέες αυτό-διοικητικές αρχές επείγει. Φτάνει μόνο να έχει προοπτική αντοχής και ανάσχεσης μελλοντικών φυσικών καταστροφών. Για να μην ξαναγνωρίσουμε τους ανείπωτους γόους και θρήνους των υλικών και ανθρώπινων απωλειών.
Κι αυτό θα γίνει, αν ο παρήγορος και γεμάτος υποσχέσεις προεκλογικός λόγος μετουσιωθεί σε μετεκλογική πράξη. Αυτή που θα καταδείξει την αλήθεια του προεκλογικού λόγου, η οποία θα διαφαίνεται μέσα απ’ την κατασκευή δυναμικών και ανυπέρβλητων έργων, που είτε έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν, είτε κακώς κατασκευάστηκαν και δεν στάθηκαν ικανά ν’ αντέξουν στην ένταση των φυσικών φαινομένων, αφού υπερφαλαγγίστηκαν απ’ την ορμητικότητα αυτών και έγιναν πρόξενοι της ανείπωτης καταστροφής και του θανατικού.
Και επειδή τα κακά και οι συμφορές πάντα έχουν τις αιτίες τους, οι οποίες είναι γνωστές και καταγεγραμμένες στα φυλλάδια του προεκλογικού λόγου, αυτές πρέπει να μεταφερθούν αμέσως στην καθημερινή πρακτική των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχόντων. Βέβαια, κάποιες τέτοιες προεργασίες ριζικής αντιμετώπισης των κακών φαίνονται να γίνονται. Αυτό όμως δεν αρκεί, αν η μετεκλογική πράξη δεν τους γίνει έμμονη ιδέα, η οποία θα καταλήγει σε επίμονη και πείσμονα προσπάθεια επιλύσεως του προβλήματος. Αυτή που θα αντέχει, θα αποτρέπει και θα παρέχει ασφάλεια και αισιοδοξία στον πολίτη.
Κι όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν, γιατί χρήματα μπορούν να βρεθούν μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια, αρκεί βέβαια τα προγράμματα που υποβάλλουμε προς έγκριση να είναι καθαρά, πειστικά για την αναγκαιότητα των έργων αυτών προκειμένου ν’ αντιμετωπισθούν ριζικά τα κακά που χτυπούν την πατρίδα μας. Έτσι η λογική της εξουσίας θα ξεφύγει απ’ τη διαχρονική στενή της αντίληψη της βιτρίνας και του τώρα και θα οδηγηθεί στην ευρεία πρακτική του μέλλοντος, η οποία θα προστατεύει τον πολίτη και μαζί μ’ αυτόν το ζωικό και φυτικό του κεφάλαιο, που αποτελούν την καρδιά της εθνικής μας οικονομίας.
Αυτά, κύριοι, και άλλα σπουδαία πρέπει να βάλλετε στο στόχαστρο της αυτό-διοικητικής σας θητείας και να πολεμήσετε σθεναρά για την υλοποίηση αυτών. Για να μην καταστείτε αμνήμονες των υπεσχημένων, αλλά ανυποχώρητοι πολέμιοι των κακών αυτών που κατέστρεψαν την οικογενειακή και εθνική μας οικονομία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα καταγάγετε περιφανείς νίκες εναντίον των δυσμενών φυσικών και κοινωνικών φαινομένων. Έτσι θα καταγραφείτε στο βιβλίο των πετυχημένων αρχόντων, το οποίο θα σας κρατά για πάντα στο φωτεινό σημείο της λαϊκής μνήμης.
Νέοι και παλαιοί τοπικοί άρχοντες η νέα αυτό- διοικητική περίοδος αρχίζει και καιρό για χάσιμο δεν έχετε. Το «Φείδου χρόνου» των αρχαίων ευχόμαστε να σας συνοδεύει. Γι’ αυτό, λοιπόν ανασκουμπωθείτε και ριχτείτε από τώρα στο «ευ αγωνίζεσθαι.» Αυτό που θα μπορέσει ν’ αλλάξει το τοπίο της ασχήμιας που δημιούργησαν τα πρόσφατα καταστροφικά γεγονότα , μετατρέποντας τον ευλογημένο τόπο μας σ’ ένα απέραντο εργοτάξιο, το οποίο θα φέρει την αισιοδοξία και την ελπίδα, ότι και πάλι η θεσσαλική πεδιάδα θα γίνει η γη της επαγγελίας, της καλλιέργειας… και της παραγωγής, που θα δημιουργεί όχι μόνον αυτάρκεια προϊόντων, αλλά και μεγάλο όγκο εξαγωγών.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο το σημερινό πικρό ψωμί της αγροτιάς… θα ξαναγίνει γλυκό και θα δώσει μια νέα προοπτική ευημερίας και προόδου της πατρίδας μας. Αυτής της ευλογημένης γωνιάς του πλανήτη μας.
Κι όλα αυτά θα γίνουν σίγουρα, αν η σκέψη και η προσπάθεια της εξουσίας στέκεται ανύσταχτα στον πυρήνα των αναγκών του δημότη, του πολίτη, του έλληνα. Αυτό ευχόμαστε, με την ανάληψη των καθηκόντων τους να το αποδεικνύουν, καθημερινά και εμπράκτως, όλοι οι δημοτικοί και περιφερειακοί άρχοντες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass