Προσωπικές στρατηγικές

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2024 14:10

Γράφει ο Πέτρος Παπαγεωργίου*

Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., είχα την ευκαιρία να κάνω κάποιες διαπιστώσεις που ισχύουν σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι διαπιστώσεις αυτές μαρτυρούν τη διαφορετική αντίληψη που έχει καθιερωθεί, μακριά από τις παραδόσεις της Αριστεράς. Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες μεταξύ των υποψήφιων βουλευτών και αυτό σε μεγάλο βαθμό κρίνεται από την οικονομική τους δυνατότητα, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προσωπικές προεκλογικές εκστρατείες, αντικαθιστώντας σταδιακά τους συλλογικούς προεκλογικούς αγώνες. Το φαινόμενο να στεγάζονται οι βουλευτές σε γραφεία εκτός των κομματικών, με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα για την ανάπτυξη προσωπικών στρατηγικών. Καθιερώνεται η τακτική συστημικών κομμάτων και βουλευτών σε σχέση με τις επισκέψεις μελών και φίλων στις ονομαστικές εορτές των βουλευτών. Σ’ αυτό το σημείο εκτός από την τακτική των βουλευτών είναι ασύμβατο να υιοθετείται αυτή η τακτική από την πλευρά μελών και φίλων αριστερών κομμάτων. Σταδιακά καθιερώνεται η ύπαρξη πολιτευτών, παρατηρώντας ίδια πρόσωπα να συμμετέχουν στις βουλευτικές και στις δημοτικές εκλογές.
Σε αντιδιαστολή μ’ αυτές τις τακτικές, θα ήθελα να αντιπαραβάλω την πολιτική φιλοσοφία συντρόφων με μεγάλη προσφορά στην Αριστερά, όπως του σ. Γεράσιμου Μπετσιμέα, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, και του Μάνθου Σαρρή, που τόσο άδικα έφυγε πριν λίγα χρόνια. Κλείνοντας, θα τονίσω ότι κάποιες από τις διαπιστώσεις ίσχυαν και την περίοδο που ήμουν γραμματέας. Φαίνεται, όμως, ότι βαθμιαία διογκώνονται. Τέλος, θα επισημάνω ότι δεν επιθυμώ αντιπαράθεση με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αντιθέτως, τους εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, παρά την αποχώρησή μου απ’ το κόμμα.

* Ο Πέτρος Παπαγεωργίου είναι πρώην γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του Σύριζα - Π.Σ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass