Θολώνει επικίνδυνα ο καθρέφτης αξιοπιστίας της Κυβέρνησης

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2024 12:16

Από τον Ζωγράφο Βασίλη

Οι αγώνες των αγροτών ξεγύμνωσαν την αξιοπιστία της Κυβέρνησης, φαίνεται η αδυναμία να δώσει λύσεις, καθώς και τον μύθο «ο Μητσοτάκης κάνει παιχνίδι μόνος του», αφού δεν υπάρχει ισχυρή η φωνή της αντιπολίτευσης. Όμως, η αγανάκτηση του κόσμου συσσωρεύεται και σε καμία περίπτωση η Κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι παντοδύναμοι.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πρόβλημα αξιοπιστίας, δυναμικής παρέμβασης στην κοινωνία, ιδιαίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση είναι στα χαμένα. Αυτό δεν επιτρέπει στην Κυβέρνηση να εφησυχάζει.
Από τη Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα οι αγρότες δεν μπορεί να περιμένουν ουσιαστικές λύσεις, πλην κάποιων δακρύβρεχτων ανακοινώσεων, κραυγές χωρίς ουσία, μιας και η Σοσιαλδημοκρατία τροφοδοτεί συχνά με στελέχη της ΝΔ. Ταυτίζεται σε βασικές πολιτικές με την Κυβέρνηση. Ήδη 12 τον αριθμό υπουργοί της Κυβέρνησης προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έπεται συνέχεια όσο κοντεύουμε στις ευρωεκλογές.
Οι αγρότες πήραν τις τύχες της επιβίωσης «πάνω» τους. Κατάλαβαν για να παραμείνουν στον τόπο τους, να ασκήσουν το επάγγελμα του αγρότη πρέπει να διεκδικήσουν, να αγωνιστούν. Η Κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων με ψευτοδιλήμματα, όπως η ενιαία εκπροσώπηση των αγροτών ή αν έχουν κάποιο θεσμικό όργανο.
Πρώτα έβαλε τα παπαγαλάκια να συκοφαντούν το αγροτικό κίνημα, πως είναι υποκεινούμενες οι κινητοποιήσεις. Να γίνει ξεκάθαρο σε όλους τα οξυμένα προβλήματα έβγαλαν τους αγρότες στους δρόμους. Στη συνέχεια, δεν καταλάβαινε τα αιτήματα και ζητούσε να αποσαφηνιστούν, ίσως στη συνέχεια προβάλει το δίλημμα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό με ανοιχτούς δρόμους και φυσικά χωρίς τρακτέρ στο Σύνταγμα.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του, θα προσπαθήσουν τις επόμενες ημέρες να στρέψουν την κοινωνία απέναντι στο αγροτικό κίνημα, φυσικά με την κομματική προπαγάνδα στο κατακόρυφο.
Οι αγρότες ήταν η κοινωνική ομάδα που έδωσε από τα υψηλότερα ποσοστά στη ΝΔ. Τους διαψεύδει καθημερινά, αφού ούτε την επανεξέταση της νέας ΚΑΠ δεν τολμάει να ζητήσει από την Ε.Ε. Τα «εύσημα» που παίρνει από την Ε.Ε. είναι γιατί εφαρμόζει πιστά τις αντιλαϊκές της πολιτικές, καθώς και πως είναι «από τα πιστότερα σκυλιά» στην Ε.Ε, όσον αναφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Σήμερα είναι εντυπωσιακή η μαζικότητα στα μπλόκα των αγροτών, και εντυπωσιακή η ενότητα, από τη Νίκαια, τον Έβρο, τις Σέρρες, την Πάτρα μέχρι και την Κρήτη.
Οι αγρότες έχουν συνειδητοποιήσει πως ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ τους πρόδωσαν, αφού κάνουν πλάτες στους μεγαλέμπορους, τους κερδοσκόπους, τους μεσάζοντες. Οι ίδιοι είναι διπλά χαμένοι, και σαν παραγωγοί και σαν καταναλωτές. Πουλάνε τα προϊόντα τους σχεδόν κάτω από το κόστος στους εμπόρους και τα αγοράζουν στα σούπερ μάρκετ «χρυσάφι». Και η Κυβέρνηση θεατής παρακολουθεί τη ληστεία!!!
Η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αντιληφθούν ότι χωρίς πρωτογενή τομέα θα πεινάσει ο ελληνικός λαός. Γι’ αυτό όλος ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι κοινωνικές ομάδες να σταθούν διπλά στους αγρότες, να αυξηθεί η αλληλεγγύη και η κατανόηση.
Να ξανά ακουστεί το σύνθημα «λαός ενωμένος ποτέ νικημένος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass