1.300.000 Ηλεκτρονικές υπογραφές!

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2024 15:30

*Από τον Παύλο Δ. Γιατσιάκη

Όταν πληροφορήθηκα το πλήθος των πολιτών που υπέγραψε το αίτημα να κληθούν να καταθέσουν ουσιώδεις μάρτυρες στη φονική σύγκρουση των Τεμπών και οι οποίοι αποκλείστηκαν από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ένιωσα σφοδρή επιθυμία να προσθέσω και τη δική μου. Ήταν όλοι σχεδόν, νέα βλαστάρια της κοινωνία μας και ανατρίχιαζα όταν σαν γονιός αντιπαρέβαλα στις φωτογραφίες τους τα πρόσωπα των δικών μου παιδιών!

Τι λάθος μπορεί να προσάψει η εξουσία στους οργισμένους νέους όταν βλέπουν το κράτος, την κυβέρνηση, στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης να γαντζώνεται στο ανθρώπινο λάθος, όταν με υπουργική διάταξη καθρέφτη προώθησε αυτό το άτομο; Το τραγικότερο όμως είναι η αποσιώπηση της επί επταετία αβελτηρίας του στη με πολλά εκατομμύρια χρηματοδοτημένη από την ΕΕ τοποθέτησης, της περιώνυμης τηλεδιοίκησης των συρμών. Οδηγείται η νεολαία στην πίστη των θεσμών, στο αποκούμπι της δικαιοσύνης ή στην απαξία τους; Οι ψηφοφόροι, που εξέλεξαν και πάλι στις Σέρρες τον πρώην υπουργό, αναρωτήθηκαν ποτέ αν σταύρωσαν ψυχικά χαροκαμένους συγγενείς των νεκρών; Επιτέλους, ο πιθανός κολασμός από τη θέμιδα της δικαιοσύνης ενός υπουργού, πέρα από μία σταγόνα δικαίωσης των κακότυχων συγγενών, συμβάλλει παραδειγματικά στην πρόληψη άλλης εγκληματικής αμέλειας, πολλώ δε μάλλον όταν για αυτές κάνει λόγο ο Ευρωπαίος εισαγγελέας μετά τον τοπικό εφέτη ανακριτή μας.
Αντί για αυτό η πρεμούρα της ...εξεταστικής (λέμε τώρα) να αποκλείσει ευθύνες των πολιτικών προσώπων και διοικητικών. Μ’ αυτήν την απαξία των θεσμών από το Μαξίμου (βλέπε και θυμήσου αγαπητέ αναγνώστη την υπόθεση των υποκλοπών) καπάκι ήρθε και ο εξευτελισμός του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου της επιστολικής ψήφου των αποδήμων Ελλήνων, αλλά για τον πρωθυπουργό μας... σιγά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου! Τέλος πάντων προς τα πού βαδίζει μία κοινωνία, όταν και το πένθος ακόμη δίνει αφορμή για διχασμό; Αξίζει περισσότερο το πολιτικό κόστος από τις ψυχές των 57 νέων και τον άμετρο πόνο που προκλήθηκε; Με το δήθεν και τάχα της αλαζονείας πολλούς μπορείς να παραπλανήσεις πολλές φορές, αλλά όχι για πάντα. Τι λες αγαπητέ πολίτη; Μήπως ήρθε η ώρα να αντιδράσεις;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass