Καλή αρχή!

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2014 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:01

 

* Από τον Βασίλη Μπαλαή

Μετά το στραπατσάρισμα της κυβέρνησης και τον πλήρη εξευτελισμό Σαμαρά και Βενιζέλου, που από απελευθερωτές απ’ τα μνημόνια και το ΔΝΤ κατάντησαν σφουγκοκολλάριοι και ικέτες, παραδίνοντας γη και ύδωρ στην τρόϊκα, ο πυκνός πολιτικός χρόνος απέκτησε ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση υπέκυψε σε όλες τις, κατά τα λεγόμενά της, προκλητικές αξιώσεις της τρόϊκας. Δημοσιονομικό κενό για το 2015 στα 2,5 δις, αντεργατικοί νόμοι, μείωση κυρίων συντάξεων μέχρι 30% -όπως εκτίμησε ο Κουτρουμάνης του ΠΑΣΟΚ-, μείωση επικουρικών, «εξαφάνιση» ΕΚΑΣ, ανάκληση μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης, διπλασιασμό χαμηλού ΦΠΑ, μείωση μισθού δημοσίων υπαλλήλων, άρση αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κλπ.

Μια κυβέρνηση περιδεής και πανικόβλητη, που επένδυσε τα πάντα στην τυφλή υπακοή στις επιταγές της τρόϊκας, σέρνει τη χώρα και τον λαό στο εφιαλτικό σκοτάδι μιας άνευ προηγουμένου ανθρωπιστικής κρίσης, καταστρέφει την παραγωγική της βάση, και υποβιβάζει την διεθνή της υπόσταση σε αυτήν μιας αποικίας χρέους.

Την ίδια στιγμή, ένα όργιο εξυπηρέτησης των πυλώνων της διαπλοκής λαμβάνει χώρα, ενώ η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται σε τιμές ευκαιρίας. Και μέσα σε αυτό το περιβάλλον της πλήρους καταστροφής, ο κ. Σαμαράς, βοηθούσης της Θείας Χάριτος, που ως γνωστόν επιπίπτει τρις τουλάχιστον ημερησίως επί της κεφαλής του, με τα γνωστά για τη χώρα ευεργετικά αποτελέσματα, ανέβλεψε και ανακάλυψε την προσωπική ευθύνη των βουλευτών, καλώντας τους από το Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο, «να ψηφίσουν κατά συνείδηση» για Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΠτΔ) και «να θέσουν το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό».

Ένας ταπεινωμένος, απολύτως απαξιωμένος πρωθυπουργός, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, κρύβεται πίσω από την εκλογή του ΠτΔ για να βρει τον πολιτικό χρόνο που ο λαός αρνείται να του δώσει, ώστε να αποτελειώσει το «θεάρεστο» έργο του κι εμάς.

Και στο θέατρο της σκοπιμότητας και του παραλόγου, που είχε αρχίσει συγκρατημένα λίγο καιρό πριν, η δράση γίνεται πια καταιγιστική, αν και ολίγον ακατανόητη για τους μη μυημένους .

Ενώ λοιπόν όλοι εσείς οι ανίδεοι περιμένατε πως μετά τη διαρροή του μέϊλ με το οποίο η κυβέρνηση τα έδινε όλα στην τρόϊκα, θα λέγατε επιτέλους «Θεός σχωρέστην την κυβέρνησή μας, καλά να είμαστε να μην τους θυμόμαστε και ζωή στα κατσικομούλαρά μας», απεδείχθη πως είστε τελείως χάπατα.

Έτσι, ο ανεξάρτητος και λυσσασμένος αντιμνημονιακός κ. Καπερνάρος, που δήλωσε τον Σεπτέμβριο πως δεν ψηφίζει για ΠτΔ, τώρα λέει πως θα ρωτήσει τους ψηφοφόρους του, που οπωσδήποτε γνωρίζει έναν προς έναν, και θα αποφασίσει δημοκρατικά! Τόσοι υπέρ, τόσοι κατά, άρα αυτό θα κάνω.

Ο κ. Μελάς των ΑΝ.ΕΛ., προ ολίγων ημερών, ψήφισε στην κοινοβουλευτική του ομάδα και δήλωσε και στο συνέδριο ότι δεν ψηφίζει για ΠτΔ. Μετά ο κ. Σούκουρας αποκαλύπτει πως ο Μελάς «τα έχει πάρει» για να ψηφίσει ΠτΔ, αυτός αποχωρεί από τους ΑΝΕΛ, λέει πτούκα ‘μ, λάθος, θα το ξανασκεφτώ, κι όλα καλά!

Η ΔΗΜΑΡ αποφασίζει πως δεν ψηφίζει ΠτΔ και πρέπει να πάμε για εκλογές γιατί η πολιτική της κυβέρνησης είναι καταστροφική, και τρεις βουλευτές της διακινούν κείμενο αντίθετο με αυτή τη θέση! Εννοείται πως παραμένουν μέλη του κόμματος και εννοείται -ας κάνω και μια πρόβλεψη- πως ΑΝ αποφασίσουν να αποχωρήσουν από αυτό, ΔΕΝ πρόκειται να παραδώσουν την έδρα. (Βλέπεις η σύγχρονη, κυβερνώσα αριστερά, κάτι τέτοιες «ηθικές μεμψιμοιρίες» τις έχει ξεπεράσει).

Και αναρωτιέστε τώρα εσείς που δεν έχετε τόσο αναπτυγμένο πολιτικό κριτήριο και συνείδηση του εθνικού σας χρέους: «Μα ποιος είναι τέλος πάντων ο ΠτΔ; Ο Πούτιν; Ο Ομπάμα; Κυβερνάει ο ίδιος; Έχει εξουσία; Τι φαγωθήκατε για την εκλογή του, λες και θα αποφασίσει αυτός για το μέλλον το δικό μου και των παιδιών μου; Και πώς εσείς όλοι, που καταψηφίζετε τον προϋπολογισμό, καταψηφίζετε την κυβέρνηση στις ψηφοφορίες για ψήφο εμπιστοσύνης-θέλετε δηλ. να φύγει-, λέτε πως η πολιτική που ακολουθεί είναι καταστροφική για το λαό και τη χώρα, πώς λοιπόν θέλετε να ψηφίσετε ΠτΔ και να της δώσετε την ευκαιρία να κάνει όλα αυτά- κι ακόμα χειρότερα-, για τα οποία την κατηγορείτε; Και τι σόι πολιτική σταθερότητα είναι αυτή να ψοφάω εγώ της πείνας με πετσοκομμένο μισθό και σύνταξη, να μην έχω θέρμανση, ηλεκτρικό και φάρμακα, και να μου πάρει το σπίτι η τράπεζα, πανάθεμά τη; Να λιποθυμάνε τ’ αγγόνια μου στο σχολείο και να φεύγουν τα παιδιά μου στο εξωτερικό ή να είναι άνεργα; Ε;»

Ηρεμήστε αγαπητοί μου αναγνώστες, μην ταράζετε την ψυχή σας! Αυτά είναι αφελή ερωτήματα όσων δεν γνωρίζουν την λεπτή τέχνη της πολιτικής. Ησυχάστε! Το μέλλον σας είναι εξασφαλισμένο και απιθωμένο στους στιβαρούς ώμους πολιτικών ανδρών και γυναικών, ανιδιοτελών οπωσδήποτε, αρκεί να κάτσετε στον καναπέ σας, να τους αφήσετε να κάνουν τη δουλειά που ξέρουν, και, απαξάπαντως, να ανυψώσουν το κύρος του πολιτικού συστήματος στο επίπεδο που του αρμόζει, από εκεί χαμηλά που άστοχες ενέργειες άλλων το έφεραν, αρχίζοντας από την ψηφοφορία για ΠτΔ.

Καλή αρχή!

 

* Ο Βασίλης Μπαλαής είναι γιατρός, φυσίατρος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass