Ζητείται αλήθεια και υπευθυνότητα

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2015 8:31

Του Γρηγορίου Δασταυρίδη, δικηγόρου επί τιμή

Κλείνει στις μέρες μας, επιτέλους, μία περίοδος διακυβέρνησης επτά μηνών της Ελλάδας από ένα περιοδεύοντα θίασο με την επωνυμία ΣΥΡΙΖΑ –Α.ΝΕ.Λ.. Κλείνει γιατί προφανώς τελείωσαν τα ψέματα στα οποία στηριζόταν και διαψεύστηκαν οι μύθοι και οι ελπίδες που τη συντηρούσαν.

Χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς να ζητήσουν καν μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό για την τεράστια οικονομική ζημιά που προκάλεσαν, για το κάκιστο μνημόνιο που μας έφεραν, για το αποτελείωμα της αξιοπιστίας των τραπεζών, το στέγνωμα της αγοράς και την οικονομική ασφυξία, αλλά και για τα δυσβάσταχτα μέτρα που δεσμεύτηκαν ενυπογράφως στους εταίρους μας να πάρουν σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, γεωργοκτηνοτρόφων, μισθωτών και συνταξιούχων, τώρα με περίσσιο θράσος ζητούν ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού δηλώνοντας ότι δήθεν εξετέλεσαν με επιτυχία τη διαπραγμάτευση για τη χώρα μας, την οποία κατάντησαν ξέφραγο αμπέλι και κάθε λαθρομετανάστης ή τζιχαντιστής ή κοινός εγκληματίας αλλοδαπός που καθημερινά εισρέει στη χώρα μας, να «λιάζεται» ανενόχλητος στην πλατεία Ομονοίας, τα δε νησιά μας να έχουν καταληφθεί από αυτούς.

Είναι η τελευταία ευκαιρία για την επερχόμενη κυβέρνηση να μην επαναλάβει τα εγκλήματα της προηγούμενης. Χρειαζόμαστε αλήθειες για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, αλλά και για να μη βρεθούμε ξανά στην ίδια κατάσταση. Χρειαζόμαστε αλήθειες κοφτερές και όχι ξύλινα και στρογγυλεμένα λόγια για να μετατραπεί η οργή του λαού σε ελπίδα των πολιτών. Χρειαζόμαστε μια αληθινή επανάσταση συνειδήσεων. Επανάσταση στις προτεραιότητες της πολιτικής αλλά και της νοοτροπίας της κοινωνίας.

Η κοινωνία πρέπει να αλλάξει με τη θέλησή της και όχι με το στανιό ή με εξωτερικό εξαναγκασμό. Πρέπει τουτέστιν η επερχόμενη κυβέρνηση να δείξει εκείνα τα παραδείγματα και να πολιτευτεί κατά τον πιο άριστο τρόπο, γνωρίζοντας πλήρως την πραγματική κατάσταση της Ελλάδας, ούτως ώστε να εξασφαλίσει τη συναίνεση και θέληση των Ελλήνων για να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία.

Επειδή τα ψέματα πάντα έχουν κοντά ποδάρια, σας αναφέρω μερικά μόνο των δύο κομμάτων, ήτοι ΣΥΡΙΖΑ και Α.ΝΕ.Λ. που απαρτίζουν την απελθούσα κυβέρνηση, που τελείωσαν και προφανώς για να μην αντιμετωπίσουν την οργή του κόσμου δραπετεύουν για δεύτερη φορά από κάθε ευθύνη, σκεπτόμενοι μόνο μικροκομματικά συμφέροντα για τα ήδη διαλυθέντα κόμματά τους και όχι το συμφέρον της πατρίδας μας:

1. Θα σκίσουμε τα μνημόνια και θα καταργήσουμε άμεσα όλους τους εφαρμοστικούς νόμους με ένα νόμο. Αντ’αυτού μας έφεραν το τρίτο μνημόνιο, έκλεισαν ουσιαστικά τις τράπεζες καταστρέφοντας επιχειρήσεις, αυξάνοντας τους ανέργους και υποχρεώνοντας κάθε επόμενη κυβέρνηση να ψηφίσει μέτρα σε βάρος του λαού 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

2. Θα διαγράψουμε το επαχθές και επονείδιστο χρέος. Μέχρι στιγμής, παρ’ ότι ψηφίστηκε τρίτο μνημόνιο, δεν έγινε κανένα κούρεμα, αλλά ούτε καν νύξη για επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης με μείωση των επιτοκίων, όπως τουλάχιστον είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά το Νοέμβριο του 2012 που θα ελάμβανε η χώρα μετά την τελευταία αξιολόγηση του Φεβρουαρίου του 2015.

3. ΘΑ καταργήσουμε άμεσα το ΕΝΦΙΑ. Κανείς δε θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ το 2015. Αντ’αυτού συμφωνήθηκε η παραμονή του.

4. Δε θα αυξήσουμε τα όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

5. Δε θα μειώσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις, αντιθέτως θα υπάρξει αύξηση.

6. Δε θα φορολογήσουμε τις αγροτικές επιδοτήσεις.

7. Θα χορηγήσουμε από το 2015 τη 13η σύνταξη

33. Θα τερματίσουμε τη λιτότητα και τους άδικους φόρους.

Με αυτά τα ψέματα εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, πούλησαν ΕΛΠΙΔΑ και έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση πριν την ολοκλήρωση της θητείας της, η οποία είχε παραλάβει ελλείμματακαι ύφεση τρομακτική και μέσα σε δύο χρόνια με θυσίες του ελληνικού λαού, έφερε μικρή ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας κατά 100.000 θέσεις και πλεονάσματα με τα οποία είχε αρχίσει η ελάφρυνση των βαρών.

Τι πρέπει να υποστούν οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες για τα ψέματα και την πολιτική τους απάτη; Ποια τιμωρία τους αρμόζει;

Συνεπώς οι πολίτες πρέπει να αναλογισθούν πολύ σοβαρά την υπόθεση της ψήφου τους. Να μην τηχαρίσουν σε ψευδομένους, σε ανεύθυνους λαϊκιστές, δημαγωγούς και τυχοδιώκτες, αλλά με συναίσθηση ευθύνης να ψηφίσουν εκείνη την παράταξη που διαθέτει πρακτικό πρόγραμμα δράσης, δηλαδή μια ιδεολογία προσαρμοσμένη στη δική μας πραγματικότητα, που διέπεται από λογική και υπευθυνότητα, που λέει την πραγματική αλήθεια και που θα προβεί σε τολμηρές κινήσεις έχοντας ταυτόχρονα στο νου της ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι, για να καταφέρει να επουλώσει τις βαθιές πληγές που προκάλεσαν οι ΣΥΡΙΖΑ –Α.ΝΕ.Λ στην πατρίδα μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass