ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΧΑΟΣ!

Ψήγματα αισιοδοξίας...

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2014 1:30 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:43
 
Του Χρήστου Τσαντήλα
 
«Έχει τελείως μεταμορφωθεί η ελληνική οικονομική πραγματικότητα. Η αγορά, δεν λέω ότι χειροκροτεί, αλλά, τουλάχιστον αποδέχεται αυτήν την πραγματικότητα... Σήμερα η Ελλάδα κατέχει το ρεκόρ ανεργίας... εμείς όμως, πιστεύουμε στην Ευρώπη".
ΤΑ πιο πάνω λόγια του πρωθυπουργού, σε ένα από τα τελευταία διαγγέλματά του, έκαναν περισσότερο θολό το τοπίο στο κοινωνικό σκηνικό, μιας πολιτικά τραγικής πραγματικότητας, που όχι μόνο δεν προαναγγέλλει γρήγορη έξοδο από την κρίση, αλλά δεν παρέχει καν την παραμικρή ελπίδα επαναφοράς στην (αναίμακτη κοινωνικά) ομαλή διαβίωση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της χώρας. Ύστερα από το τηλεοπτικό διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά, άρχισα να διαβάζω κάτι στατιστικά στοιχεία, προσπαθώντας να ανιχνεύσω από πού ακριβώς πηγάζει αυτή η υπεραισιοδοξία του κυβερνήτη μας...
*ΑΠΟ τότε που ξέσπασε η κρίση έχουν κατατεθεί πάνω από 30 φορολογικά νομοσχέδια! Για να υποβάλει φορολογική δήλωση, ακόμα και ο άπορος, πρέπει να πάει απαραιτήτως σε λογιστή! Και πάλι, τέλος δεν θα μπει στο φορολογικό ξεζούμισμα!
*Η μισή Ελλάδα χρωστάει στην εφορία. Και απειλείται με κατάσχεση πάσης φύσεως.
*Αυτή τη στιγμή η χώρα αριθμεί 2,8 εκ. συνταξιούχους με μέση σύνταξη 900 ευρώ. Κάθε μήνα δίνει 2,2 δισ. για συντάξεις δηλαδή πάνω από 26 δισ. τον χρόνο.
*Οι μισθωτοί είναι στο 1,5 εκ., ο ένας στους τρεις με εργασία μερικής απασχόλησης.
*Έχουμε 600.000 αγρότες και 1 εκ. επιτηδευματίες εκ των οποίων περιπου οι μισοί δεν πληρώνουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ!
*Οι άνεργοι το μεγαλύτερο πρόβλημα. 1,35 εκ. άνεργοι εκ των οποίων οι 900.000 έχουν συμπληρώσει 12μηνο χωρίς δουλειά! Εκ των 1,35 εκ. ανέργων ούτε ένας πλέον δεν εισπράττει επίδομα ανεργίας και έχει μηδενικό εισόδημα. Ο ΟΑΕΔ μοιράζει κοινωνική εργασία των 490 ευρώ μόνο για 5 μήνες. Η ανεργία έφτασε πλέον στο 28%!
*Έρευνα του ΚΑΝΕΠ (Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής) δείχνει ότι το 16,9% των νέων έως 24 ετών στην Ελλάδα βρισκονται αποκλεισμένοι εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης. Η Ελλάδα τοποθετείται σύμφωνα με την έρευνα στις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η αύξηση των νέων αυτής της ομάδας φτάνει το 50%! Διαφαίνεται καθαρά πως ο νέος στόχος των τροϊκανών, είναι η εξόντωση της μισθωτής απασχόλησης στην Ελλάδα. Και το 2014 θα είναι για τον ιδιωτικό τομέα μια χρόνια λουκέτων.
ΜΕΧΡΙ εδώ διαβάζοντας αυτά τα νούμερα, πουθενά δεν εντοπίζει κάποιος, όσο ευκολόπιστος και αν είναι ψήγματα αισιοδοξίας. Αλλά πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό όταν στη χώρα μας, όλοι μαζί οι μισθωτοί (που δεν υπερβαίνουν πια το 1,39 εκατομμύριο), είναι πλέον δυστυχώς όσοι και οι άνεργοι;
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass