Ελλείψει νερού ορατός ο κίνδυνος της καταστροφής των καλλιεργειών

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2014 1:15 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:46
* Του Βασίλη Σελλόπουλου, αγρότη,  πρώην αντιπροέδρου ΤΟΕΒ, κατοίκου Ομορφοχωρίου
Εξακριβώθηκε ότι η αποπεράτωση του φράγματος του Πηνειού στη Γυρτώνη δεν έγινε και το νερό του ποταμού δεν αποταμιεύεται αφού μέχρι και σήμερα καταλήγει στη θάλασσα. Η ξηρασία αυτής της χρονιάς είναι γνωστή σε όλους, τόσο στο νόμο μας όσο και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Καρδίτσας, αφού όπως προσωπικώς διαπίστωσα η στάθμη της τεχνητής λίμνης Πλαστήρα είναι σε πολύ χαμηλό σημείο.
Η ανάγκη για άρδευση των καλλιεργειών πλησιάζει, οι δαπάνες των αγροτών γι' αυτές έγιναν και θα γίνουν ακόμη, όποτε ο κίνδυνος έλλειψης νερού είναι φανερός και συνεπώς ο κίνδυνος της καταστροφής των καλλιεργειών και της οικονομίας των αγροτών, επίσης είναι φανερός και όχι μόνο, αφού ο κύριος μοχλός της οικονομίας του νομού μας είναι το εισόδημα των αγροτών μας.
Εκτός αυτού η αποταμίευση νερού στο φράγμα θα συμβάλει στον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, αποκαθιστώντας τα αντλητικά συγκροτήματα αρδεύσεων αλλά και τα συγκροτήματα πόσιμου νερού. Σ'αυτό το τόσο σοβαρό θέμα-πρόβλημα όλοι οι φορείς της πολιτείας πρέπει να ενσκήψουν, και να δώσουν το δυνατόν συντομότερο μια λύση.
Ειδική μνεία θα ήθελα να κάνω για τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι όποιοι αντέδρασαν επανειλημμένα στην εκτροπή του Αχελώου, αδιαφορώντας παντελώς για την επερχόμενη καταστροφή.
Τέλος υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν τρία χρόνια τώρα οι υλοποιήσεις αιτήσεων αγροτών για ηλεκτροδότηση αναλυτικών συγκροτημάτων στους αγρούς, ενώ όλοι οι αιτούντες υποβλήθηκαν στις δαπάνες που προέβλεπε η διαδικασία. Ποιος φορέας θα δώσει λύση;
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass