Υπάρχει δίλημμα;

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2014 1:43 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:54
* Του Γιώργου Γκόγκου, μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας
Όταν βρισκόμαστε σε ένα σπιράλ αργού θανάτου με μια οικονομία να καταρρέει, η φυσική εξέλιξη είναι η απόλυτη καταστροφή, η εξαθλίωση και η κοινωνική χρεοκοπία. Αν θέλουμε να βγούμε απ’ αυτή τη δίνη, ο μόνος δρόμος είναι να αντισταθούμε σ’ αυτούς που μας επιβάλλουν τον αργό θάνατο. Και αυτό δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, το λέει η ιστορία της χώρας μας. Στον Χίτλερ δεν αντιστάθηκαν ούτε η Αυστρία, ούτε η Ουγγαρία, ούτε η Τσεχοσλοβακία, όμως η Ελλάδα αντιστάθηκε και η καθυστέρηση που δημιούργησε ήταν καταλύτης στη νίκη της ανθρωπότητας ενάντια στον φασισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει αυτή την πολιτική που καταστρέφει την οικονομία μας και οδηγεί στην ερήμωση της χώρας. Θα καταργήσουμε τα μνημόνια και ταυτόχρονα από κυβερνητική πλέον θέση θα ξεκινήσουμε έναν αγώνα ενημέρωσης όλης της Ευρώπης για τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής που μας επιβλήθηκε από την Τρόικα και τη γερμανική ελίτ με τη συγκατάθεση της Κυβέρνησης. Θα ζητήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης ενώ ταυτόχρονα σχεδιασμένα, θα προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Θα δημιουργήσουμε συμμαχίες από τη στιγμή που το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό και αφορά κυρίως σε όλους τους λαούς του Νότου. Θα εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που μας προσφέρει ακόμα το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Ε.Ε. όπως το βέτο. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο ελληνικός λαός θα ξέρει ανά πάσα στιγμή την αλήθεια, τις επιλογές και την προοπτική που έχει και θα είναι ο μόνος που θα αποφασίσει για το μέλλον του. Υπάρχουν όπλα να πολεμήσεις αρκεί να δείξεις ότι είσαι αποφασισμένος να αγωνιστείς για το μέλλον αυτού του τόπου και όταν ο ίδιος ο λαός θα ξέρει την πραγματικότητα θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις αυτές τις επιλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση πάνω από όλα θα έχει οδηγό τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.
 Αντίθετα αυτή η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να εξαπατά τον λαό, να του δημιουργεί ενοχές, να του μιλά για ανύπαρκτα succes story προσπαθώντας άλλοτε να τον αποκοιμίσει και άλλοτε να τον φοβίσει. Αν γυρίσουμε λίγο τον χρόνο πίσω θα δούμε ότι μας μιλούσαν, με το PSI, για κούρεμα του χρέους και αντ’ αυτού έχουμε αύξηση του χρέους και κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων δημοσίων οργανισμών. Η σημερινή κυβέρνηση κερδισε τις εκλογές τάζοντας επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και κυβερνά με τη θανατηφόρα πολιτική του μνημονίου. Μας λέει ότι η Ευρώπη μας σώζει με τα δάνεια και από τα χείλη του επιτρόπου Ολι Ρεν ομολογείται ότι το μνημόνιο έσωσε το τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας και της Γαλλίας. Συρρικνώνει την οικονομία και με την παλιά λογική των οικονομικών τρικ εμφανίζει πλεόνασμα ενώ στην πραγματικότητα κλέβει τα χρήματα των δημοσίων επενδύσεων. Μας λέει ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα φέρει ρευστότητα στην οικονομία και αντ’ αυτού βλέπουμε την αγορά να στραγγίζει από ρευστό. Μας μιλάει για μεταρρυθμίσεις και αξιοκρατία και το μόνο που κάνει είναι να ξεπουλά τη δημόσια περιουσία να καταστρέφει το σύστημα υγείας, την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση, να διορίζει με πολιτικά κριτήρια σε διοικητικές θέσεις καλά αμειβόμενες τους δικούς της ανθρώπους και με τον ληστρικό φορολογικό νόμο να υφαρπάζει την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων. Παρακολουθούμε το θράσος τους να θέλουν να πουλήσουν τις τράπεζες για τις οποίες χρεωθήκαμε 40 δισ., μόλις 15 δισ. ώστε να βγουν μετά και να μας πουν ότι κατάφεραν πλεόνασμα ενώ στην ουσία θα μας έχουν κλέψει τα 25 δισ. για να τα δώσουν στους τραπεζίτες. Ο πρωθυπουργός βγαίνει στο εξωτερικό και αντί να περιγράψει την αδιέξοδη πραγματικότητα που ζούμε λόγω των μνημονίων καθησυχάζει ότι όλα πάνε καλά στην Ελλάδα. Έτσι θα δημιουργηθούν οι ευκαιρίες και οι συμμαχίες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής; Δίνουν συνεντεύξεις στο εξωτερικό και ομολογούν ξεδιάντροπα ότι ο Τόμσεν και η Λαγκάρτ τους ζήτησαν συμμαχία για να μας βοηθήσουν στο κούρεμα του χρέους και δεν τη δέχτηκαν, παρόλο που ομολογούν ότι ήταν για το συμφέρον της χώρας, επειδή ο Σόιμπλε τους το απαγόρευσε.
 Γιατί αλήθεια σκύβουν το κεφάλι; Πολλοί από αυτούς είναι πιστοί στην ιδεολογία τους, του νεοφιλελευθερισμού, που θέλει μια μικρή αστική τάξη να έχει τον πλούτο να χαίρεται τη ζωή και ο υπόλοιπος λαός χωρίς δικαιώματα να δουλεύει για ένα πιάτο φαΐ, και έτσι μίζερα να τελειώσει τη ζωή του. Άλλοι είναι διαπλεκόμενοι που έχουν φάει τα λεφτά του ελληνικού λαού και φοβούνται τη φυλακή. Μερικοί είναι ανόητοι, αφελείς και ανίκανοι. To βέβαιο είναι ότι είναι επικίνδυνοι για τη ζωή μας και πρέπει να φύγουν τώρα!
 Όλοι εμείς, η χειμαζόμενη κοινωνία, είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να τους διώξουμε. Εμείς έχουμε τη δύναμη και επιβάλλεται να τους το δείξουμε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να οικοδομήσουμε μια διαφορετική Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass