Ενστάσεις

Ο «εκτσογλανισμός» και η αλήθεια

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2014 0:53 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:57
 
Από τον Κων/νο Τσιρονίκο
  
Ο εκτσογλανισμός, το φτιάξιμο παλιόπαιδων, παλιανθρώπων, όπως μεταφορικά θα μπορούσε να λεχθεί, είναι η βρισιά, που προ καιρού, εκστομίσθηκε κατά συγκεκριμένου πολιτικού χώρου από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο.
Κατά τη γνώμη μου ο χαρακτηρισμός αυτός του εκτσογλανισμού της κοινωνίας που αποδίδεται στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι αντικειμενικός και δίκαιος. Γιατί, δεν κατονομάζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα που τον γέννησε. Τα κόμματα που φύτρωσαν από τη μεταπολίτευση και μετά. Και πιο πολύ αυτά που κυβέρνησαν τον τόπο. Που ευθύνονται με τη λαθεμένη πολιτική τους για τη στρεβλή διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας και την τσογλανοποίηση αυτής με τη δημιουργία πλήθους παλιανθρώπων, πολιτικών και μη.
Πώς όμως το πέτυχαν αυτό; Με το να υποσκάπτουν και να καταστρέφουν διαρκώς τα αξιακά θεμέλια του λαού μας: Τη χριστιανική πίστη, την παιδεία, την παράδοση, την ιστορία, τη γλώσσα, τους θεσμούς, τις αξίες, τα ιδανικά... Ένας πραγματρικός Αρμαγεδδώνας αξιακής καταστροφής, που μας οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στον εκτσογλανισμό της κοινωνίας. Στο φτιάξιμο της σημερινής δυσώδους καταστάσεως, που προήλθε εκ των άνω και εξαπλώθηκε σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδας.
Δυστυχώς, αυτήν την τακτική ακολουθούσε και ακολουθεί ακόμα το πολιτικό μας σύστημα και τα κόμματα που το αποτελούν. Και αυτή αποδεικνύεται από τις συμπεριφορές απαιδευσίας πρώην και νυν πολιτικών στελεχών, όπως είναι αυτές του εκβιασμού, της απειλής, της κλεψιάς, της ανυπακοής, του ψεύδους, της υποκρισίας, της λεηλασίας..., οι οποίες αποτελούν χείριστο παράδειγμα για το λαό. Ένα δείγμα τσογλανοποίησης από μεγάλους και μάλιστα «μορφωμένους».
Όλος αυτός ο υποπολιτισμός συνέθεσε και συνθέτει τσογλανισμό, απ’ τον οποίο προέρχεται η παλιανθρωπιά της σημερινής κοινωνίας. Επομένως, είναι γέννημα όλου του πολιτικού συστήματος και όχι μόνον ενός συγκεκριμένου κόμματος, το οποίο υποκριτικά στιγμάτισε ο κ. Βενιζέλος. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κόμματα και πολύ περισσότερο τα κυβερνήσαντα αυτόν τον τόπο, με την ανάρμοστη συμπεριφορά τους, τις άκοπες εκ δανεισμού παροχές, την έλλειψη παντελούς ελέγχου, την ατιμωρησία, την ανυπακοή, το βόλεμα, το δεν πληρώνω, τη διαφθορά... συνετέλεσαν στο φτιάξιμο παλιόπαιδων (τσογλανιών), παλιανθρώπων που κατατρώνε και απομυζούν τις σάρκες και το αίμα του λαού.
Και αυτός ο εκτσογλανισμός, το βιολογικό παιδί του ισχύοντος πολιτικού συστήματος, άρχισε να δημιουργείται όχι από τώρα, αλλά από παλιά. Κυρίως μετά τη μεταπολίτευση. Αυτός αποτελεί τη σοβαρότερη αξία που οδηγηθήκαμε στη σημερινή θλιβερή κατάσταση, ιδιαίτερα στους νέους μας, στον εκπατρισμό αυτών, στη φτώχεια και στην πείνα του λαού μας, στον εξανεμισμό της αξιοπρέπειάς μας. Κι όλα αυτά συνέβαιναν και συμβαίνουν, γιατί γέμισε η κοινωνία από προβατόσχημους λύκους, από κλεφτολωποδύτες και άρπαγες του δανεικού δημόσιου χρήματος. Από ανθρώπους που ενώ το διεφθαρμένο σύστημα τους ανέθετε την προάσπιση της αξιοπρέπειας και των συμφερόντων του κοσμάκη, αυτοί ρουφούσαν και την τελευταία σταγόνα αίματος του πολίτη με τον κάθε λογής εκβιασμό για την εξυπηρέτησή του.
Αυτός ο εκτσογλανισμός, κ. αντιπρόεδρε, λειτουργούσε και λειτουργεί ακόμα. Αυτός παρήγαγε τις στρατιές μεγάλων παλιανθρώπων που λυμαίνονται και τώρα τον τόπο μας. Που έγιναν αιτία δημιουργίας αμέτρητων πεινασμένων και απελπισμένων ανθρώπων. Που αν δεν κάνουμε κάτι θα γίνουν αιτία δημιουργίας εκρηκτικών καταστάσεων που θα οδηγήσουν σε μια κοινωνία ανεξέλεγκτης ανασφάλειας, βίας και εγκλήματος, διάλυσης και καταστροφής.
Αυτά είναι τα τσογλάνια, κ. Βενιζέλο. Όλο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που τα γεννά και τα εκτρέφει. Και αυτό πρέπει να αλλάξει. Τώρα. Άμεσα. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Δίχως καθυστέρηση. Για να σταματήσουμε αυτό το μεγάλο κακό. Πριν γίνει μεγαλύτερο. Πριν γίνει ορμητικός χείμαρρος και μας παρασύρει. Γιατί πραγματικά η πατρίδα μας δεν ήταν ποτέ σε χειρότερη κατάσταση.
Κι αυτό μπορεί να γίνει με καθαρό μυαλό, τόλμη και γενναιότητα. Με κοινωνικές ανατροπές. Με μεταρρυθμίσεις και κυρίως με την ηθική ανασυγκρότηση της χώρας. Με θεσμούς Παιδείας και Δικαιοσύνης. Με νόμους σκληρούς σε κάθε απόπειρα εκτσογλανισμού της κοινωνίας.
Αυτά πρέπει να κάνετε ως κυβέρνηση, αν θέλετε να σώσετε την ιστορία, την πατρίδα, τη ζωή μας, την αξιοπρέπεια και το σημαντικότερο να βάλετε φρένο στη δημιουργία παλιανθρώπων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass