Χωρίς ξύλα οι συνταξιούχοι ΟΓΑ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2014 1:15 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:00
«Και καρτέρει και καρτέρει ξύλα από το δασαρχείο του ΟΓΑ ξεπάγιασαν από το κρύο». Αναφέρομε στην Δημόσια Διοίκηση (Δασαρχείο Αγιάς) και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμος Αγιάς).Όπως προβλέπεται και σε άλλες περιοχές οι οποίες συνορεύουν με δασικό πλούτο, διανέμεται κατά προτεραιότητα στους συνταξιούχους του ΟΓΑ και τους κατοίκους της κάθε χρόνο, ένα μέρος συμβολικό και όχι αρκετό (2,5 τον.) καυσόξυλα για τις ανάγκες του χειμώνα.
Αλλά δέστε το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν γι΄ αυτούς οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Το Σεπτέμβριο υπεβλήθησαν οι αιτήσεις των δικαιούχων, τον Δεκέμβριο έγινε η κατάσταση και η είσπραξη των χρημάτων και με το πρώτο χιόνι (αφού τα ξύλα τα διένειμαν στην κορυφή του Μαυροβουνίου ( υψόμετρο 1000 μέτρα και απόσταση από τον Αγιόκαμπο 25 χιλ. με δασικό δρόμο).Παραμονές Χριστουγέννων ξεκίνησαν την διανομή και επόμενο ήταν να βρεθούν αντιμέτωποι με χιόνια, βροχές και δρόμο αγροτικό αδιάβατο. Αποτέλεσμα του «προγραμματισμού» αυτού είναι οι περισσότεροι σήμερα πέραν του κινδύνου να βρεθούν σε καμία ρεματιά, αδυνατούν να γίνουν κάτοχοι αυτών και όλοι υπερήλικες και μην να υποφέρουν από το κρύο.
Οι νοικοκυραίοι δήμοι άλλων περιοχών μερίμνησαν και διένειμαν τα καυσόξυλα από τον Οκτώβριο και τα τακτοποίησαν πριν την έλευση του χειμώνα. Στον δικό μας δήμο, ο κ. δήμαρχος δεν θεωρεί αναγκαίο να παρέμβει στο δασαρχείο; Οι άλλοι της Τ. Αυτ/διοίκησης αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Δ.Δ. Σκήτης που βλέπουν καθημερινά τις εκκλήσεις των συνταξιούχων του ΟΓΑ, που δεν έχουν να κάψουν ένα ξύλο στη σόμπα, προς τα πού κοιτάζουν; Εδώ όχι μόνο δεν μερίμνησαν για την έγκαιρη απόδοσή τους (και μην ακούσουμε δικαιολογίες όπως δεν είχαν τα χρήματα ή έφυγαν οι υλοτόμοι) αλλά επιλέξανε το πιο απομακρυσμένο μέρος και το πιο υψηλό του δάσους του Πολυδενδρίου με απόσταση 25 χιλ. από τον Αγιόκαμπο με δρόμο γεμάτο λάσπη και χιόνι με αποτέλεσμα όσοι τολμηροί πήγαιναν για την παραλαβή, βουλιάξανε με κίνδυνο της ζωής τους και να μην μπορούν να φθάσουν στο σημείο συμπλήρωσης των ξύλων.
Αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει ικανότητα για προγραμματισμό από τους παραπάνω για διανομή και παραλαβή των καυσόξυλων σε 100 οικογένειες πριν από το κρύο του χειμώνα; Αυτές οι ανήμπορες υπερήλικες οικογένειες έχουν ξύλα για να ζεσταθούν στη μέση του χειμώνα; Και να σκεφθεί κανείς ότι για τα ξύλα που δεν πήρανε πληρώσανε για φόρο 60 ευρώ και άλλα 60 ευρώ για να τους τα μεταφέρουν. Λίγη ευαισθησία δεν βλάπτει για αυτούς τους κατοίκους που ζουν και εργάζονται δίπλα από το δημόσιο δάσος, γιατί αυτοί πρώτοι επενέβησαν όταν χρειάστηκε να βοηθήσουν. Δυστυχώς με τέτοιες, συνθήκες, ο καθένας μας πώς να ευελπιστεί, να γίνει καλύτερο το κράτος και να δουλέψει προς όφελος τους καλύτερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση;
Με εκτίμηση
Ιωάννης Μπακαρός
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass