Του Έλληνος ο τράχηλος τελικά... ζυγό υπομένει!

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2014 1:34 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:28
 
Του Χρήστου Τσαντήλα
 
ΛΕΝΕ πως ο καλός χασάπης, όσο και αν προσέχει στη δουλειά (κατά τον... τεμαχισμό), μια φορά στη ζωή του θα χτυπήσει και το... χέρι! Στην περίπτωση όμως των εκπροσώπων της τρόικας, που δουλεύουν έξι χρόνια τώρα στο «σφαγείον η Ελλάς», αυτοί οι χασάπηδες είναι όντως... χειρουργοί! Έχουν τεμαχίσει τη χώρα και τα κοινωνικά της στρώματα, με τέτοια μαεστρία, που ολόκληρη Ευρωπαϊκή Ένωση (και τα θεσμικά της όργανα, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Eurogroup) έκαναν έξι ολόκληρα χρόνια να το καταλάβουν!
ΕΠΡΕΠΕ λοιπόν να βγει ο εισηγητής της έκθεσης της Ευρωβουλής ο Ισπανός Αλεχάντρο Τσέρκας, για να πει ότι στην περίπτωση της Ελλάδας, οι τροϊκανοί δούλεψαν ως... «χασάπηδες που βάρεσαν στο ψαχνό»! Μάλιστα χαρακτήρισε «δικέφαλο τέρας» την τρόικα και την πολιτική της ιεραρχία, που είναι υπεύθυνη για τις αυτοκτονίες, τα μαζικά λουκέτα, την απώλεια θέσεων εργασίας και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ήρθαν, είπε, και άλλαξαν τα πάντα, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα, αυτή δεν είναι δουλειά χειρουργού, γιατί ο χειρουργός γνωρίζει από ανατομία, και ξέρει να διορθώνει, αυτή είναι δουλειά χασάπηδων γιατί βάρεσαν στο ψαχνό, είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός ευρωβουλευτής...
ΔΕΝ ξέρω, αν ως Έλληνες, που μας έβαλαν στη μηχανή του κιμά οι συγκεκριμένοι «χασάπηδες», θα πρέπει να χαιρόμαστε και να αισθανόσαστε δικαιωμένοι από την πρωτοφανή σε σφοδρότητα επίθεση του Ισπανού ευρωβουλευτή στην τρόικα, ή το αντίθετο, να λυπούμαστε, που μας συμπεριφέρονται (ακόμα και εκφράζοντας συμπόνια απέναντί μας), ως ένα λαό κακομοίρη, που τον τεμαχίζουν τόσα χρόνια, μας διαλύουν κοινωνικά, μας κλέβουν τον ιδρώτα, μας καταστρέφουν την υγεία, την παιδεία, έναν λαό που ωσάν να βρίσκεται σε ύπνωση δεν αντιδρά!
ΑΝΑΚΟΠΗΚΕ με την έλευση των «χασάπηδων» η πορεία της χώρας, άλλαξε η ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων, προδόθηκαν οι θυσίες της νεολαίας και των γονιών τους, κακοποιήθηκαν οι συνταξιούχοι, καταργήθηκε η εργασιακή νομοθεσία, και κανένας δεν αντέδρασε κατά πώς αρμόζει στην ελληνική λεβεντιά. «Του Έλληνος ο τράχηλος ζυγό τελικά υπομένει...» και όπως δείχνουν τα πράγματα η χειρότερη ντροπή δεν είναι που δεν αντιδρούμε εμείς, αλλά που το κάνουν για λογαριασμό μας οι ξένοι. Εμείς ακόμα ασχολούμαστε με τα σκάνδαλα της διαφθοράς, τις λίστες της μίζας, και τους πακτωλούς χρημάτων που έκαναν φτερά σε ξένες τράπεζες από ντόπιους δυστυχώς επιτήδειους. Ίσως όταν με το καλό λύσουμε αυτούς τους γρίφους, συνέλθουμε και αντιδράσουμε. Πάντως τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ημερών μας προειδοποιούν. Έφτασαν στους 1.382.000 οι άνεργοι στη χώρα. Και οι συνταξιούχοι είναι περισσότεροι...
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass