«Κάνεις έκτρωση, ή χάνεις τη δουλειά σου»

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2014 3:21 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:44
 * Του Ιωάννη Κομόπουλου, αντιπροέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας
 Αυτός είναι ο τίτλος αγαπητοί μου που είχε ένα ειδησεογραφικό site στο διαδίκτυο πριν από κάποιο χρονικό διάστημα. Ας προσέξουμε όμως τα παρακάτω λόγια του δημοσιογράφου. «Γολγοθά περνάει μια πολύτεκνη μητέρα 4 παιδιών η οποία αδυνατεί να προσφέρει στα παιδιά της ακόμα και τα βασικά αγαθά. Η 50χρονη γυναίκα εδώ και 16 μήνες έχει μείνει χωρίς δουλειά καθώς στην προηγούμενη εργασία της το αφεντικό της, την απέλυσε για να μην την πληρώνει επί πλέον μισθό επειδή έμεινε έγκυος. Χαρακτηριστικά της είπε, ‘’κάνεις έκτρωση, ή χάνεις τη δουλειά σου».
Ήταν πωλήτρια σε κατάστημα ρούχων στην Αθήνα και αυτή τη στιγμή δεν έχει ούτε για να δώσει κολατσιό στο σχολειό το παιδί της, δεν έχει επίσης βασικά αγαθά όπως γάλα για το μωρό της, αλλά προσπαθεί με 67 ευρώ τον μήνα που δίνει το «κράτος πρόνοιας» και με περιστασιακά μεροκάματα από δω και από εκεί να τα καταφέρει κάπως οικονομικά.
Κύριοι του «κράτους πρόνοιας» στην Ελλάδα του 2014 πρέπει να καταλάβετε ένα, ότι φθάσατε την πολύτεκνη οικογένεια κυρίως στα όρια της φτώχειας. Τα τελευταία χρόνια οι πολύτεκνοι γονείς αύξησαν κατακόρυφα τη λέξη όχι που πρέπει να λένε στα παιδιά τους γιατί πλέον δεν βγαίνουν οικονομικά.
Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι φτάσαμε στα όριά μας και ότι πολύ σύντομα θα σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και δεν γνωρίζει κανένας το τι θα επακολουθήσει τότε. Η οργή, ο θυμός, η αγανάκτησή μας, έχει ξεχειλίσει. Η απογοήτευση, η κοροϊδία, η πίκρα, η ανασφάλεια, η ανεργία τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά μας, μας έχουν φτάσει στα όρια του ξεσηκωμού.
Δεν είναι η μοναδική μάνα που δυστυχώς απειλείται από τον εργοδότη της για να κάνει κάτι παρόμοιο σαν αυτό που ο απαράδεκτος και απεχθής εργοδότης της αμέσως και με μεγάλη ευκολία της πρότεινε.
Όμως θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην κυρία για τουλάχιστον δύο λόγους. Πρώτον διότι είχε την τόλμη και το θάρρος να δημοσιοποιήσει την άτιμη πρόταση του εργοδότη της, και δεύτερον διότι αρνήθηκε να συμπράξει σε ένα απαίσιο έγκλημα, και υπάκουσε στο θέλημα του Θεού, «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε ίνα κατακυριεύσατε την γη».
Να είστε σίγουροι ότι ο Άγιος Τριαδικός Θεός κανέναν δεν αφήνει στο έλεος αν έχει βαθιά πίστη και είναι πιστό μέλος της εκκλησίας, και μάλιστα κοντά στα μυστήριά της. Άραγε δεν έπρεπε η μάνα αυτή να προστατεύεται από τον νόμο μόλις έμεινε έγκυος, αλλά και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη γέννηση του παιδιού της; Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα κράτος το οποίο είναι πέρα για πέρα αναξιόπιστο, συντηρεί τα λαμόγια που κάνουν τις παρανομίες και τους τιμωρεί τις περισσότερες φορές με χρηματικά πρόστιμα, ή τους βάζει και στη φυλακή για ελάχιστα χρόνια.
Κύριοι της συγκυβέρνησης σκύψτε πάνω στα προβλήματα της πολύτεκνης οικογένειας και όχι μόνο, γιατί η κατάσταση σε λίγο χρονικό διάστημα δεν θα είναι πια αναστρέψιμη. Ήδη η ΕΣΥΕ ενημερώνει ότι οι θάνατοι έχουν υπερβεί κατά πολύ τις γεννήσεις. Άρα με μαθηματική πλέον ακρίβεια βαδίζουμε προς την καταστροφή. Η Ελλάδα μας γίνεται χώρα γερόντων, ας προσπαθήσουμε όλοι να αποτρέψουμε αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη το συντομότερο.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass