Παιδικές ιώσεις και ομοιοπαθητική

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2014 1:08 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:16
 Της Ελευθερίας Ζαφείρη, κοινωνικής λειτουργού ΠΕ, Crisis Manager MsC
 Παράλληλα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουμε και την εμφάνιση των συχνών ιώσεων στα παδιά και κατ’ επέκταση όλης της οικογένειας αφού οι ιώσεις μεταδίδονται και στους υπόλοιπους στο σπίτι. Το συγκεκριμένο αποτελεί πολύ σοβαρό θέμα καθώς οι μικροί μας φίλοι βρίσκονται συνεχώς σε κλειστούς χώρους των τάξεων και πολλές φορές χωρίς να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.
Οι ιοί είναι μία μεγάλη κατηγορία μικροοργανισμών που χωρίζονται σε ομάδες όπως αυτή του κρυολογήματος, της γρίπης, των παιδικών νοσημάτων, των οποίων η μετάδοση και ο χρόνος παραμονής τους στον οργανισμό, εξαρτάται από τους αμυντικούς μηχανισμούς μας.
Συνήθως, όταν «πέφτει» όπως συχνά λέμε, η άμυνα του οργανισμού τότε, με τη συμβολή και των εξωγενών παραγόντων, όπως το κρύο, η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και την εναλλαγή της θερμοκρασίας, οι ιοι πολλαπλασιάζονται και έχουμε την εμφάνιση των ιώσεων.
Ωστόσο, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι ο οργανισμός δεν είναι απροστάτευτος αλλά έχει ένα άρτιο και δυνατό αμυντικό σύστημα με το οποίο μπορεί να τους αντιμετωπίσει.
Σημαντικό είναι να φροντίζουμε τον οργανισμό μας όχι μόνο κατά την εμφάνιση μιας ίωσης αλλά πιο πριν, δηλαδή προληπτικά και ακριβώς επάνω σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού αλλά και την προάσπισή του από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες του χειμώνα, δρα η ομοιοπαθητική ιατρική.
Η ομοιοπαθητική έρχεται να δώσει λύσεις αντιμετωπίζοντας ολιστικά το άτομο και να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην επίθεση των ιογενών παραγόντων, καθώς το άτομο αντιμετωπίζεται ως «όλον» δηλαδή ως σύνολο σωματικών και ψυχοδιανοητικών χαρακτηριστικών.
Με την ομοιοπαθητική θεραπεία, ως ολιστική προσέγγιση όπως προαναφέραμε, η βοήθεια του οργανισμού δεν περιορίζεται μόνο στη σωματική ενίσχυση αλλά και στην ισορροπία του ψυχοδιανοητικού επιπέδου.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξέταση των προσωπικών χαρακτηρικών του ανθρώπου και τη διάγνωση της ιδιοσυγκρασίας του, εξασφαλίζοντας την εξατομίκευση της θεραπείας του.
Η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείται αποτελείται από φυσικές ουσίες σε υψηλή αραίωση, χωρίς καμία απολύτως παρενέργεια, ενισχύουν τη ζωτική δύναμη του οργανισμού και το ανοσοποιητικό του σύστημα αποτελώντας τον άριστο τρόπο βοήθειας τόσο σε προληπτικό όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο.
Το ομοιοπαθητικό φάρμακο δεν στοχεύει σε αντιική δράση αλλά στα κύτταρα που σχετίζονται με την άμυνα του οργανισμού και έτσι η δράση του γίνεται καταλυτική και επαναφέρει τον οργανισμό στο αρχικό στάδιο της υγείας.
Είναι σημαντικό που η φύση μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε υγιείς και να χαιρόμαστε τη ζωή μας με τόση ποιότητα. Όσο για τα παιδιά μας, πάντα επιλέγουμε το καλύτερο και για τον λόγο αυτό πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πόσο σημαντικό είναι για τον «παρθένο» οργανισμό ενός μικρού παιδιού να λαμβάνει βοήθεια από αυτό το οπλοστάσιο της φύσης.
Η ομοιοπαθητική θεραπεία λοιπόν αποτελεί την καλύτερη θεραπευτική προσέγγιση για την ενίσχυση του οργανισμού ενός παιδιού και των ενηλίκων χωρίς παρενέργειες.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass