ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Στον αστερισμό της... κακομοιριάς!

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2014 3:23 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:17
 
Του Χρήστου Τσαντήλα
 
ΔΕΝ χρειάζεται να ζήσει κανείς παρά δύο τρεις σκηνές της καθημερινότητας για να καταλάβει σε ποια ακριβώς χώρα βρίσκεται και ποια η διαφορά της με όλες τις υπόλοιπες.
Η ΠΡΩΤΗ σκηνή, με ισχυρή δόση της γνωστής ελληνικής... κακομοιριάς και κακοκεφιάς, αλλά και αυτογνωσίας, αυτοσαρκασμού, εξυπνάδας και χιουμοριστικής διάθεσης, από το... συναπάντημα με τον φίλο μου τον... Τζώνη, στο πεζοδρόμιο έξω από το μαγαζί του:
- Πώς πάει ρε φίλε; τι λέει η δουλειά...
- Τι είναι αυτό, δεν το ξέρω. Δεν ψάχνεις στο λεξικό του Μπαμπινιώτη να βρεις τη λέξη "δουλειά"; Υπάρχει τέτοια λέξη, μας δουλεύεις...
- Άντε κατάλαβα...και συ στο κλαμπ των κλαψιάρηδων... Σήκωσε λίγο ανάστημα, όρθιος Τζώνη, μπόρα είναι θα περάσει, σιγά μην τα πιστεύω...
Η ΔΕΥΤΕΡΗ σκηνή λίγο πιο κάτω, με τον Μιχάλη, τον φίλο μου τον Βλάχο. Τι Βλάχος δηλαδή, καράβλαχος όπως θέλει να περηφανεύεται και να το φωνάζει. Τούτη τη φορά ήταν «πιασμένος» από τον άλλον, εκεί στον Τύρναβο, που διάβασε λέει το Ευαγγέλιο στα... βλάχικα και έβγαλε «στα κάγκελα» πολλούς, που ξαφνικά ανακάλυψαν το Σκοπιανό στον... Τύρναβο!
- Να του γράψω εγώ ένα άρθρο να καταλάβει - μου κάνει σχεδόν απειλητικά ο Μιχάλης.
- Ρε συ, τι Βλαχος είσαι εσύ; (Στην κουβέντα μπαίνει κι ένας γείτονας):
- Ξέρεις ποιον Άγιο έχουν προστάτη τους οι Βλάχοι;
- Τον Άγιο Γεώργιο;
- Ναι, αλλά γιατί αυτόν τον Άγιο;
- Μα, γιατί σκότωσε το φίδι και άφησε τον Βλάχο! (σημ. κατά το γνωστό τοις πάσι ανέκδοτο... αν βρεις στον δρόμο έναν Βλάχο κι ένα φίδι, ποιον θα πατήσεις;).
ΚΑΙ κει που είπα να κι ένας που πήρε τη ζωή και τα μνημόνια στην πλάκα (σου λέει και τι βγαίνει που ξημεροβραδιάζομαι κατσούφης, σάμπως μπορώ να αλλάξω κάτι), νάσου και ο Κώστας, μπροστά μου, με ένα κουλούρι στο χέρι, δαγκωμένο με τη μεγάλη μπουκιά στο στόμα και μια σακούλα φάρμακα στο άλλο, να βρίζει μπροστά στην πόρτα του παλιού νοσοκομείου! Κάτι, λέω, φοβερό θα του συνέβη...
- Καλά τι έπαθες παλιόφιλε, μη μου πεις ότι δεν σε εξυπηρέτησαν εσένα... κοτζάμ πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ!
- Άλλο είναι... Είχα τσιμπημένη λίγο την κρεατινίνη, με έστειλαν για επανεξέταση, περιπλανήθηκα σε καναδυό κλινικές και σήμερα που ήρθα να πάρω τα αποτελέσματα των εξετάσεων, από λάθος τους, μου είχαν μετρήσει οι... (λέξη που παραλείπεται) το... ζάχαρο!
- Πάλι καλά αδελφέ μου, θα μπορούσαν να σου κάνουν υπέρηχο στις... σάλπιγγες!
ΩΡΑΙΕΣ (λαρισινές) σκηνές της καθημερινότητας... Με τους περισσότερους σε κατάσταση ελεγχόμενης απογοήτευσης, αλλά και αρκετούς να διατηρούν την ψυχραιμία και το χιούμορ. Δυστυχώς όμως, αυτοί οι δεύτεροι, όλο και λιγοστεύουν...
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass