ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟ

Η διαστρέβλωση της αλήθειας επιτρέπεται;

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2014 3:08 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:33

Στην “Ελευθερία” στις 5 Μαΐου (αρ. φύλλου 32.356), ο κ. Ηλίας Κανέλλης επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε ότι δεν σέβεται τη δικαιοσύνη επειδή ζήτησε την απελευθέρωση του Τζέρι Άνταμς, ο οποίος συνελήφθη στη Β. Ιρλανδία. Ο κ. Κανέλλης μέσα στο άγχος του να κάνει την δουλειά του, δηλαδή να συκοφαντήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ (εκλογές έχουμε...), εσκεμμένα διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, υποτιμώντας τους αναγνώστες της εφημερίδας. Η διαστρέβλωση ξεκινά από τον τίτλο του άρθρου του στην «Ελευθερία» ο οποίος είναι: «Η ισχύς πάνω από τους θεσμούς;», μιλώντας για την δικαιοσύνη, την οποία κατά τα λεγόμενά του περιφρονεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιας και είναι αγράμματος, όπως λέει ο γραμματιζούμενος κ. Κανέλλης .Ο κ. Κανέλλης εν γνώσει του λέει ψέματα στο κείμενο με στόχο το ΣΥΡΙΖΑ. Καμιά δικαστική αρχή και κανένα δικαστήριο δεν έδωσε εντολή να συλληφθεί και να ανακριθεί ο Τζέρυ Άνταμς. Ο Τζέρι Άνταμς συνελήφθη από το κράτος και την αστυνομία χωρίς καμιά εμπλοκή της δικαιοσύνης. Το γεγονός καταγγέλθηκε και από την αντιπρόεδρο του Σιν Φέιν ως γεγονός πολιτικά υποκινούμενο και ο κ. Κανέλλης λέει ψέματα και σε αυτό το σημείο στο κείμενό του. Η κίνηση της σύλληψης ήταν εμπρηστική για την εύθραυστη ισορροπία της περιοχής και καθαρά προεκλογική ενόψει τοπικών εκλογών και ευρωεκλογών στις 23 Μάη στην Ιρλανδία. Η μόνη εμπλοκή της δικαιοσύνης ήταν όταν της ζητήθηκε από την αστυνομία να κρατήσουν τον Τζέρι Άνταμς επιπλέον 48 ώρες, εφόσον τον είχαν ήδη συλλάβει, για να τελειώσουν την ανάκριση. Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ως υποψήφιου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν όχι μόνο σωστή αλλά και επιβεβλημένη, γιατί σέβεται τη δημοκρατία.Δε σχολιάζουμε τις πολιτικές ανοησίες του κ. Κανέλλη και τις οδηγίες που δίνει στον Τζέρι Άνταμς και τους πολίτες στη Β. Ιρλανδία κουνώντας τους το δάχτυλο. Σχολιάζουμε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση η δικαιοσύνη δεν αναμίχθηκε και ο αρθρογράφος λέει συνειδητά ψέματα. Ο Τζέρι Άνταμς αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθεί καμιά κατηγορία και εκ των υστέρων η αστυνομία έστειλε φάκελο στην δικαιοσύνη. Εξάλλου, το ίδιο λέει και ο κ. Κανέλλης στο υστερόγραφό του αναιρώντας το ίδιο του το άρθρο. Τι να συμπεράνουμε;

Ηρώ Διώτη, Βουλευτής Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ

 

* Απάντηση Hλ. Κανέλλη: Αγαπητή κ. Διώτη, ξαναδιαβάστε παρακαλώ τα γεγονότα και το κείμενό μου. Η σύλληψη και η ανάκριση του Τζέρι Άνταμς έγινε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, μάλιστα η εισαγγελία παρέτεινε, με εντολή της, για δυο ημέρες το διάστημα της κράτησής του (ο κ. Άνταμς απελευθερώθηκε λίγο πριν εκπνεύσει το τετραήμερο, και είναι πιθανό η υπόθεση να μπει στο αρχείο ή να κληθεί ως κατηγορούμενος). Επίσης, ποτέ δεν υπαινίχθηκα ούτε έγραψα οτιδήποτε περί αγραμματοσύνης ή μη του αρχηγού σας, δεν είναι δουλειά μου να παριστάνω τον βαθμολογητή των επιδόσεών του. Ρητώς, ωστόσο, τον μέμφθηκα για τη θέση του έναντι της θεμελιώδους διάκρισης των εξουσιών. Είτε ως απόρροια υποτίμησης και άγνοιας των δημοκρατικών κανόνων είτε περιφρόνησής τους, τέτοιες θέσεις είναι εν τέλει αδιανόητες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass