Λαρισινά δοκίμια Το νόημα της αποχής

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2014 0:53 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:47
 Του Μ.Ε. Λαγκουβάρδου
 "Ουδέν γαρ έστι κεκαλυμμένον ο ουκ αποκαλυφθήσεται και κρυπτόν ο ουκ γνωσθήσεται" (Ματθ. 10, 26). (Από τώρα δεν θα υπάρξει θύμα του οποίου ο άδικος διωγμός να μην αποκαλυφθεί).
Προχθές την Κυριακή , βρέθηκα σε μια παρέα, που είχε ως θέμα συζητήσεως την αποχή. Το αγωνιώδες ερώτημα που απασχολούσε όλη την παρέα ήταν αν πρέπει να συμμετέχουμε στην ψηφοφορία ή αν πρέπει να απέχουμε, γιατί θεωρούμε άδικη την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η Ελλάδα
Στη συζήτηση υποστηρίχθηκαν με πάθος κι οι δύο εκδοχές. Αυτοί που υποστήριζαν την συμμετοχή είπαν ότι ψηφίζουν για να μην εκλεγούν οι χειρότεροι και δεύτερον γιατί η αποχή γι’ αυτούς δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα και δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό.
Οι υποστηριχτές της αποχής , είπαμε ότι η αποχή αποκαλύπτει ότι η δημοκρατία μας δεν λειτουργεί και πρέπει να συνέλθει εθνοσυνέλευση για να ψηφίσει νέο σύνταγμα, όπως έγινε και σε άλλες χώρες. Η αποχή δείχνει ότι η μέγιστη πλειονότητα των Ελλήνων, θεωρεί υπεύθυνο το πολιτικό σύστημα για την παρούσα κατάσταση. Ενώ η συμμετοχή σημαίνει ότι οι Έλληνες αποδέχονται αδιαμαρτύρητα την υπάρχουσα κατάσταση ως δίκαιη, πράγμα που δεν αληθεύει.
'Άρα η αποχή είναι πιο αποτελεσματική από την συμμετοχή για τους εξής δύο λόγους; Πρώτον γιατί η απουσία της αποχής μετατρέπει τους Έλληνες σε αιώνια θύματα, που αποδέχονται την "άδικη βία" παθητικά, πράγμα που οδηγεί στην αιματοχυσία. Και δεύτερον γιατί η φωνή που καταγγέλλει την άδικη βία θα αποκαλύψει τις ανομίες των διωκτών του ελληνικού λαού. και θα τους αναγκάσει να δώσουν λόγο για τις πράξεις τους.
Η αποχή είναι το μεγαλύτερο όπλο του ελληνικού λαού. Οι διώκτες επιδιώκουν να δεχθεί ο κόσμος, ότι φταίει για όσα παθαίνει και εν πολλοίς το πετυχαίνουν. Πολλοί πείθονται, γιατί νομίζουν ότι η αποχή δεν σημαίνει τίποτε. Η φωνή του Ιώβ και του Ίδιου του Χριστού δεν παύει ποτέ να καταγγέλλει την άδικη σφαγή.
"Λαός μου, τί εποίησά σοι" και τί μοι ανταπέδωκας.
Αντί του μάνα, χολήν./Αντί του ύδατος,όξος./
Αντί του αγαπάν με/ σταυρόν με προσηλώσατε".
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass