Ξεκάθαρο μήνυμα πραγματικής αλλαγής

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2014 14:22 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:51

 

Του Αλέκου Καλύβη, υποψήφιου ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

 

Οι επερχόμενες ευρωεκλογές ,παρότι ,τυπικά δεν εκλέγουν κυβέρνηση μπορούν να γίνουν η θρυαλλίδα για να αλλάξει κυβέρνηση και πολιτική κατεύθυνση η χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτά και καθαρά ζήτησε να έχουν οι ευρωεκλογές κεντρικό πολιτικό χαρακτήρα .Η κυβέρνηση το αποδέχτηκε. Συνεπώς αν υπάρξει δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση ,τότε είναι εύλογο να προκύψουν εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μασάει τα λόγια του. Έχουμε ζητήσει την δημοκρατικά ανατροπή της κυβέρνησης διότι όσο παραμένει ,τόσο περισσότερο παρατείνεται και επεκτείνεται η κοινωνική και οικονομική τραγωδία που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Διότι η κοινωνική και οικονομική καταστροφή που συμβαίνει στη χώρα μας γίνεται μόνο σε περίοδο πολέμου.

Διότι υποθηκεύεται κάθε δυνατότητα μιας διαφορετικής αναπτυξιακής πορείας. Διότι μονιμοποιείται η σχέση ανισοτιμίας με την υπόλοιπη Ευρώπη σε σημείο που η χώρα μας να έχει μετατραπεί σε μια τριτοκοσμική χώρα μέσα στην Ευρώπη.

Δεν είναι υπερβολές όσα αναφέρονται. Είναι η τραγική πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια έλληνες που δέχτηκαν τα συντριπτικά πλήγματα των μνημονίων.

Η χώρα χρεοκόπησε από τις πολιτικές που ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τα τελευταία σαράντα χρόνια. Οι υπαίτιοι αυτής της κρίσης όχι μόνο δεν μπορούν να είναι οι εκφραστές μιας νέας πορείας αλλά όπως απέδειξε η στάση τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι οι νεκροθάφτες κάθε ελπίδας για την ανάταξη της χώρας.

Το παλιό πολιτικό σύστημα ,της διαπλοκής ,των πελατειακών σχέσεων έχει φάει τα ψωμιά του .Όχι μόνο δεν έχει να προσφέρει τίποτε στο λαό αλλά η περαιτέρω παραμονή του θα προσθέσει νέα δεινά.

Η συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνεπικουρούμενων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της διαπλοκής είναι χαρακτηριστική της αδυναμίας τους να προβάλλουν μια θετική πρόταση. Προσφεύγουν στην κινδυνολογία , στην τρομοκράτηση του λαού, στην ακατάσχετη ψευδολογία και κατασυκοφάντηση της αριστεράς .Το 2012 έλεγαν άλλα πριν τις εκλογές και άλλα έκαναν. Πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 έλεγαν ότι οι αριστεροί θα χρεοκοπήσουν τη χώρα, θα πάρουν τα σπίτια ,τις καταθέσεις ,δεν θα έχουμε μισθούς και συντάξεις.

 Όμως για ότι κατηγορούσαν την αριστερά το έκαναν οι ίδιοι και με το παραπάνω. Το μόνο τους ενδιαφέρον ήταν και είναι να εξυπηρετήσουν τους τραπεζίτες , τους δανειστές ,τις πολυεθνικές επιχειρήσεις ,όσους ήταν στη λίστα Λαγκάρντ ,τα μεγάλα συμφέροντα .Το λαό τον ξεζούμισαν, με την κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων ,με τα αβάσταχτα χαράτσια ,με την τεράστια μείωση του αγροτικού εισοδήματος, με την τεράστια ανεργία και την μετανάστευση των νέων, με το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, με την διάλυση της παιδείας και της υγείας και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν αν τους αφήσουμε.

Σήμερα η χώρα χρειάζεται νέα πολιτική ηγεσία με όραμα ,με σχέδιο, με εναλλακτικές πολιτικές, με νέες διαδικασίες πολιτικής συμμετοχής . Για να χτυπηθεί η ανεργία ,για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση , για να προχωρήσει ένα εναλλακτικό πρότυπο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης ,για να προχωρήσουν οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις παντού :στο πολιτικό σύστημα ,την δημόσια διοίκηση, στις εργασιακές σχέσεις ,για ένα βιώσιμο και κοινωνικά αποτελεσματικό  δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα ,για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα επιβαρύνονται οι πραγματικά έχοντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πλήρως επεξεργασμένο πρόγραμμα για την επόμενη μέρα και δεσμεύεται για την υλοποίησή του ,όπως δεσμεύεται για την κατάργηση των μνημονίων , για την σκληρή διαπραγμάτευση με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ώστε να πάρει ανάσα η χώρα, καθώς και για την πραγματική διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων.

Οι πολίτες πρέπει σε αυτές τις εκλογές να κάνουν την πλέον επιβεβλημένη και χρήσιμη, για το λαό και τον τόπο, επιλογή. Να ανοίξουν το δρόμο για μια νέα κυβέρνηση της αριστεράς. Να σταματήσουν την καταστροφική πολιτική των μνημονίων και της υποταγής στις απαιτήσεις της Μέρκελ και του ευρωπαϊκού ιερατείου. Να σταματήσουν την ταπείνωση και το τσαλαπάτημα της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού. Να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η λεηλασία των λαών για να εξυπηρετούνται οι τράπεζες και οι πολυεθνικές .

 Το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο - όχι μπερδεμένο- και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την σημαντική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να είναι στις ευρωεκλογές πρώτη δύναμη και με πολύ μεγάλη διαφορά από την Νέα Δημοκρατία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass