Παρέμβαση

«Σήμερα αποφασίζουμε για την Ευρώπη, την Ελλάδα, τη ζωή μας»

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2014 22:21 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:56

Από τον Δημήτρη Παπαευθυμίου

Η Ελλάδα, βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεγάλης μάχης, για να μπορέσει να βγει από τη μεγαλύτερη κρίση, που έχει γνωρίσει στη νεότερη ιστορία της. Μια μάχη που διαρκεί ήδη δύο χρόνια, με πολλές και μεγάλες θυσίες από τον ελληνικό λαό, που με πολλή υπομονή τις έχει υποστεί έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Η πατρίδα μας αποκτά την αξιοπιστία της, βγαίνοντας στις αγορές για να δανειστεί με συνέπεια να εξαρτάται όλο και λιγότερο από το μνημόνιο. Πετυχαίνει για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα και επιπλέον οι ξένοι οικονομικοί οίκοι αναβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητά της.

Εν μέσω λοιπόν της σκληρής και δύσκολης μάχης της χώρας, προσερχόμαστε στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου Ευρωκοινοβουλίου στο πλαίσιο μίας εκλογικής διαδικασίας που θα καθορίσει τις πολιτικές που θα εφαρμοσθούν στην Ε.Ε. την επόμενη πενταετία. Σημαντικές για την πατρίδα μας όπως και για όλες τις χώρες της Ε.Ε. αυτές οι ευρωεκλογές. Ίσως οι σημαντικότερες μεταπολεμικά γιατί διακυβεύονται τα σημαντικότερα ζητήματα για τη χώρα μας.

Στην Ελλάδα βεβαίως, το ενδιαφέρον δεν έχει δυστυχώς επικεντρωθεί στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών όσον αφορά στο μέλλον της ΕΕ και του τόπου, αλλά στο γεγονός ότι κάποιες πολιτικές δυνάμεις επιχειρούν να τις μετατρέψουν σε δημοψήφισμα για να ρίξουν την κυβέρνηση! Γιατί να ρίξουν την κυβέρνηση, τώρα που μεταξύ των άλλων βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο; Γιατί δεν τους έχει βγει τίποτε από όλα αυτά που είχαν ποντάρει. Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση γιατί πριν από λίγες μέρες εγκρίθηκε η κατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τη χώρα μας, ενώ στη συνέχεια θα συζητήσουμε για την τελική ρύθμιση του χρέους. Γιατί να οδηγηθούμε πάλι στην αστάθεια και αβεβαιότητα, τώρα που εκατομμύρια τουρίστες έχουν ήδη κάνει τις κρατήσεις τους στην Ελλάδα; Για να τους διώξουμε κι αυτούς; Γιατί μας θέλουν πίσω στην αστάθεια, τώρα που έρχονται μεγάλες καινούργιες επενδύσεις που θα ρίχνουν όλο και ταχύτερα την ανεργία; Γιατί θέλουν να δημιουργηθεί κλίμα ανασφάλειας για μία ακόμη φορά και να παγώσουν ξανά τα πάντα;

Ο Έλληνας πολίτης θα πρέπει να αντιληφθεί τη σημασία των Ευρωεκλογών του 2014. Είναι κατανοητή η δυσαρέσκεια, είναι κατανοητή η επιθυμία του να ρίξει ψήφο διαμαρτυρίας. Όμως πρέπει να αποφασίσουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα για την ψήφο μας για δεν αποφασίζουμε μόνον για την επόμενη μέρα. Αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Για το μέλλον που θέλουμε για μας και τα παιδιά μας μετά από τόσες επίπονες θυσίες. Καμία ψήφος διαμαρτυρίας δεν οδηγεί σε ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα. Πρέπει να σκεφτούμε πού ήμασταν πριν δύο χρόνια, με τη θηλιά στο λαιμό και πού είμαστε τώρα. Πώς μας αντιμετώπιζαν οι Ευρωπαϊκές χώρες και πώς μας αντιμετωπίζουν τώρα. Πρέπει να σκεφθούμε αν θα πάνε χαμένες όλες οι θυσίες που κάναμε. Το φως στην άκρη του τούνελ φαίνεται. Η ελπίδα για το μέλλον της χώρας είναι ορατή. Για κανένα λόγο αυτή η πορεία της πατρίδα μας δεν πρέπει να ανακοπεί. Για τη χώρα, όμως, είναι θέμα επιβίωσης να μην γυρίσει πίσω. Να μην καταστρέψει αυτό που έχτιζε ως τώρα.

Σε όλα αυτά δεν πρέπει να επιτρέψουμε! Αυτό το επικίνδυνο πισωγύρισμα είναι που ο καθένας από μας, με την ψήφο του στις ευρω-κάλπες, πρέπει οριστικά να το αποτρέψει! Όχι επιστροφή στην αβεβαιότητα, όχι ανασφάλεια, όχι κρίση, όχι στον εφιάλτη που αφήσαμε πίσω, όχι στο τέλμα από το οποίο τώρα ξεκολλάμε.

 Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα των Ευρωεκλογών του 2014 για την πορεία της χώρας. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η πορεία που έχουμε ακολουθήσει μέχρι τώρα δεν πρέπει να σταματήσει. Η χώρα πρέπει να συνεχίσει την πορεία της προς το μέλλον αφήνοντας πίσω αγκυλώσεις και στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Όλοι μας θέλουμε να βγει η πατρίδα μας από την κρίση .Οι πολίτες που θέλουν να παραμείνουμε στο ευρώ, αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία. Οι πολίτες που δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, αποτελούν η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

 Πιστεύουμε πως όλοι επιζητούν τη σταθερότητα διότι μέσα σε τέτοιο περιβάλλον θα έρθει η ανάκαμψη, θα έρθουν νέες θέσεις εργασίας, θα σταματήσει η φυγή των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, θα υπάρχει ελπίδα για τη χώρα.

Σ’ αυτές τις εκλογές λοιπόν ψηφίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον της Ευρώπης, για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας γιατί μόνο μέσα σ' αυτό το περιβάλλον η πατρίδα μας μπορεί να ελπίζει.

Πεποίθησή μας όπως και του προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά είναι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

* Ο Δημήτρης Παπαευθυμίου, είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass