«Μεταλλαγμένα» και Ανάπτυξη

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2014 2:56 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:04
 * Του Κώστα Ελ. Δεληγιάννη
γεωπόνου
 Οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απελευθέρωσαν τα «μεταλλαγμένα». Στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, με την πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης που εκτελεί όχι απλώς τις μνημονιακές συνθήκες, αλλά οτιδήποτε εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Απόφαση που πάρθηκε μετά τις Ευρωεκλογές , συνυπολογίζοντας τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι, πίσω από τα μνημόνια ακολουθεί μια λαίλαπα συμφερόντων που επιτίθεται σε οτιδήποτε εξυπηρετεί τις στρατηγικές επιδιώξεις του νεοφιλελευθερισμού. Από τις παραλίες μέχρι τα τρόφιμα.
Η απελευθέρωση των μεταλλαγμένων, έχει πολλαπλές και μη αντιστρεπτές επιπτώσεις όχι μόνον στην οικονομική εξάρτηση αλλά και στην φύση .Στην ίδια την υγεία των πολιτών. Βιολογικές διαδικασίες, αποτέλεσμα εξέλιξης δισεκατομμυρίων ετών ,κινδυνεύουν από την κερδοσκοπική επιθετικότητα πολυεθνικών και μονοπωλίων. Εκτός από την απόλυτη αιχμαλωσία της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής στα ξένα συμφέροντα, προκύπτει μεγάλος κίνδυνος εξαφάνισης και γενετικής διάβρωσης της ντόπιας βιοποικιλότητας. Ήδη, παρά την μειωμένη προβολή επιστημονικών συμπερασμάτων, διαπιστώνονται εκτεταμένες αλλεργικές αντιδράσεις και πιθανές καρκινογενέσεις στους ανθρώπους.
Δυστυχώς , οι δομές που έχουν εγκαθιδρυθεί στη χώρα όχι μόνον δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν τα ουσιαστικά συμφέροντα, αλλά ούτε τα χαρίσματα της. Η Ελλάδα, σε συνθήκες κρίσης και απόλυτης εξάρτησης, κινδυνεύει εκτός από οικονομικό πειραματόζωο να μετατραπεί και σε βιολογικό πειραματόζωο. Μια ανάπτυξη σε δοχείο.
Είναι φανερό ότι κάτω από τις δεδομένες συνθήκες, οι τοπικές κοινωνίες με τον συντονισμό των τοπικών αυτοδιοικήσεων πρέπει να αντιδράσουν μαζικά και αντιδιαμετρικά στην ανοχή που επιδεικνύουν οι κεντρικές πολιτικές στο μαζικό ξεπούλημα «των προικιών» της χώρας. Πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να κατανοήσουν ότι η ομογενοποίηση προϊόντων και διαδικασιών που προωθούνται από τα πολυεθνικά συμφέροντα, θα καταργήσει όχι μόνον την ελευθερία επιλογής διατροφής αλλά ακόμα και την ελευθερία παραγωγής. Θα ακυρώσει από τις μελλοντικές γενιές το δικαίωμα να αποφασίζουν για τον τρόπο που θα μπορούν να αξιοποιήσουν τον τόπο τους. Για τον τρόπο και την ποιότητα της ζωής των.-
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass