Μετά τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2014 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:04
 *Ο καιροσκοπισμός και η ηθική αποσύνθεσις
Το θλιβερό φαινόμενο στη μεταπολεμική Ελλάδα
 Του Αλέξανδρου Οικονόμου
Μια φορά και έναν καιρό μας λέει ένας αρχαίος ελληνικός μύθος, είχαν πόλεμο τα θηλαστικά με τα πτηνά. Και άλλοτε ενικούσαν τα πτηνά και άλλοτε τα θηλαστικά.
Η νυχτερίδα καιροφυλακτούσε και δεν έπαιρνε μέρος εις τον πόλεμο εκείνον. Όταν όμως ενικούσαν τα πτηνά έτρεχε μαζί τους και έλεγε: «Είμαι μαζί σας! Έχω φτερά και χάρη στη βοήθειά μου ενικήσαμε τα θηλαστικά! Ζήτω εμείς τα πτηνά!». Όταν πάλι ενικούσαν τα θηλαστικά πήγαινε με το μέρος των θηλαστικών και τους έλεγε: «Εγώ είμαι μαζί σας! Μπορεί να έχω φτερά αλλά είμαι θηλαστικό, διότι γεννώ τα παιδιά μου και τα θηλάζω! Κατατροπώσαμε τα πτηνά! Ζήτω εμείς τα θηλαστικά!».
Ώσπου κάποια μέρα αμφότεροι οι αντίπαλοι κατάλαβαν το διπλό παιχνίδι της νυχτερίδας, την εκυνήγησαν και αφού την έπιασαν, την έφτυσαν όπως της άξιζε!
Από τότε η νυχτερίδα ντρέπεται γι' αυτό το διπλό της παιχνίδι και ζει οικειοθελώς σε απομόνωση. Βγαίνει για να βρει την τροφή της μετά τη δύση του ηλίου, για να μην τη ιδούν τα άλλα ζώα και την φτύσουν, όπως άλλωστε της αξίζει!
Δυστυχώς, για μερικούς «ανθρώπους», της μεταπολιτευτικής μας Ελλάδος, η νυχτερίδα είχε και έχει περισσότερη εντροπή ή κατά το κοινώς λεγόμενο περισσότερη τσίπα, σε σχέση με μερικούς τρισάθλιους αριβίστες (καιροσκόπους), οι οποίοι για να υπηρετήσουν τα άνομα προσωπικά και μόνον συμφέροντα, εκθειάζουν, εξυμνούν και εγκωμιάζουν κατά τρόπο γλοιώδη και σιχαμερόν το εκάστοτε ισχύον πολιτικό καθεστώς! Όταν αυτό φύγει από την Εξουσία και αντικατασταθεί από άλλο, τότε ΠΡΩΤΟΙ αυτοί υβρίζουν το παλαιό, το συκοφαντούν, ενώ εγκωμιάζουν το νέο καθεστώς, με σκοπό την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των προσωπικών και οικογενειακών τους συμφερόντων. Συνεχίζουν αργότερα κατά τον ίδιο τρόπο με το επόμενο καθεστώς κ.ο.κ.
Αλλάζουν δηλαδή πολιτική ιδεολογία με την ίδια ευκολία και χωρίς εντροπή, όπως -ας με συγχωρήσουν, οι φίλοι αναγνώστες - μια πόρνη αλλάζει τους πελάτες της!...
Αυτούς τους «ανθρώπους» αυτούς τους «κυρίους» των προθαλάμων, αυτούς τους «πελάτες» των εκάστοτε ισχυρών της ημέρας, τους ευρίσκουμε παντού τελευταία. Στο χώρο της εργασίας μας, στη γειτονιά, στο καφενείο. Ξεχωρίζουν κυρίως από το αντιχουντικό παραλήρημα και από το ψευτοαντιστασιακό μένος ενάντια στην επάρατη Δεξιά! Μολονότι τα χέρια τους έχουν ακόμη κάλλους από τα χειροκροτήματα που έκαιγαν τότε γι΄ αυτήν!... Είναι οι ανένδοτοι παπανδρεϊκοί του 1963-1966 οι οποίοι έγιναν αργότερα οι ανένδοτοι επαναστάτες της περιόδου 1967-74, για να μεταμορφωθούν αργότερα σε φανατικούς Καραμανλικούς της περιόδου 1974-81 και να προσκυνήσουν έπειτα τον πράσινον ήλιον του Π ΑΣΟ Κ!...
Παντού και πάντοτε, χθες και σήμερα, εδώ και τώρα! Οι ίδιοι είναι σε άλλο κόμμα, όταν έδυσε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ! Είναι θρασύτατοι και χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας! Επιπλέον όπως οι φελλοί ή όπως τα κλούβια αυγά! Είναι σιχαμεροί, διότι είναι δειλοί και υποκριτές! Δεν έχουν το θάρρος και την τόλμη να ομολογήσουν τις δόλιες προθέσεις τους. Κάνουν τον δημοκράτη, αλλά δημοκράτες δεν είναι, διότι ο αληθινός δημοκράτης είναι έντιμος και ειλικρινής. Απλώς κρύβονται κάτω από τα φουστάνια της Δημοκρατίας, την οποία μαχαιρώνουν πισώπλατα! Αυτό ισχύει κυρίως για τους διαπλεκόμενους και συνοδοιπόρους, οι οποίοι είναι ό,τι χειρότερον έχει παρουσιάσει η ταλαίπωρη Ελληνική κοινωνία!...
Άπειρα είναι τα στοιχεία του καιροσκοπισμού και της ενοχής τους, γνωστά άλλωστε εις όλους μας, τα οποία συνθέτουν την εικόνα της ηθικής αποσύνθεσης των θλιβερών αυτών ανθρωπαρίων. Δεν θα μας ενοχλούσε αυτή η θλιβερή κατάστασις εάν η ηθική αυτή ρύπανσις δεν ήτο καταλυτική, διότι ρυπαίνει τις ανθρώπινες σχέσεις, διαβρώνει τις πολιτισμένες και ακατάλυτες αξίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, παραχαράσσει την κοινή λογική και εξανδραποδίζει τον άνθρωπο σε αγέλη. Δημιουργεί εν τέλει μια απάνθρωπη κοινωνία εις την οποία είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε.
Αυτή την κοινωνική μάστιγα του καιροσκοπισμού, η οποία δυστυχώς ευρίσκεται σε μεγάλη έξαρση στην Ελλάδα της Μεταπολιτεύσεως, την καυτηρίασε πρώτα ο γλυκός περιπατητής της Τιβεριάδος, ο βαθύς ανατόμος της ανθρώπινης ψυχής, ο θεάνθρωπος Ιησούς, ο οποίος συγχώρεσε τους κλέφτες, μοιχούς και πόρνους αλλά δεν συγχώρεσε τους υποκριτές και τους αχάριστους. Υποκριτές δε και αχάριστοι είναι φυσικά και οι σημερινοί επαίσχυντοι καιροσκόποι.
Ακράδαντη πίστις μου είναι, πως αυτή η ασπόνδυλη και ηθικά ανερμάτιστη στάσις, ενός μεγάλου μέρους του λαού μας, με επικεφαλής την πολιτική και πνευματική Ηγεσία, που μετουσιώνεται σε ρουσφέτι και διαφθορά, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Εθνικούς μας κινδύνους, που μας απειλεί. Συνεπώς την καταστροφή την κουβαλάμε μέσα μας! Χώρια οι λαίλαπες που μαίνονται απ' έξω, οι οποίες και αυτές δυστυχώς δεν είναι ευκαταφρόνητες!
Είθε ο Ύψιστος, ο οποίος πάντοτε υπήρξεν ο πραγματικός φιλέλληνας, να μας καλοφωτίσει να είμαστε αληθινοί και ειλικρινείς και όχι φαύλοι και καιροσκόποι, για το καλό μας και για τη δόξα της αγαπημένης μας Ελλάδος, η οποία προώρισται να ζήσει και θα ζήσει, ελληνικά, τίμια, ένδοξη και υπερήφανη!..
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass