H ομοιοπαθητική Ιατρική

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2013 20:06 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:00
Της Ελευθερίας Ζαφείρη, Κοινωνικής Λειτουργού ΠΕ, Crisis Manager MSc
Η ομοιοπαθητική ιατρική αποτελεί ένα ολοκληρωμένο ιατρικό σύστημα το οποίο καλύπτει διαγνωστικά και θεραπευτικά. Το διαγνωστικό μέρος περιλαμβάνει τη λήψη ενός λεπτομερούς ιστορικού με στόχο τη διάγνωση της ιδιοσυγκρασίας του ασθενούς ενώ το θεραπευτικό μέρος καλύπτεται με τη χορήγηση ομοιοπαθητικών φαρμάκων τα οποία είναι παρασκευασμένα από φυσικές πρώτες ύλες.
Ο ομοιοπαθητικός ιατρός λαμβάνοντας το ιδιοσυγκρασιακό ιστορικό, συλλέγει πληροφορίες για τη σωματική υγεία του ατόμου καθώς και όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με τα ψυχολογικά και συμπεριφορικά του χαρακτηριστικά. Μετά την ολοκλήρωση της λήψης του ιδιοσυγκρασιακού ιστορικού και αφού έχει γίνει η διάγνωση της ιδιοσυγκρασίας του ασθενούς, ακολουθεί η συνταγογράφηση η οποία είναι εξατομικευμένη θεραπεία και είναι διαφορετική για τον κάθε ασθενή.
Ένα παράδειγμα για να καταλάβουμε το τρόπο δράσης είναι : αν δύο άτομα πάσχουν από την ίδια νόσο δεν θα πάρουν τα ίδια φάρμακα αλλά αυτά που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του καθενός ξεχωριστά, συγκεκριμένα στην ομοιοπαθητική ιατρική έχουμε φάρμακα για τον ασθενή και όχι για την ασθένεια.
Σήμερα με τη διαρκή εξέλιξη της ομοιοπαθητικής, η ιδιοσυγκρασιακή επιλογή ομοιοπαθητικού φαρμάκου δεν γίνεται μόνο από τον ομοιοπαθητικό γιατρό αλλά και από τον ίδιο τον οργανισμό του ασθενούς που γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια τις ανάγκες του σε ομοιοπαθητικό φάρμακο. Αυτό γίνεται με τη χρήση των ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων τα οποία περιέχουν ένα σημαντικό αριθμό ανεξάρτητων μεταξύ τους, ομοιοπαθητικών φαρμάκων από τα οποία ο οργανισμός του ασθενούς επιλέγει ως μοναδικό ιδιοσυγκρασιακό φάρμακο εκείνο που χρειάζεται κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες του. Η εφαρμογή των ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων παρέχει προστασία και από την εσφαλμένη διάγνωση κάποιων «ομοιοπαθητικών» που δεν διαθέτουν επαρκή γνώση για την ιδιοσυγκρασιακή διάγνωση.
Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι είναι ολιστική αντιμετώπιση και καλύπτει το άτομο σωματικά και ψυχοδιανοητικά θεραπεύοντας τις παθογόνες περιοχές του ριζικά και ολοκληρωμένα. Προσφέρει στον ασθενή ένα πλαίσιο ιατρικής θεραπείας το οποίο στηρίζεται στο νόμο των ομοίων του Ιπποκράτη «τα όμοια των ομοίων εισίν ιάματα» και λειτουργεί δραστικά θεραπεύοντας τη συμπτωματολογία της ασθενούς κατάστασης και κυρίως την αιτία που τη προκάλεσε προσφέροντας έτσι στον ασθενή τη σωματική και ψυχολογική του ανάκαμψη.
Την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής θεραπείας βλέπουμε να αφηγούνται οι ίδιοι οι ασθενείς στη ιστοσελίδα που διατηρεί η Ελληνική Γραμματεία της Ομοιοπαθητικής στο www.ego.gr όπου εκεί καταθέτουν τη θετική τους εμπειρία ύστερα από την εφαρμογή της είτε ως παράλληλη και συμπληρωματική θεραπεία είτε ως αυτόνομη.
Σήμερα, με τις δυσκολίες των καιρών όπου τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν και οι ανάγκες των ανθρώπων αυξήθηκαν και διαφοροποιήθηκαν σε σχέση με παλαιότερες εποχές, η ομοιοπαθητική ιατρική έρχεται να δώσει λύση με την ολιστική της αντιμετώπιση και να στηρίξει τους ανθρώπους να προσθέσουν ποιότητα στη ζωή τους με κινητήριο άξονα τη φύση που μας έχει δωρίσει ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για να είμαστε και να νιώθουμε καλά!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass