Γεμίσαμε «συνεργάτες» με «υψηλές γνωριμίες»!

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2013 2:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:11
 
Του Χρήστου Τσαντήλα
 
 
ΔΕΝ ξέρω τι παθαίνω, αλλά με πιάνει κάπου - κάπου το... ανάποδο, όταν συναντώ στον δρόμο πολιτικούς, ή συνεργάτες πολιτικών, μέλη νομαρχιακών επιτροπών, ή και εργαζόμενους σε κομματικά γραφεία και μου μιλάνε καμαρώνοντας για τον... εαυτό τους, για τις «καλές γνωριμίες με κεντρικά στελέχη στα υπουργεία και στην κυβέρνηση και τις «αδελφικές σχέσεις» με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, για «διασυνδέσεις» στα κομματικά επιτελεία, που «μπορούν να βοηθήσουν στο θέμα μας...».
ΔΥΣΤΥΧΩΣ φτιάξαμε (και παρότι καταδικάζουμε στα λόγια εξακολουθούμε να συντηρούμε) κουτοπόνηρους και «βολεψάκηδες», που ενώ ποτέ δεν ίδρωσαν στη βιοπάλη, καταλαμβάνουν αξιώματα, εξασφαλίζουν καριέρες, με λεφτά του δημοσίου, με τους δικούς μας φόρους δηλαδή, επειδή έχουν... πρόσβαση στα πολιτικά γραφεία και στον κομματικό μηχανισμό. Αυτό το φυτώριο των κουτοπόνηρων και προπάντων τεμπέληδων βολεψάκηδων, ευδοκιμεί ιδίως στις νεολαίες των κομμάτων. Χωρίς καμιά εξαίρεση. Γαλάζιους, πράσινους και κόκκινους!
ΤΟΥΣ βαπτίζουν "επιστημονικούς συνεργάτες" ίσον...κομματόσκυλα και συναντά κανείς αυτό το είδος στους διαδρόμους και στα γραφεία των κομμάτων και των πολιτικών. «Έχει λέει, τόσα πτυχία, ξέρει κομπιούτερ έκανε και στο εξωτερικό κάτι σεμινάρια»! Αλλά, ξεχνάει πόσα... καρφιά έβαζε στις σανίδες με τις οποίες στήνονταν οι κομματικές εξέδρες προεκλογικά, σε πόσα χωριά γύρισε χειροκροτώντας τον υποψήφιο βουλευτή και πόσο ξύλο έφαγε γράφοντας συνθήματα στους τοίχους. Ντοκτορά ως κομματόσκυλο απέκτησε, να μην κάτσει σε γραφείο τώρα; Να μην εξαγοράσει τις κομματικές σπουδές; Τόσα χρόνια στα θρανία...
ΘΥΜΑΜΑΙ έναν από δαύτους, τη στρατιά των παρατρεχάμενων αυλοκολάκων, τη δεκαετία του 80 (δεν έχει σημασία σε ποιο κόμμα) που ξενυχτούσε και ξεπλατίζονταν με την μπατανόβουρτσα να τραβάει γραμμές κάτω από το γράμμα «όμικρον»! ΄Ολη νύχτα δούλευε. Κι αυτό, επειδή το συνεργείο, είχε βάψει προηγουμένως όλους τους δρόμους με το σύνθημα «έξω το στρατηγείο» με το «έξω» με όμικρον! Σύμβουλος υπουργού έγινε ο... διορθωτής!
Δυστυχώς στην Ελλάδα τίποτα δεν αλλάζει. Η όποια πρόοδος, έχει δρόμο μακρύ, θα εξακολουθεί να περνάει μέσα από καιροσκόπους, που δεν τους κρατούν τα... κομματικά φίλτρα και θα σφραγίζεται με αποφάσεις των αρεστών και όχι των ικανών...
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass