Πρωτόγνωρη καθυστέρηση στις αποσπάσεις

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2013 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:16
Του Βασίλη Σίμου, αιρετού στο ΠΥΣΠΕ ν. Λάρισας
Λίγες ημέρες μόλις, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και σε πλήρη ακινησία βρίσκονται οι διαδικασίες, από την πλευρά του Υπ. Παιδείας για την πραγματοποίηση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ της Π.Ε., καθώς επίσης και οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς και υπηρεσίες αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας.
Η πρωτόγνωρη αυτή καθυστέρηση των αποσπάσεων, δείχνει την προχειρότητα και την παντελή έλλειψη προγραμματισμού και σχεδιασμού από το Υπουργείο Παιδείας. Η νέα σχολική χρονιά, δυστυχώς, θα ξεκινήσει με πολλά προβλήματα και την ευθύνη την έχει το Υπουργείο. Τα λειτουργικά κενά σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και ειδικότητες είναι πάρα πολλά στο Νομό μας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες με την έλλειψη αυτών, των αποσπασμένων εκπαιδευτικών.
Από την άλλη μεριά οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι, κρατούνται όμηροι όλο το καλοκαίρι δεν γνωρίζουν πού θα πρέπει να παρουσιασθούν σε λίγες μέρες.
Ο υπουργός θα πρέπει να κατανοήσει ότι οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, είναι μία λειτουργική διαδικασία που εξυπηρετεί και τους εκπαιδευτικούς αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα. Οι εκπαιδευτικοί είναι άνθρωποι με δικαιώματα, ανάγκες και υποχρεώσεις και στη σημερινή κατάσταση που βρισκόμαστε εξ αιτίας του μνημονίου, περισσότερο από κάθε άλλη φόρα θα πρέπει το Υπουργείο να δώσει λύση και να πραγματοποιήσει τις αποσπάσεις πριν την 1η του Σεπτέμβρη.
Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να διευκολυνθούν με κάθε τρόπο οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση για απόσπαση, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να μεταβούν στην οργανική τους θέση και ύστερα από λίγες μέρες να παρουσιαστούν στη νέα θέση, όπου θα έχουν αποσπασθεί.
 
Αν το Υπουργείο δεν κάνει τις αποσπάσεις στο σωστό χρόνο εκατοντάδες οικογένειες θα διαλυθούν και οι οικογένειες αυτές θα επιβαρυνθούν και οικονομικά με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για όλη αυτή την κινητικότητα που θα αναγκαστούν να κάνουν. Για όλα τα παραπάνω απαιτείται στοιχειώδης πολιτική βούληση, ευαισθησία και αποφασιστικότητα κάτι που λείπει, δυστυχώς, από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Οι μετατάξεις εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται με απίστευτη προχειρότητα και ταχύτητα, καταργώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης τα θεσμικά όργανα (ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ) και κάθε αίσθηση δικαίου. «Αποφασίζουμε και διατάζουμε» από τους κυβερνώντες, τακτικές και στάσεις που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Οι συνάδελφοι της Δευτεροβάθμιας «εκβιάζονται» να υποβάλουν αιτήσεις μετάταξης, χωρίς καν να έχουν ιδρυθεί αντίστοιχες οργανικές θέσεις στα σχολεία της Π.Ε., ενώ πριν από λίγο καιρό απορρίφθηκαν αιτήσεις για εθελούσιες μετατάξεις.
Από την άλλη, εκπαιδευτικοί της Π.Ε., που για μια ακόμη χρονιά δεν κατάφεραν να μετατεθούν με το αιτιολογικό της έλλειψης θέσεων, βλέπουν ξαφνικά να παρουσιάζονται δεκάδες θέσεις της ειδικότητάς τους στην περιοχή του ενδιαφέροντός τους, οι οποίες δεν είχαν δοθεί, ως οργανικά κενά για τις μεταθέσεις του 2013. Στα αγωνιώδη και εύλογα ερωτήματα χιλιάδων συναδέλφων καμιά απάντηση δεν δίνεται από το Υπουργείο εδώ και μέρες. Ο εμπαιγμός σε όλο του το μεγαλείο.
Το Υπουργείο Παιδείας και η αντιλαϊκή δικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ υλοποιούν τις εντολές της Τρόικας, υποβαθμίζουν το Δημόσιο Σχολείο και την εκπαίδευση γενικότερα. Μόνο τους μέλημα είναι η πραγματοποίηση των Τροικανών εντολών και αποφάσεων αδιαφορώντας για τον ελληνικό λαό.
Η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί βάλλονται από τη σκληρή και χωρίς έλεος μνημονιακή πολιτική. Η οικονομική εξαθλίωση, τα πειθαρχικά, οι διαθεσιμότητες, οι απολύσεις μέσω της αδιοριστίας των συναδέλφων μας αναπληρωτών, η καθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές, οι μετατάξεις και τόσα άλλα αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα της υπάρχουσας πραγματικότητας, δημιουργώντας πανικό και κλίμα τρομοκρατίας στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δυστυχώς επιτίθεται, τσακίζει και καταστρέφει τα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις με βάση τις επιταγές του μνημονίου της Τρόικας.
Αυτή η μνημονιακή άσκηση πολιτικής εξουσίας, καταστρέφει τους εκπαιδευτικούς, την εκπαίδευση καταστρέφει την ίδια τη χώρα μας. Η πολιτική αυτή πρέπει να σταματήσει. Η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αυτό δεν πρόκειται να το κάνει είναι οφθαλμοφανέστατο. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να καταργήσουμε και να ανατρέψουμε αυτή τη μνημονιακή –Τροϊκανή - καταστροφική πολιτική. Ενωμένοι πέρα απ’ όλα θα δώσουμε τον αγώνα μας γι’ αυτή τη μεγάλη ανατροπή.
Δεν περισσεύει κανένας σε αυτόν τον αγώνα, όλοι να είμαστε στην πρώτη γραμμή, με μια ψυχή, με μια φωνή, με μια γροθιά ενωμένοι.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass