Επιφυλλίδα

Σκληρό φθινόπωρο, αλλά «φταίνε και τα συμφέροντα» (β’)

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2013 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:20
Του Νίκου Ι. Μεγαδούκα
Η κυβέρνηση, αλλά και συγκεκριμένοι αρθρογράφοι σε κυρίαρχα ΜΜΕ, ενοχλούνται από τις δηλώσεις και την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επιζητεί την ανατροπή της κυβερνήσεως και έχει προειδοποιήσει ότι αυτή θα ανατραπεί από τον λαό, με τον Μάκη Βορίδη να επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά», τον δε Ι. Κ. Πρετεντέρη να γράφει προ ολίγου καιρού:
«Το περίφημο «κοινωνικό κίνημα» έχει καταστεί πιο αναξιόπιστο και από το μνημόνιο (...). Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έγραφε στην «Αυγή» ότι «η εξουσία δεν παραδίδεται αλλά κατακτιέται». Δηλαδή, πώς κατακτιέται η εξουσία; Με εξέγερση; Με λαϊκή κινητοποίηση; Με ένοπλο αγώνα;».
Ο δε Στέφανος Κασσιμάτης έγραψε προσφάτως στην «Καθημερινή» ότι «δεν ήταν ευθύνη αποκλειστική της οικονομικής κρίσης που οδήγησε τη Γερμανία στον ναζισμό (...). Την ευθύνη για την άνοδο του ναζισμού μοιράζεται σε μεγάλο βαθμό και η γερμανική Αριστερά της εποχής για την ακραία στάση της».
Και για να μην υπάρχουν αυταπάτες για το πώς πολιτεύεται η κυβέρνηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Σταμάτης, μιλώντας πρόσφατα στη Βουλή, αφού λησμόνησε πόσα νομοσχέδια έχει «περάσει» η κυβέρνηση με τις ψήφους του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, έκανε λόγο για «αρραβώνα» (!) της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως με το ναζιστικό κόμμα, επειδή το δεύτερο υπερψήφισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το κλείσιμο της ΕΡΤ!
Ο δε Νίκος Δένδιας υποστήριξε: «Γιατί απορεί η αντιπολίτευση για το φαινόμενο της «Χρυσής Αυγής», όταν με την ίδια της τη στάση απονομιμοποιεί κάθε δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση, απονομιμοποιεί κάθε κυβερνητική δραστηριότητα;» (σ.σ. «δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις», θεωρεί προφανώς ο Νίκος Δένδιας τα ερήμην της Βουλής Προεδρικά Διατάγματα και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου).
 Ωστόσο, επειδή, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, αυτό το παιχνίδι με τα δύο άκρα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα αποδώσει και επειδή βλέπουν ότι η (ακρο)δεξιά διολίσθηση της ΝΔ δεν αποδυναμώνει (όπως υποστηρίζουν ότι επιδιώκουν) τη «Χρυσή Αυγή» (η οποία, με βάση τις δημοσκοπήσεις παραμένει και δη με ανοδική τάση, τρίτο κόμμα) το γαλάζιο προπαγανδιστικό επιτελείο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εσχάτως ενέταξαν στο σχεδιασμό τους και τον «πόλεμο» εναντίον τους και τους «εκβιασμούς», όπως λένε, από πολιτικά συμφέροντα και επιχειρηματίες.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Α. Σαμαράς δήλωσε ότι «πρόωρες εκλογές, ούτε θέλω ούτε πρόκειται να επιδιώξω», αλλά ταυτόχρονα τόνισε πως «δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ οποιονδήποτε εκβιασμό από οποιαδήποτε συμφέροντα» και ότι «αν αντιληφθώ εκβιασμούς ή άλλου είδους πιέσεις, τότε προφανώς άλλοι θα έχουν τις ευθύνες για ό,τι συμβεί».
Δηλαδή δεν θα φταίει η κυβέρνηση για τίποτα, για «ό,τι συμβεί» (εκλογές;), αλλά κάποιοι άλλοι.
Στην προσκείμενη στην κυβέρνηση ιστοσελίδα «New Post» ανεγράφη ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έντονο παρασκήνιο για «την πολιτική κυριαρχία αλλά και τα «ασημικά» της χώρας, σε μια χρονική στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, συνεχίζοντας την προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών».
Ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με το σχετικό κείμενο, «διαπιστώνει αντιπαραθέσεις επιχειρηματικών συμφερόντων και πολιτικές κινήσεις ισχυρών «παικτών», που προσπαθούν να τον «εκβιάσουν» για να λάβουν καλύτερη θέση στον αγώνα για την επόμενη μέρα, που σχεδιάζουν χωρίς τον ίδιο», οι δε «παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που εξελίσσονται είναι τόσο πολλές και τόσο σοβαρές, ώστε ορισμένοι οικονομικοί κύκλοι εκφράζουν, ήδη, τον προβληματισμό τους για την εξέλιξη αυτού του πολιτικού - οικονομικού πολέμου».
Ο αρθρογράφος του κειμένου έφερε ως παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, στην οποία «αντιτάσσονται διάφοροι παράγοντες, ακόμα και εντός του υπουργικού συμβουλίου», σημειώνει δε ότι ο πρωθυπουργός «γνωρίζει και παρακολουθεί, προσπαθώντας παράλληλα να εξουδετερώσει την πίεση που δέχεται από πολλές κατευθύνσεις», αλλά «κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο εύκολο, όσο ακούγεται και όσο φαίνεται και, ήδη, όπως λένε οικονομικοί παράγοντες, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια σε ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, που δραστηριοποιούνται στην πετρελαϊκή αγορά, γιατί δεν ικανοποιούνται οι απαιτήσεις τους».
Επισημάνθηκε ακόμη από τη συγκεκριμένη φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα, ότι «δεν περνάει απαρατήρητη η κινητικότητα της Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει και παρακολουθεί την έντονη ενεργοποίησή της (...) με στόχο την αποδυνάμωση του Αντώνη Σαμαρά», γίνεται μάλιστα λόγος και για «κάποια «περίεργα» ταξίδια» της πρώην Υπουργού, στη δε «Καθημερινή» γράφτηκε ότι υπάρχει «νέα δοκιμασία» στις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με την «καραμανλική» πτέρυγα της ΝΔ.
Τέλος, η απηχούσα τις θέσεις της «σκληρής ομάδας» του Μεγάρου Μαξίμου, ιστοσελίδα Antinews, έγραψε ότι ο Αντώνης Σαμαράς (όταν ανακοίνωσε τη μείωση του ΦΠΑ) «έστειλε μηνύματα και σε άλλους, πέραν του λαού, αποδέκτες και κυρίως τα μεγαλοσυμφέροντα και τη διαπλοκή. Σε εκείνους που, αισθανόμενοι ακόμα ισχυροί, επιδιώκουν την αποτυχία της κυβέρνησης και θέλουν να χαλάσουν ό,τι γίνεται. Να ματαιώσουν την πώληση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ και άλλες κρατικοποιήσεις και κυρίως να αποκτήσουν ξανά την εξουσία, τις μίζες και τα «διόδια» που απολάμβαναν επί προηγούμενων κυβερνήσεων και τώρα απώλεσαν».
Σύμφωνα δε με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, «άλλοι, κρύβονται πίσω από την Τρόικα και βάζουν τον Τόμσεν και την παρέα του να απαιτεί νέα μέτρα, αντιλαϊκά, αλλά που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους (...). Κι άλλοι βάζουν φωτιά στην κοινωνία, κρυβόμενοι πίσω από πολιτικά κόμματα και πολιτικούς, οι οποίοι θα ήθελαν να διαλυθεί το σύμπαν, θα επιθυμούσαν να πέσει η κυβέρνηση και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων πολιτικών παρατάξεων σέρνουν μια χαρά το άρμα της διαπλοκής».-
Εν κατακλείδι, όμως, το θέμα δεν είναι πώς θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να παρουσιάσει την αποτυχία της, αλλά το να μην καταρρεύσει περαιτέρω η κοινωνία και κυρίως να μην εμπλακεί η χώρα σε τυχοδιωκτισμούς.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass