Ένα βήμα μπροστά...

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2013 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:26
Του Χρήστου Τσαντήλα
ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα το πίστευα, ή τουλάχιστον δεν θα το προσπερνούσα έτσι, αν ο άνθρωπος που μου το έλεγε, δεν ήταν στις μέρες του, ο πολιτικός εκείνος, που για να τον δουν και να μιλήσουν μαζί του οι πολίτες, σχημάτιζαν ουρά από το γραφείο του νομάρχη μέχρι το άγαλμα του Ρήγα Φεραίου στην πλατεία Νομαρχίας!
«Να δεις - μου είπε - ότι όσο πλησιάζουμε στις γερμανικές εκλογές οι υπουργοί της δικομματικής κυβέρνησης θα... “ζώνονται τα άρματα” και θα παίρνουν τα σπαθιά της αντίστασης κατά της τρόικας και των δανειστών μας!».
ΓΙΑΤΙ, τώρα, αυτό το «αντάρτικο» - τον ρώτησα. «Επειδή δεν τους βγήκε τίποτα απ' όσα τους έταξαν οι Γερμανοί, σε αντάλλαγμα της πιστής υπακοής στα σχέδιά τους για την Ελλάδα και το χρέος της» - μου είπε. «Λες; - του κάνω - κι εσύ που τα ξέρεις;». Άκου να σου πω - απαντά αμέσως. Εμείς όταν ήμασταν στην κυβέρνηση και εγώ ο ίδιος, στο Υπουργείο, ένα με δυο μήνες πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, γράφαμε τις εξαγγελίες που θα έκανε ο πρωθυπουργός. Συνήθως κοροϊδεύαμε, με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, που σχεδόν πάντα, ενώ ακούγονταν ευχάριστα στα αυτιά του κόσμου, σκόνταφταν σε δικαιολογημένα «αλλά»... Όταν δεν είχαμε τι να πούμε που να μπορούμε να το εξασφαλίσουμε πως έτσι θα γίνει, αρχίζαμε τον «ανταρτοπόλεμο» πρώτα στην αντιπολίτευση και ύστερα όπου έβγαινε. Αλλά προσεκτικά... με μέτρο... Ξέρεις, ο τσαμπουκάς πάντα μας έφερνε πολιτικά κέρδη ή τουλάχιστον συσπείρωση και συμπάθειες των δικών μας...
ΕΤΣΙ πάει αύριο στην Έκθεση και ο Σαμαράς. Απογυμνωμένος, χωρίς τσαμπουκά... Τι να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός; Σαν σίφουνας θα περάσει από την συμπρωτεύουσα και φέτος, ούτε συνέντευξη, ούτε εγκαίνια, κορδέλες, συναντήσεις και τα συναφή... Πώς να πει ότι το χρέος το 2009 ήταν 299,7 δισ. ευρώ, την επόμενη χρονιά εκτινάχθηκε στα 329 δισ. το 2011 έφτασε τα 355,2 δισ. και το 12 έκλεισε στα 303,9! Πώς να πει για την ανεργία των νέων, για τους απολυμένους με...φαξ, για την περιβόητη ανάπτυξη και τις επενδύσεις που δεν φαίνονται στον ορίζοντα;
ΓΙ’ ΑΥΤΟ θα βγάλει τα... φυσεκλίκια από την ντουλάπα ο πρωθυπουργός. Όσο μάλιστα απομακρύνεται η ελπίδα του κουρέματος του χρέους και οι δανειστές μας θα βρίσκουν χαλαρή την αγελάδα για άρμεγμα, όσο εξαγγέλλονται νέα μνημόνια και νέα δάνεια, η κυβέρνηση θα στυλώνει τα πόδια και θα ετοιμάζει πόλεμο κατά της τρόικας.
«ΕΤΣΙ ακριβώς κάναμε κι εμείς όταν κυβερνούσαμε, δοκιμασμένη τακτική για τα αδιέξοδα» - παλιοσειρά ο δικός μου, «πρέπει να ξέρεις το άθλημα» για να δείξεις ότι υπηρετείς μια «υπερήφανη ελληνική κυβέρνηση» και πάνω απ' όλα ότι βάζεις την αξιοπρέπεια και την ιστορία του λαού σου...
ΚΑΠΟΤΕ στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης, ακούγονταν λόγια καθαρά, λόγια ελληνικά, ανεξαρτήτως αν ήταν αληθινά. Διέπονταν οι Εκθέσεις από έναν γραφικό πόλεμο λόγων και ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, είχε δεν είχε νόημα, αυτή η αντιπαράθεση... Σήμερα άκρως επίκαιρη είναι η ατάκα του Στάθη Ψάλτη, του καλού κωμικού, που μεταφέρει τα λόγια του σημερινού πρωθυπουργού στη σάτιρα: «Το ΠΑΣΟΚ οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού...Εγώ θα την πάω ένα βήμα μπροστά!!!».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass