ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Νέες ευκαιρίες εργασίας, νέες θέσεις... ανεργίας!

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2013 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:38
Του Χρήστου Τσαντήλα
ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ με την πριονοκορδέλα, στο χωριό, πρώτη φορά τον είδα προχθές πρωί - πρωί να κόβει μόνος του τα ξύλα! Χρόνια τώρα τον θυμάμαι, ως έμπορο καυσόξυλων, μπροστά στη λεπίδα, να επιβλέπει, με τα χέρια στη μέση, τον... εργάτη! Έναν φουκαρά συγχωριανό του, στον οποίο έδινε κάθε φορά ένα εικοσάρικο για λίγες ώρες δουλειάς, για να ταΐσει κι αυτός τη δική του τη φαμίλια. Από την Κυριακή, χιλιάδες τέτοιοι φουκαράδες, που χωρίς να έχουν άλλη επιλογή, προτιμούσαν το "ανασφάλιστος" από το "άνεργος", θα διαγράψουν τη νέα καθοδική πορεία, της καμπύλης της φτώχειας, στην Ελλάδα...
ΣΑΝ να θέλει να κλείσει (ή να ανοίξει;) λογαριασμούς με τους εργοδότες επιχειρηματίες, δείχνει μέχρι στιγμής, η απόφαση της κυβέρνησης να κτυπήσει αποτελεσματικά την ανασφάλιστη και την αδήλωτη εργασία. Από τα ξημερώματα του Σαββάτου πάντως, που ο υπουργός Εργασίας "ξαμόλησε στη γύρα ανά την Ελλάδα" χίλιους τόσους ελεγκτές του οικονομικού εγκλήματος, (αλήθεια, πού τους είχε τόσα χρόνια;) περισσότερο από τους μικρούς και παράνομους επιχειρηματίες, τρέμουν τη δράση αυτών των "ράμπο" και χιλιάδες... εργαζόμενοι! Ακριβώς! Χιλιάδες εργαζόμενοι...
ΚΑΙ ΕΝΩ η απόφαση να κτυπηθεί η μαύρη και η ανασφάλιστη εργασία, κρίνεται απ' όλους όχι απλά σωστή, αλλά σαφώς επιβεβλημένη, εν τούτοις, ο μηχανισμός για να ελέγξει τη βλάβη που θα επέλθει από την εφαρμογή της, στο εργατικό δυναμικό της χώρας, δεν υπάρχει. Μόνο στο Σαββατοκύριακο που πέρασε (όπως και σε περιπτώσεις που γνωρίζουμε ο καθένας μας), βρέθηκαν δίχως ασφάλιση, χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά δυστυχώς από δω και πέρα, βρέθηκαν όχι μόνο δίχως ασφάλιση, αλλά και... δίχως δουλειά!
ΑΠΟ την Κυριακή πάντως, που άρχισε ουσιαστικά αυτή η κατά μέτωπο επίθεση του Υπουργείου Εργασίας με τους ορκισμένους (και υπερωριακά αμειβόμενους) ελεγκτές, ο γείτονας, έκοβε μόνος του τα ξύλα στην κορδέλα, (δεν είδα να το κάνει όπως πάντα ο φουκαράς ...ημεδαπός για το μεροκάματο) στην ψαροταβέρνα σέρβιρε ο ίδιος ο ταβερνιάρης, δυο παιδάκια που είχε για τα Σαββατόβραδα να τον βοηθούν (μάλιστα ανεψιός του ο ένας), έχασαν το χαρτζιλίκι, ένας άλλος γνωστός γνωστού μου, θα... κουρεύει μόνος από δω και πέρα το γκαζόν, και φυσικά καθόλου κακό δεν είναι αυτό, αφού βεβαίως όπως είπε ο υπουργός θα δημιουργηθούν έτσι χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας!
ΔΕΝ ΞΕΡΩ πώς εννοεί το «νέες θέσεις» ο υπουργός, αφού περισσότεροι από τους μισούς ανασφάλιστους που τώρα εκδιώχθηκαν δεν πρόκειται να επαναπροσληφθούν ως ασφαλισμένοι πλέον...Άρα, με το νέο σύστημα, φτιάχνουμε πέντε νέες θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα δημιουργούμε εκατό θέσεις ανεργίας! Λαμπρά, τέλεια, ωραία, φοβερές, μεταρρυθμίσεις. Να ήταν και ολοκληρωμένες... Πώς λέμε, όχι στο γόνατο!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass