ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Να λειτουργήσει η παλιά γραμμή στον Πλαταμώνα

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2013 2:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:40
Στο ζήτημα της χρήσης της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής στον Πλαταμώνα, αναφέρεται με επιστολή του στην «Ε» ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Αθαν. Παπαϊωάννου. Ο συνταξιούχος κάνει λεπτομερή πρόταση, για τη λειτουργία της και συγχρόνως την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της στάθμευσης. Παράλληλα, αυτό το διάστημα κυκλοφόρησε έντυπο από την «Πρωτοβουλία πολιτών για τη διάσωση και επαναλειτουργία της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πλαταμώνα Πιερίας». Σε αυτό αναφέρονται τα οφέλη από την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην περιοχή. Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:
«Η χρησιμοποίηση της εγκαταληφθείσης παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής από τον σταθμό Νέων Πόρων μέχρι και τα κάμπινγκ της Σκοτίνας είναι αναγκαίο να λειτουργήσει με ένα ή δυο βαγόνια. Το κόστος της επισκευής, όπως πληροφορηθήκαμε, είναι πολύ μικρό και η ωφέλεια πολύ μεγάλη.
Η αμαξοστοιχία θα κινείται πολύ αργά και θα κάνει πολλές στάσεις, όπως και όπου θα καθοριστούν από τους αρμόδιους σιδηροδρομικούς. Η αμαξοστοιχία αυτή θα εξυπηρετεί τους κατοίκους του Πλαταμώνα, των Νέων Πόρων, Ανω Πόρων, Παντελεήμονα, Σκοτίνας και τα κάμπινγκ της, τους ταξιδιώτες και τους τουρίστες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο πληθυσμός της περιοχής, όπου θα κινείται η αμαξοστοιχία, κάτοικοι και τουρίστες ανέρχονται στους 150.000 περίπου, οι οποίοι επιζητούν συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση.
Κατά την ανακαίνιση της σιδηροδρομικής γραμμής να καθοριστούν οι διαβάσεις των πεζών, τα πεζοδρόμια και εκατέρωθεν αυτής να γίνει πάρκινγκ αυτοκινήτων με διάταξη κάθετη προς τη γραμμή.
Οι δυο μεγάλες λεωφόροι Μεγ. Αλεξάνδρου και Εγνατίας οδού, αφού καθαριστούν, να γίνουν μονόδρομοι. Η λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου από Πλαταμώνα μέχρι τον σταθμό Νέων Πόρων και η Εγνατία οδός από το σταθμό Νέων Πόρων μέχρι τον Πλαταμώνα. Με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετηθούν χιλιάδες αυτοκίνητα ως προς την κίνηση και ως προς τη στάθμευση».
Αθανάσιος Παπαϊωάννου
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Μικράς Ασίας 2
Πλαταμώνας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass