ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ

Όλη η Ελλάδα... ανάσκελα!

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2013 2:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:50
Του Χρήστου Τσαντήλα
ΤΟΝ ΝΤΕΪΒΙΝΤ, έναν φίλο Σουηδό, μηχανικό πιεστηρίων εκτυπώσεως, μου θύμισε τούτες τις μέρες, η κατάσταση στις πλατείες και στους πεζόδρομους της Λάρισας. Όταν διασχίζαμε κάποια φορά μαζί την Ταχυδρομείου, για να πάει στο ξενοδοχείο του, είδε τόσο κόσμο, που απόρησε: «Καλά, μήπως έχετε σήμερα κάποια εθνική γιορτή;»!
ΕΚΕΙΝΗ τη φορά, ήταν μια καθημερινή, συνηθισμένη λαρισινή ημέρα, που ο Σουηδός, λίγο πριν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έβλεπε τόσο πολύ κόσμο στις πλατείες, σαστισμένος ο φουκαράς, που δεν είχε δει ποτέ παρόμοια κατάσταση στη χώρα του... Χθες και προχθές, ήταν και οι απεργίες των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων και είπα να κάνω, συμμετέχοντας στην αντίδραση του κλάδου μου, μια στάση...εργασίας για έναν καφέ! Περιπλανήθηκα σε όλη την Κουμουνδούρου, περπάτησα τη Μεγάλου Αλεξάνδρου, αφού έστριψα πρώτα από την «Τρίγωνη», ύστερα μπήκα στη Ρούσβελτ, από κει στην Πατρόκλου, πέρασα από τη Φρίξου και τη Δευκαλίωνος, διέσχισα με δυσκολία από τον συνωστισμό των νεαρών την Παπακυριαζή, δεξιά, αριστερά, για να στρίψω στην Ασκληπιού, ύστερα στην Κούμα, ώσπου... αγανάκτησα! Πουθενά τραπεζάκι! Έτσι, να καθίσω να απολαύσω και γω τον καφέ και την... απεργία μου! Ούτε ένα άδειο... ούτε καν μια ελεύθερη καρέκλα, ούτε ένα πρόχειρο σκαμπό! Παντού ο ένας επάνω στον άλλον!
ΜΑ, είναι δυνατόν να βρίσκονταν ποτέ στο παρελθόν τόσος κόσμος, έτσι... ξαπλωμένος, στις πλατείες - σκέφτηκα... Άλλα, δεν ήταν μόνο προχθές. Έτσι ήταν και χθες. Έτσι θα είναι και αύριο...Μια Ελλάδα «ανάσκελα»! Στις πλατείες, στα πάρκα, στους πεζόδρομους, όπου βρει... Η πιτσιρικάδα το έκανε πλέον τέχνη. Μαθητές και δάσκαλοι μαζί, πότε απεργία οι μεν, πότε κατάληψη οι δε... Οι εργάτες ξάπλα κι αυτοί! Αφού τα γιαπιά έχουν χρόνια να δώσουν δουλειές. Μαζί και οι διανοούμενοι. Όλοι... τεντωμένοι, στις καρέκλες, για καφέ! Ακόμα και οι νοικοκυρές! Μετά στο σπίτι, για το φαγητό λέει... Πρώτα ο καφές! Ούτε εθνική γιορτή να είχαμε, όπως νόμιζε και ο Σουηδός, ο Ντέιβιντ.
ΑΥΤΗ η κατάσταση, της «ξεχαρβαλωμένης» κοινωνίας, με τη σκέψη στο αβέβαιο μέλλον, των ανθρώπων σε κατάσταση αναμονής, για τα χειρότερα, ή και τα... καλύτερα που (αν...) έρχονται, υπάρχει τώρα τα τελευταία 2-3 χρόνια και κάνει τη χώρα μας και τον λαό «πρωταγωνιστή» αρνητικής διαφήμισης στους ξένους. Και καλά να γίνονταν έτσι τις ημέρες των αργιών και των απεργιών. Κάθε μέρα αυτό γίνεται... Η Ελλάδα μουδιασμένη και οι Έλληνες ξαπλωμένοι στα καφέ. Και τότε θυμάμαι τον φίλο Σουηδό, «τέτοια ώρα που βγαίνουν στα μπαρ οι νέοι σας, στη δική μου χώρα, οι εργάτες ξυπνούν για τη δουλειά, από το σούρουπο και μετά δεν κινείται φύλλο! Νέκρα στους δρόμους...».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass