Διεθνή

Το Σκοπιανό ακόμη καλά κρατεί

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2013 2:56 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:55
Από τον Μιχαήλ Γκρίλλα
Έχουν περάσει 20 και πλέον χρόνια, από τότε που άρχισαν να διεξάγονται σχετικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις, αρχικά υπό την αιγίδα της ΕΕ και εν συνεχεία του ΟΗΕ και τα τελευταία 10 χρόνια από τον Αμερικανό μεσολαβητή διπλωμάτη κ. Νίμιτς και δυστυχώς βρισκόμαστε ακόμα για την ονομασία των Σκοπίων, στο σημείο μηδέν, και αυτό οφείλεται, όπως θα εξηγήσω, στη συνέχεια, στην αδιαλλαξία των Σκοπιανών και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού αυτών Γκρούεφσκι.
Για να αντιληφθούμε, τι συμβαίνει σήμερα στο κράτος-μωσαϊκό των Σκοπίων, ας δούμε τη σύνθεση του πληθυσμού του. Πληθυσμός 2.082.000 Σκοπιανοί (Μακεδόνες) 60%. Αλβανοί 25,3%. Τούρκοι 4%. Ρομά 2,7% και 7% συνολικά Σέρβοι – Βούλγαροι – Εβραίοι. 64% Ορθόδοξοι – 32% Μουσουλμάνοι και 4% άλλοι.
Από το 2000 οι Αλβανοί μετέχουν υποχρεωτικά στην κυβέρνηση των Σκοπίων, αυτοδιοικούνται σε 12 τουλάχιστον δήμους, υψώνουν την αλβανική σημαία, μιλούν αλβανικά στη Βουλή, λειτουργούν αμιγή, αλβανικά σχολεία και αμιγές αλβανικό Πανεπιστήμιο. Και όλα αυτά στα δυτικά του, στην περιοχή του Τετόβου, η οποία ουσιαστικά λειτουργεί, ως αυτόνομη περιοχή και νιώθει ως ημιανεξάρτητη κρατική οντότητα.
Στις 21 και 24 Μαΐου του 2013 τα ΜΜΕ και οι επιστήμονες των Σκοπίων, ενημέρωσαν τους Σκοπιανούς ότι, σύμφωνα με επίσημες μελέτες το 2025, οι Αλβανοί κάτοικοι θα είναι περισσότεροι από τους Σκοπιανούς (Μακεδόνες). Σήμερα το 70% των γεννήσεων στη χώρα αυτή είναι Αλβανοί. Περισσότερα από 300 τζαμιά έχουν κατασκευασθεί στη χώρα, αυτά τα τελευταία δέκα χρόνια. Στην πρωτεύουσα και στα περίχωρά της, κατασκευάσθηκαν, επίσης δώδεκα νέα τζαμιά.
Ο εθνικιστής και αδιάλλακτος «Μακεδονιστής» πρωθυπουργός Γκρούεφσκι, δήλωσε πρόσφατα ότι η υπογεννητικότητα των Σκοπιανών (Μακεδόνων) οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την εξαφάνισή μας, όλα αυτά ακούγονται τρομακτικά, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα.
Για τους ανωτέρω λόγους και την ιστορική αποστολή του, η ηγεσία του κράτους των Σκοπίων, συνόψισε στο προοίμιο του Συντάγματός του, ως εξής. «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι Εθνικό Κράτος του Μακεδονικού Έθνους, συνεχίζει την παράδοση του Ίλιντεν, (σ.σ.: εννοεί την επανάσταση του 1903) αποτελεί νόμιμη συνέχεια της Δημοκρατίας του Κροσόβου, είναι η κοιτίδα όλων των Μακεδόνων και έχει υποχρέωση να φροντίζει όλους τους Μακεδόνες, που ζουν στις άλλες χώρες και στα εξωτερικά τμήματα της ενιαίας Μακεδονίας».
Το κράτος των Σκοπίων είναι ένα μόρφωμα κρατικής οντότητας, που στα δυτικά του και ΒΔ έχει την Αλβανία και το Κόσοβο, που επιδιώκουν το δυτικό του τμήμα (Τέτοβο), να ενσωματωθεί μελλοντικά στη Μεγάλη Αλβανία. Βόρεια έχει τη Σερβία και 60.000 Σέρβοι βρίσκονται στην επικράτειά του. Ανατολικά τη Βουλγαρία η οποία τους θεωρεί Βουλγάρους, δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει «Μακεδονικό Έθνος» και φυσικά, επιδιώκει τη μελλοντική τους ενσωμάτωση σε αυτή (Βουλγαρία). Νότια είναι η χώρα μας της οποίας την ιστορία της, προσπαθεί να σφετερισθεί και έχει αλυτρωτικές διαθέσεις, σε βάρος της (προοίμιο Συντάγματός τους).
Η τελευταία πρόταση, που έπεσε στο τραπέζι, από τον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιους Νίμιτς, είναι το «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας» και φυσικά ασυζητί απορρίφθηκε ως τελείως απαράδεκτη. Η χώρα μας επιδιώκει λύση, με σύνθετη ονομασία, που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» με γεωγραφικό όμως προσδιορισμό, έναντι όλων και απάλειψη, από το Σύνταγμα των Σκοπίων, όλων των αλυτρωτικών βλέψεών τους, σε βάρος της πατρίδας μας.
Απ’ ό,τι φαίνεται σύντομη λύση, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα και τούτο, γιατί η ακραία και η αδιάλλακτη στάση των Σκοπιανών, προεξάρχοντος του Πρωθυπουργού αυτών, δεν συμβάλλουν καθόλου, στην εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης, προς όφελος των δύο λαών, αλλά απεναντίας, με τις πράξεις τους και τις ενέργειές τους, τορπιλίζουν και ναρκοθετούν κάθε δική μας, καλή προαίρεση, ποντάροντας στη φθορά του χρόνου, προκειμένου να σφετερισθούν όχι μόνο το όνομα «Μακεδονία», αλλά ότι είναι οι μόνοι και αυθεντικοί κληρονόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο πρώτος πρόεδρος των Σκοπίων μακαρίτης πλέον Κίρο Γκλιγκόροφ, είχε δηλώσει: «Ο Μέγας Αλέξανδρος» ήταν Έλληνας. Εμείς είμαστε Σλάβοι. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση, με τον Αλέξανδρο». Τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων;
Η ηγεσία των Σκοπιανών γνωρίζει πολύ καλά ότι εάν ακόμη, αναγνωρίσουν τη χώρα τους, το σύνολο των Κρατών του ΟΗΕ, με το όνομα «Μακεδονία» και σε αυτό, δεν συναινέσει και η χώρα μας, το πρόβλημα αυτό, θα το έχει μόνιμα και εσαεί στην πλάτη του, το Κράτος αυτό, με ό,τι συνεπάγεται, με αυτό, για την εσωτερική του συνοχή και γι’ αυτό εξάλλου, επιδιώκει διακαώς, να εισέλθει στους διάφορους οργανισμούς και στην ΕΕ και ΝΑΤΟ ως FYROM (πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) για να μείνει, τελικά χάρη συντομίας σχέτο, το όνομα Μακεδονία. Επ’ αυτού έχουν πλήρη γνώση «οι φύλακες» καλοί μας γείτονες.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass