Η ώρα της αλήθειας

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2013 2:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:56
Παρέμβαση του Γιώργου Σούλτη επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» για τις δημοτικές εκλογές 
Σε μια κοινωνία που βράζει με τα αδιέξοδα από αντιλαϊκές πολιτικές ήρθε η ώρα για αλήθειες και όχι μισόλογα.
Το άρθρο του επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», Αποστόλη Καλογιάννη, που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο την Κυριακή, με τα βασικά διακυβεύματα αυτής της νέας πορείας δίνει κατά τη γνώμη μου ένα ξεκάθαρο στίγμα. Μιλήσαμε γι’ αυτά από την πρώτη στιγμή, όταν από την άνοιξη του 2013 ως επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις», μαζί με όλα τα στελέχη και τους φίλους της παράταξής μας, και με λόγο δημόσιο και ξεκάθαρο δεσμευτήκαμε για μια κοινή πορεία με τον προοδευτικό κόσμο αυτής της πόλης. Και δεν είναι τυχαίο που αυτά ακριβώς τα σημεία αποτέλεσαν κοινό τόπο όλων των πλευρών των παρατάξεων της «Λαρισαίων Πόλις», της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» και της «Πράσινης Πόλης» που σήμερα συζητούν για τη δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής συμπαράταξης με στόχο να εκφράσει επιτέλους τη δημοκρατική πλειοψηφία της πόλης:
* Ναι, ήρθε η ώρα για διαφορετικές πολιτικές που θα αναπτύξουν ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας και αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο αδύναμο πολίτη!
* Ναι, ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε με τρόπο αποτελεσματικό το δημόσιο χώρο και τα δημόσια αγαθά!
* Ναι, ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε και να επαναθεμελιώσουμε σε νέες βάσεις την αυτοδιοίκηση ώστε με ανοιχτές διαδικασίες να προγραμματίσουμε τα έργα που είναι απαραίτητα για την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης!
* Ναι, ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα της πόλης από την όποια κεντρική εξουσία, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση. Και βέβαια...
* Ναι, ήρθε η να διαμορφώσουμε ένα νέο μοντέλο άσκησης της δημοτικής εξουσίας με συλλογικότητα, δημοκρατική συγκρότηση των οργάνων, διαφάνεια, δημόσιο απολογισμό και διαδικασίες συμμετοχής και ελέγχου του πολίτη!
Ας το πούμε καθαρά στους πολίτες που μας παρακολουθούν και ελπίζουν σε μια διαφορετική πορεία της πόλης. Είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με δημαρχοκεντρικές λογικές στενών ομάδων εξουσίας που υπαγορεύουν λογικές συναλλαγής και αδιαφάνειας, πελατειακών σχέσεων και μικροπολιτικής. Μετά από 16 χρόνια λειτουργίας ενός συστήματος εξουσίας παλαιοκομματικής λογικής και λαϊκισμού ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα τέλος. Και αυτά τα μηνύματα θα πρέπει να τα δώσουμε στην πράξη, από την πρώτη στιγμή που θα συγκροτηθεί αυτό το προοδευτικό μέτωπο ανατροπής και δημιουργίας που έχει ανάγκη αυτή η πόλη.
Με κοινές διαπιστώσεις για την πορεία της κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ίδιους προσανατολισμούς και ίδιες προτεραιότητες ας καλέσουμε τον δημοκρατικό κόσμο και τις άλλες συλλογικότητες της πόλης να συμμετάσχουν ενεργά στο εγχείρημα. Σε μια προσπάθεια που θα προηγούνται οι πολιτικές και θα έπονται τα πρόσωπα, έξω και πέρα από προσωπικές στρατηγικές, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που προεξοφλούν την αποτυχία κάθε ανάλογου εγχειρήματος.
Η δημοκρατική νομιμοποίηση των συνεργασιών και των νέων προτεραιοτήτων, η έγκριση του νέου μοντέλου διοίκησης, αλλά και οι ανοιχτές διαδικασίες εκλογής του νέου επικεφαλής από το εκλογικό σώμα των συνιδρυτών της «συμπαράταξης» αποτελούν κατά τη γνώμη μας τη μόνη πραγματική εγγύηση για αυτή τη νέα πορεία.
Οι πολίτες θα πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι αυτής της προσπάθειας. Απολίτικες προσεγγίσεις και μικροκομματικές επιδιώξεις τίποτα καινούργιο δεν μπορούν να προσφέρουν. Το ίδιο και οι όποιες επιλογές που υπαγορεύουν στενά κογκλάβια εξουσίας που αποφασίζουν πριν από τον πολίτη για τον πολίτη και τα αποτελέσματα στημένων δημοσκοπήσεων που θα έρθουν στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες από πρόσωπα, που απλά αναζητούν τον ρόλο τους.
Αρκετά πια με τις χαμένες ευκαιρίες! Ας τολμήσουμε! Είναι δύσκολο, αλλά ας τολμήσουμε! Με λόγια καθαρά και ξάστερα. Και ας απευθυνθούμε στον κόσμο με τη μόνη γλώσσα που ταιριάζει σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές: τη γλώσσα της αλήθειας. Στην προσεχή ολομέλεια της παράταξής μου το πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου καλώ όλους τους φίλους και συντρόφους που συμμετείχαν στην κοινή μας πορεία με τη «Λαρισαίων Πόλις» να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Προσωπικά θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία αυτού του εγχειρήματος. Από όποιον ρόλο μου τάξει η δημοκρατική εκλογή των ανθρώπων, των Λαρισαίων πολιτών που θα συμπαραταχθούν σ’ αυτό το εγχείρημα. Και είμαι βέβαιος πως η ίδια πρόθεση υπάρχει από όλες τις πλευρές που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε ένα πρωτόγνωρο δημοκρατικό πείραμα, κάνοντας μετά από πολλά πολλά χρόνια και πάλι περήφανη αυτήν την πόλη. Το πιστεύω και θα παλέψω γι’ αυτό. Όλοι μαζί μπορούμε!
Γιώργος Σούλτης
επικεφαλής της Λαρισαίων Πόλις
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass