Κτίζουν τη νέα Ελλάδα, αφού πρώτα την... κατεδαφίσουν!

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2013 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:08
 
Του Χρήστου Τσαντήλα
  
ΜΙΑ απάντηση του υπουργού Οικονομικών σε ερώτηση κάποιου επιχειρηματία, γιατί η κυβέρνηση δεν στηρίζει το "επιχειρείν", στην εκπομπή του Χατζηνικολάου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με ανησύχησε πολύ. «Όλα στο μυαλό σας είναι κύριε», του είπε ο τσάρος της οικονομίας, ο οποίος δεν σταμάτησε εκεί. Το προχώρησε και παρακάτω:
* Ευχής έργο, είπε, θα ήταν ένα ομόλογο διάρκειας 50 ετών! (Σαφώς η όποια επιμήκυνση μας ωφελεί, ελαφρύνει το χρέος μας, αλλά την όποια... ανακούφιση, δυστυχώς δεν θα τη ζήσουμε εμείς σε τούτον τον μάταιο κόσμο)!
* Καλύτερες μέρες δεν πρόκειται να δούμε ούτε το 2014!
* Ενώ η ανεργία πολλαπλασιάζεται, ταυτόχρονα αυξάνεται και η μισθωτή εργασία! Όλες οι προβλέψεις για του χρόνου λένε ότι η ανεργία θα μειωθεί!
(Πώς γίνεται αυτό και οι μισοί Έλληνες πλέον είναι άνεργοι, ουδείς απαντά στον γρίφο).
* Η Ελλάδα έχει πρόβλημα υπογεννητικότητας είπε ο υπουργός, «επειδή οι Έλληνες δεν θέλουν να γεννήσουν παιδιά και αυτό δεν οφείλεται σε οικονομικούς λόγους»!
ΚΑΘΩΣ άκουγα αντικρουόμενες απόψεις φίλων, που σχολίαζαν τα λεγόμενα Στουρνάρα, σκέφθηκα πως, ενώ όλοι βλέπουμε την ίδια συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, μια νύχτα γεμάτη... εφιάλτες, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ούτε στα αυτονόητα. Συμπεριφερόμαστε ακόμα ως οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί, ακόμα και αν πληρώνουμε μόνο εμείς πανάκριβο εισιτήριο για να δούμε... στημένα παιχνίδια. Δείχνουμε να πιστεύουμε τα γκάλοπ που μας σερβίρουν, πριν και μετά από ένα σπουδαίο και πιασιάρικο- (δημοσιογραφική η ορολογία) -γεγονός, ενώ γνωρίζουμε ότι γίνονται όλα τόσο βιαστικά και πρόχειρα, υπό το... άγχος να προφτάσουν τα δελτία ειδήσεων των οκτώ!
ΑΠΟ τα λεγόμενα του υπουργού, (στις ικανότητες του οποίου όλοι οι Έλληνες ποντάρουμε για σωτηρία), προσωπικά ανησύχησα... Μου φάνηκε ότι πλέον ζούμε σε μια χώρα, καταδικασμένων πολιτών σε πτώχευση, υλική και ψυχική, σε μια χώρα «θυμωμένων Ελλήνων» που ακόμα ψάχνουν τρόπο να αντιδράσουν, σε μια κοινωνία τα αντανακλαστικά της οποίας βρίσκονται σε... ύπνωση, σε μια χώρα της οποίας οι υπουργοί προσπαθούν να... τετραγωνίσουν τον κύκλο και προσδοκούν σε δάνειο 50ετίας(!) που θα μας εξασφαλίσει μια αχτίδα φωτός στο τούνελ που μας οδήγησαν.
ΚΤΙΖΟΥΝ τη νέα Ελλάδα, αλλά πρέπει πρώτα να την κατεδαφίσουν! Το να πανηγυρίζεις ότι ο συνομιλητής σου μέτρησε τους άνεργους σε δύο εκατομμύρια, ενώ είναι... ενάμισι, δείχνει το μέγεθος της αγωνίας σου να πιάσουν τα ευχολόγια για έξοδο από την κρίση. Αλλά καλύτερες μέρες δεν πρόκειται να δούμε αν δεν προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Να πούμε την αλήθεια στον κόσμο, αν θέλουμε να στηρίξουμε την άποψη πως «δεν υπάρχουν άλλες λύσεις από την αναπόφευκτη εκποίηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας»...
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass