Το «colpo grosso» της αρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων

*Να στείλουμε τους «θεράποντες ιατρούς» της χώρας στη μήνιν της Ιστορίας

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2013 2:36 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:11
 
* Του Αχιλλέα Αργατζόπουλου
αχιτέκτονα μηχανικό
 
Το ελληνικό δράμα μόλις αρχίζει να ξετυλίγεται. Οι επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών σε λίγο καιρό θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας τόσο στην οικονομική ζωή των Ελλήνων όσο και στην κοινωνία εν γένει.
Μετά τον θάνατο των «εμποράκων», απόρροια των ληστρικών φόρων των παράνομων χαρατσιών και την σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, έρχεται το «colpo grosso», ως συνέχεια της “υπαλληλοποίησης” της μεσαίας τάξης. Η αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων.
Η πλήρης απαξίωση της ακίνητης περιουσίας είναι στα σκαριά και εξελίσσεται βάσει σχεδίου. Άλλωστε ο Βενιζέλος το είχε πει- «Η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων ισούται με το χρέος της χώρας».
Οι επιχειρήσεις, όσες είναι ακόμα ανοικτές και το παλεύουν δίνοντας δουλειά, ασφυκτιούν από την έλλειψη ρευστότητας, την υπέρμετρη φορολογία, την παράλογη γραφειοκρατία και το πανάκριβο κόστος ενέργειας. Ανασταλτικοί παράγοντες για την ανταγωνιστικότητα και την επιβίωσή τους. Τα γνωστά κοράκια τους προσφέρουν χρήμα έναντι των περιουσιακών τους στοιχείων συντελώντας έτσι στη ραγδαία κατακρήμνιση της αξίας των ακινήτων. Η κατάληξη είναι προδικασμένη, καταδίκη εις θάνατον.
Οι ιδιώτες, βλέποντας την απαξίωση των ακινήτων τους, σταματούν σταδιακά να εξυπηρετούν τα δάνειά τους και αναζητούν λύσεις διακανονισμού με τις τράπεζες, με την άνευ όρων παράδοσή τους. Πρώην ιδιοκτήτες γίνονται ενοικιαστές. Η οικοδομή και όλα τα συναφή επαγγέλματα στο πυρ το εξώτερον.
Οι ηλικιωμένοι, με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών να έχει δρομολογηθεί και τους ελεγκτές της BlackRock να υπολογίζουν περαιτέρω πτώση των τιμών των ακινήτων κατά 60%. Οι δανειστές μαζί με ασφαλιστικούς ομίλους ετοιμάζονται να «απαλλοτριώσουν» και τα σπίτια των ηλικιωμένων. Μέσω της αντίστροφης υποθήκης (reverse mortgages). Με απλά λόγια, κάποιος ηλικιωμένος που έχει ιδιόκτητο σπίτι θα βάζει υποθήκη το ακίνητό του (λόγω της αδυναμίας του να αντεπεξέλθει πλέον στα έξοδα διαβίωσης, ιατρικών εξόδων, ληστρικών φόρων), και ανάλογα με τη μειωμένη πια αξία του ακινήτου θα παίρνει δάνειο. Συνήθως, υπό μορφή ισόβιας μηνιαίας σύνταξης, μέχρι να εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Στη συνέχεια το «κεραμίδι» που ήθελε να αφήσει στα παιδιά του, θα πηγαίνει κατευθείαν στους δανειστές. Γερμανικά κόλπα νέας κοπής, και υιοθετημένα από τη συγκυβέρνηση της συμφοράς.
Οι αγρότες, με μεγάλες εκτάσεις υποθηκευμένες και με την αντίληψη ότι ούτε τις αγοράζει κανείς ούτε αξίζουν τίποτε, παραδίδονται στη νομοτέλεια, «ας μου το πάρει η τράπεζα». Επιπροσθέτως έχουν και την ανάλγητη κυβέρνηση να τους απειλεί ότι αν χρωστάτε στον ΟΓΑ τέρμα οι επιδοτήσεις των καλλιεργειών σας. Βεβιασμένη αποαγροτοποίηση.
Οι Τράπεζες, ο ενιαίος μηχανισμός για την εκκαθάριση των τραπεζών θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του 2015. Αυτό είναι σαφέστατα μία παραλλαγή της τραπεζικής ένωσης που όπως ανακοίνωσε το Βερολίνο δεν συμφέρει στην Γερμανία-τον συνήθη ύποπτο.
Ο αφελληνισμός των ελληνικών τραπεζών είναι προ των πυλών και σε συνδυασμό με όλα τα προαναφερθέντα, οι πάντες αντιλαμβανόμαστε πού παραχωρούνται οι ζωές των Ελλήνων.
Τα Μνημόνια, (MOU-Memorandum Of Understanding), μνημόνιο κατανόησης, στη διπλωματική γλώσσα, είναι νομικά κείμενα συνταγμένα πολύ προσεκτικά από ανθρώπους που κατέχουν το σχετικό «Know How» της οικονομικής υποδούλωσης ενός λαού. Και υπογεγραμμένα από ανθρώπους που-υποτίθεται-εκπροσωπούν την ελληνική κοινωνία. Είναι λεπτομερή κείμενα των όρων της υποτέλειάς μας και δεν υπόκεινται σε καμία διαπραγμάτευση, παρά σε μία παρακολούθηση-επιτροπεία κατά πόσο αυτοί οι όροι υλοποιούνται.
Όλα τ’ άλλα είναι φληναφήματα και επικοινωνιακά παιχνίδια της συγκυβέρνησης «των υπολειμμάτων της ΠΟΛ.ΑΝ» και της «ομάδας Βενιζέλου», με τα εναπομείναντα τρωκτικά της εξουσίας. Διότι αυτή δεν είναι η Νέα Δημοκρατία ούτε το ΠΑΣΟΚ που έχει «πλαλήσει» ολούθε. Ένα μόρφωμα δημοκρατικό που βάζει φυλακή τους φασίστες όπως-όπως, αλλά απειλείται από τούς φασίστες με δημοκρατικές εκλογές!
Ο στόχος- ο απόλυτος έλεγχος της ελληνικής κοινωνίας, με πρόσχημα την ολοκλήρωση του ομιχλώδους ονείρου της ευρωπαϊκής εμβάθυνσης.
Το δίλημμα για την ελληνική κοινωνία, δεν είναι το ψευδεπίγραφο
Μνημονιακοί-Αντιμνημονιακοί, που βγάζει από το στόχαστρο τους ενόχους της ύπαρξης αυτών των μνημονίων-συνθηκών. Δείχνοντάς μας συνεχώς τα ολέθρια αποτελέσματα της εξόντωσης του ασθενή και τις διάφορες προτεινόμενες θεραπείες, παραμερίζουν εντέχνως, ποιος και γιατί εξολόθρευσε τον ασθενή.
Ένα είναι ξεκάθαρο: η ελληνική κοινωνία, ή απαλλάσσεται από το πελατειακό κράτος και επιχειρεί με καινούργιο σύνταγμα την επανίδρυσή του-στέλνοντας και όλους τους θεράποντες ιατρούς στη μήνιν της ιστορίας-με έναν μετασχηματισμό που να στοχεύει στην ποιότητα, την αξιοκρατία, την αριστεία. Ή μπαίνει οριστικά στο αέναο λούκι της επιτροπευόμενης συμφοράς, με αναπόδραστη κατάληξη το ιστορικό της τέλος.
Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι μία ακόμα δημοκρατική ευκαιρία και μία ελπιδοφόρα αρχή. Οι Λαρισαίοι καλούνται να αφυπνιστούν, να ενωθούν, και να κάνουν το χρέος τους ως υπεύθυνοι, «διαβασμένοι» και ασυμβίβαστοι πολίτες.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass