Διαστάσεις

Τέρμα τα καλαμπούρια

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2013 3:06 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:14
Από τον Μιχαήλ Γκρίλλα
 
Το μεγαλύτερο καλαμπούρι δεν είναι ότι η Κοινότητα των Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) έβγαλε σχετική ανακοίνωση με την οποία ζητεί «την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης» και διάφορες άλλες ανοησίες αλλά τα όσα φέρεται να έχει πει τον Νοέμβριο του 2011 ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου στη διάσκεψη των G-20 στις Κάννες ότι, φοβόταν για εκδήλωση στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Ελλάδα. Ο Παπανδρέου φέρεται να είχε κάνει τότε αναφορά και στις οικογενειακές εμπειρίες επί δικτατορίας, με τη σύλληψη, του πατέρα του Ανδρέα την 21-4-1967 και το γνωστό περιστατικό με το πιστόλι στον κρόταφό του, για να φανερώσει που ήταν κρυμμένος.
Για να φανεί τότε αξιόπιστος ο πρωθυπουργός είχε φροντίσει αιφνιδιαστικά μέσα σε ένα απόγευμα και συγκεκριμένα την 1η Νοεμβρίου 2011 τον αποκεφαλισμό σύσσωμης της τότε ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) (Α/ΓΕΕΘΑ – Α/ΓΕΣ – Α/ΓΕΝ/Α/ΓΕΑ), για να αποφύγει δήθεν, μια ενδεχόμενη ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τους στρατιωτικούς.
Επ’ αυτού στο παρελθόν με δύο άρθρα μου στην «Ε» και συγκεκριμένα την 25-12-2011 με θέμα «είναι βαθιές οι ρίζες» και «Το Πραξικόπημα – Φάντασμα» την 27-10-2012 εξηγούσα αναλυτικά και εμπεριστατωμένα για ποιους τους λόγους δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση, να εκδηλώνονταν τότε στη χώρα μας με οποιαδήποτε μορφή στρατιωτικό πραξικόπημα συγκαλυμμένα ή ανοικτά.
Το τελευταίο όμως καιρό, κάποιοι γραφικοί τύποι για να βγουν από την αφάνεια και να δείξουν έτσι ότι υπάρχουν, λένε τα ίδια και τα ίδια, που κάνουν τα ίδια, χωρίς να είναι ούτε καν μέλη κάποιας κίνησης, απαραιτήτως απόστρατοι καταδρομείς ή επίδοξοι πραξικοπηματίες, είναι όμως έτοιμοι να απαλλάξουν τη χώρα μας, από την σημερινή ξενόδουλη κυβέρνηση.
Επανερχόμενος για τρίτη φορά, επάνω σε αυτό το καυτό θέμα εάν υπάρχει, κάποια ενδεχόμενη δυνατότητα άμεσης με πραξικόπημα ή έμμεσης τύπου Αιγύπτου, επέμβασης των Ε.Δ. της χώρας στα πολιτικά δρώμενα της Πατρίδας μας, δηλώνω κατηγορηματικά ΟΧΙ και ευθύς αμέσως θα το δικαιολογήσω.
Η σημερινή πολιτική κατάσταση στη χώρα μας, δεν έχει καμία σχέση και συνάφεια με την αντίστοιχη του 1967. Τότε οι ΕΔ ήταν στεγανό διαμέρισμα της καμαρίλας των Ανακτόρων και όμορες της οργάνωσης του Ιερού Δεσμού Ελλήνων Αξιωματικών (ΙΔΕΑ) και η Κυβέρνηση του Παν. Κανελλόπουλου, που ανετράπη από την Χούντα των Συνταγματαρχών την 21-04-1967 δεν ασκούσε κανέναν απολύτως έλεγχο πάνω σε αυτές. Η απόπειρα, που έγινε τον Ιούλιο του 1965 από την Κυβέρνηση Γεωργ. Παπανδρέου να ελέγξει τη λειτουργία των ΕΔ, έπεσε στο κενό και είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή της την 15η Ιουλίου 1965, με το γνωστό Βασιλικό Συνταγματικό Πραξικόπημα και την συγκρότηση τριών διαδοχικών κυβερνήσεων των αποστατών.
Για να γίνει κάποιο είδος επέμβασης των ΕΔ πολύ δε περισσότερο πραξικόπημα, πρέπει να υπάρχει κάποιο σχετικό σχέδιο. Τότε υπήρχε το σχέδιο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», που έδινε το δικαίωμα στις ΕΔ σε περίπτωση, που διασαλεύετο η Δημόσια τάξη και τα Σώματα Ασφαλείας δεν μπορούσαν να επιβάλλουν τούτη, να επενέβαιναν αυτές. Αυτό εκμεταλλεύθηκαν στο έπαρκον οι Συνταγματάρχες και με αυτόν τον τρόπο και με απόλυτο στρατιωτικό αιφνιδιασμό, κατέλαβον την εξουσία και επέβαλαν την επτάχρονη Δικτατορία στην πατρίδα μας (1967 – 74) και την νύφη τελικά επλήρωσε και εξακολουθεί να την πληρώνει ακόμη και σήμερα, η διχοτομημένη και ακρωτηριασμένη Κύπρος.
Σήμερα όμως και μετά από μια αδιατάρακτη συνεχή κοινοβουλευτική Δημοκρατία 39 ετών, καμία απολύτως τέτοια προϋπόθεση στη χώρα μας, δεν υπάρχει και κανένα παρόμοιο σχέδιο (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ) ή άλλο με άλλη παραλλαγή δεν υφίσταται και ούτε μπορεί να σχεδιαστεί, πολύ δε περισσότερο να εφαρμοστεί, για τότε η χώρα μας, θα γίνει Συρία ή Αίγυπτος και αυτό κανένας μα κανένας δεν το θέλει, πολύ δε περισσότερο δεν το επιθυμούν οι ΕΔ, οι οποίες σέβονται απολύτως το Δημοκρατικό μας πολίτευμα και υπακούουν και πειθαρχούν, πιστά στην εκάστοτε νόμιμη κυβέρνηση. Οι Έλληνες αξιωματικοί είναι αφοσιωμένοι πιστά στα καθήκοντά τους και έχουν συνειδητοποιήσει ότι, η αποστολή και έργο των ΕΔ είναι η υπεράσπιση της πατρίδας μας αποκλειστικά και μόνο, από εξωτερικούς κινδύνους και τίποτε άλλο. Επομένως ο Ελληνικός Λαός, μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Και το μόνο, που πρέπει να τον ανησυχεί και να τον ενδιαφέρει, είναι πως θα βγει, η πατρίδα μας από την βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση, που διέρχεται και όχι να ακούει τα διάφορα καλαμπούρια!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass