ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Η φορολογία κάνει καλό στην... υγεία!

Δημοσίευση: 01 Νοε 2013 1:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:36
Γράφει ο Χρ. Τσαντήλας
ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ μου το διηγήθηκε κάποτε συνάδελφος δημοσιογράφος, που έτυχε να συντονίζει πολιτική συζήτηση στο «Χατζηγιάννειο» της Λάρισας, με ομιλητές βαριά ονόματα της πολιτικής εκείνης της περιόδου ανάμεσά τους και ο Θόδωρος Πάγκαλος. Έπαιρναν λοιπόν το μικρόφωνο και οι πολίτες από κάτω, να υποβάλουν ερωτήσεις στους πολιτικούς του πάνελ, ζητώντας τη γνώμη τους πάνω σε διάφορα θέματα. Κάποιοι όμως, όπως συνήθως συμβαίνει και σήμερα, ήταν "στημένοι" είτε από τους ομοϊδεάτες, είτε από τους αντιπάλους. Ένας λοιπόν από το ακροατήριο ήθελε να κάνει "υγρασία" σε βάρος του πληθωρικού πολιτικού και τον ρώτησε κάτι πάρα πολύ σκληρό. Τότε ο Πάγκαλος νευριασμένος, κυνικός και εριστικός όπως πάντα, κατακεραύνωσε τον πολίτη προσβάλλοντας τον βάναυσα: "Συνήθως, του είπε φωναχτά και απότομα, οι βλάκες κρύβονται μέσα στο πλήθος!".
ΤΩΡΑ θα πείτε, τι σε έπιασε και τα θυμάσαι αυτά... Αλλά, μου προκαλούν τη θύμηση, συμπεριφορές πολιτικών αυτού του τύπου, όπως η δήλωση προχθές, που έκανε σε πρωινή εκπομπή του μεγάλου καναλιού, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Ο οποίος, μπορεί να μην είναι του διαμετρήματος του Θεόδωρου, αλλά, αν τον αφήσουν στα υπουργεία έτσι λάσκα, ελεύθερο να λέει ό,τι θέλει, για πολύ ακόμη, όχι μόνο θα τον φτάσει αλλά θα τον ξεπεράσει κιόλας τον Πάγκαλο!
ΤΙ ΕΙΠΕ ο Άδωνις; Ότι έχει από τον πατέρα του στη Λευκάδα κάτι στρέμματα, άλλα στο βουνό, άλλα στη θάλασσα, τα οποία έχει ξεχάσει πού είναι... Και ότι τώρα που θα του τα φορολογήσει το κράτος, θα του κάνει μεγάλο καλό, επειδή θα... ξαναπάει να τα δει, να τα αξιοποιήσει ή και να τα πουλήσει! Μπράβο στο κράτος, μπράβο!
ΝΑ ΓΙΑΤΙ μου ήρθε στο μυαλό, εκείνο που είχε πει ο Πάγκαλος τότε στον φουκαρά του ακροατηρίου στο "Χατζηγιάννειο", που με την ερώτηση τον... ζόρισε! "Αυτοί που λένε τέτοιες βλακείες, συνήθως κρύβονται στο πλήθος!". Δεν βγαίνουν φάτσα κάρτα να λένε τέτοια, οι διάφοροι προστατευόμενοι, μιας, χωρίς αντανακλαστικά, και ευρισκόμενης σε έναν ανεξήγητο λήθαργο, κοινωνίας... Να λέμε δηλαδή όλοι στον Στουρνάρα... "μας σώζεις που μας φορολογείς Γιάννη, δώσε κι άλλο φόρο, καλό μας κάνεις"!
Αυτός ο τόπος έχει βγάλει και μεγάλους άνδρες. Οι περισσότεροι έσπρωξαν την Ελλάδα μπροστά. Σιωπηρά, με έργα, δίχως φανφάρες... Τελευταία όμως η ψήφος μας έδωσε χώρο να ωριμάσουν (όπως τα φρούτα στα δέντρα) πολλοί «σωτήρες». Διαφόρων αποχρώσεων. Με μυαλό ή και χωρίς, οι πιο πολλοί, αλλά και με περίσσεια δόση θράσους. Με απίθανη γνώση της τέχνης να «πουλάνε» στο πρωτάθλημα της τηλεθέασης. Κι εμείς να τους... λουζόμαστε!
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass