Η ημέρα των Αετών

Δημοσίευση: 08 Νοε 2013 1:18 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:45
Γράφει ο Άγγελος Γάννας
Καθημερινά, εμείς οι κάτοικοι του νομού Λάρισας νιώθουμε έντονη την παρουσία της πολεμικής αεροπορίας. Οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου σμήνη των επιβλητικών Fantoms F -4, F – 16, Miraz 2005 ή τα ευέλικτα F – 5 Νόρθοπ, «αυλακώνουν» τον θεσσαλικό εναέριο χώρο σε μεγαλειώδεις και επιβλητικούς σχηματισμούς σκορπώντας σε εμάς τους επίγειους ρίγη συγκινήσεως και θαυμασμού.
Στο Αιγαίο καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη. Η Τουρκία αμφισβητώντας την κυριαρχία την ελληνικών νησιών και κυρίως αυτών του Ανατολικού Αιγαίου, όπως η Λήμνος, η Χίος, Ρόδος, το Καστελόριζο και άλλα, στέλνει τα πολεμικά αεροσκάφη της για να διαπιστώσει την ελληνική αντίδραση. Τότε οι Έλληνες αεροπόροι σε κάθε «σκραμπλ» βρίσκονται σε χρόνο μηδέν αντιμέτωποί τους.
Δεν είναι λίγες οι «εμπλοκές» μάχης που σημειώνονται στους ουρανούς του Αιγαίου μας, δίνουν εκεί επάνω τον καλύτερο εαυτό τους, αναχαιτίζοντας τον ύπουλο αντίπαλο και διασφαλίζοντας το απαραβίαστο του ελληνικού εναέριου χώρου.
Με ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ικανότητας και ετοιμότητας βρίσκονται πάντοτε στις επάλξεις.
Είναι αυτοί οι λεβέντες που ενώ στη γη είναι προσιτοί και χαμογελαστοί στους αιθέρες κρατούν την αρχαγγελική ρομφαία για να συντρίψουν κάθε επίδοξο επιδρομέα.
Έπαινο πρέπει να δώσουμε και στους τεχνικούς εδάφους κάθε ειδικότητας που διατηρούν τα οπλικά συστήματα σε άριστη κατάσταση. Έτοιμα ανά πάσα στιγμή για δράση.
Αν στο έδαφος είναι χαμογελαστοί και ωραίοι στους αιθέρες κρατούν την αρχαγγελική ρομφαία κατά κάθε ύπουλου επιδρομέα που θέλει που θέλει να επιβληθεί στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Σε όλους αυτούς λοιπόν τους λεβέντες με την άριστη εκπαίδευση και κατάρτιση και το υψηλό φρόνιμα επ’ ευκαιρία της εορτής του προστάτη τους αρχαγγέλου Μιχαήλ απευθύνουμε ευχές και τους βεβαιώνουμε ότι ο ελληνικός λαός τους περιβάλλει με αγάπη και εκτίμηση.
Ίσως δεν είναι υπερβολή να επαναληφθούν τα λόγια του Ουίνστον Τσώρτσιλ: «Ποτέ τόσοι πολλοί δεν οφείλουν τόσα πολλά σε τόσο λίγους...».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass