Σκέψεις

Διεφθαρμένες εξουσίες

Δημοσίευση: 09 Νοε 2013 21:02 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:48
Από τον Δημήτρη Τσικούρα
Ακούμε, βλέπουμε και ζούμε φοβερά γεγονότα και τρομαχτικές καταστάσεις – σχεδόν σ’ όλο τον κόσμο – τα τελευταία χρόνια, που δείχνουν και προφητεύουν τα χειρότερα, πως θα συμβούν, μ’ απρόβλεπτες συνέπειες και εξελίξεις στον γήινο πλανήτη. Όλα τα όσα γίνονται, συμβαίνουν κάθε ώρα γύρω μας και στη ζωή μας, από τις διεφθαρμένες, εκμαυλιστικές, φαυλοκρατικές και εξαχρειωμένες εξουσίες των ημερών μας, οδηγούνε την ανθρωπότητα με μαθηματική ακρίβεια, στην όλο και μεγαλύτερη εξάρτηση, στη φτωχοποίηση και στον μαρασμό. Οι λαϊκές ιδιαίτερα μάζες, πληρώνουν πανάκριβα και θανατερά το τίμημα της κρίσης. Οι καθημερινές βιοποριστικές ανάγκες, μέρα με την ημέρα πολλαπλασιάζονται και γονατίζουν τους φτωχούς και τους ανήμπορους, που είναι οι πολλοί, στις κοινωνίες των λαών.
Η ανωμαλία αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα – ιδιαίτερα στη χώρα μας. Θα οδηγήσει στον ξεσηκωμό και στην επαναστατική εξέγερση, το λαό μας, όπως έγινε και σε άλλες χώρες του πλανήτη μας κατά καιρούς, Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο, Συρία, κ.λπ.
Η διαφθορά, η ψευτιά και η απάτη των εξουσιαστών, ξεπέρασε όλα τα όρια και τις κόκκινες γραμμές. Οι απατηλές πολιτικές που εφαρμόζονται ξεσκεπάστηκαν. Τα περιθώρια στενεύουν ώρα με την ώρα των εκμεταλλευτών, που στηρίζονται, από ντόπια και ξένα κέντρα σκοπιμοτήτων, που στοχεύουν στα δύσκολα και άσχημα κατοχικά χρόνια, να φέρουνε ξανά στη χώρα μας και στο λαό μας
Ο επίγειος και επουράνιος «θεός» το χρήμα, που το έχουνε πάντα οι λίγοι στα χέρια τους, - και το «παίζουν μπίζνες», εξαγοράζει αναποτελεσματικά και καταχρηστικά το χρόνο, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των εξαρτημένων εργαζομένων της γης, όλης της ανθρωπότητας και διαφθείρει κάθε «εντολοδόχο εκλεγμένο» εξουσιαστή στον κόσμο.
Το πειραματόζωο, η Ελλάδα, ξύπνησε… Και οι Έλληνες μετρούνε τις πληγές τους κι ετοιμάζονται να δώσουν ανατρεπτικές μάχες, προς κάθε κατεύθυνση τώρα πια, με όλες τις δυνάμεις τους, κατά του εσωτερικού «εχθρού», τις καταχρηστικές εκείνες και διεφθαρμένες εξουσίες και όλων των αρπαχτικών ξένων καταχτητών, που συνέβαλαν και συμβάλλουν στην εξαθλίωσή μας.
Η περίοδος της σιωπής έκλεισε τον κύκλο της. Τα μηνύματα που έρχονται από κάθε γωνιά της ελληνικής γης, άλλα και από τον έξω κόσμο, είναι ανατρεπτικά, για την καθεστηκυία τάξη, και το σύστημα διακυβέρνησης του τόπου μας. Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα μας και το λαό μας σ’ αυτό το κατάντημα πρέπει να ανατραπούν, και θα ανατραπούν, θα απομακρυνθούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν μπορεί, αυτοί οι άνθρωποι, να παραμένουν τιμονιέρηδες της κάθε διεφθαρμένης εξουσίας, και προπάντων της κυβερνητικής εξουσίας. Και το χειρότερο, να λένε τάχα, πως θέλουν να γίνουν και σωτήρες, να σώσουν το λαό μας και τη χώρα μας – που αυτοί χρεοκόπησαν - απ’ τη χρεοκοπία. Ντόπιοι και αλλοεθνείς, που συνεργάστηκαν και συνεχίζουν να συνεργάζονται, στηρίζοντας και εφαρμόζοντας εξοντωτικές, ολέθριες, κατοχικές διεφθαρμένες πολιτικές στην Ελλάδα, αποκαλύφτηκαν, ξεσκεπάστηκαν στα μάτια των Ελλήνων. Όλοι αυτοί οι «καλοί» μας συμπατριώτες, τα τζάκια που λέμε και οι οικογενειοκρατίες, που συνεργάστηκαν με εκείνους που δημιούργησαν την ανθρωπιστική, οικονομική και ηθική παγκόσμια κρίση, πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον των λαϊκών δικαστηρίων. Τα προμελετημένα, καταχθόνια, εγκληματικά τους σχέδια, που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν, με τα πολιτικά τους προγράμματα και τις πολιτικές της λιτότητας, σε βάρος του δύσμοιρου λαού μας, κατέστρεψαν τη χώρα μας και τον ευκολόπιστο και ανυποψίαστο λαό μας.
Αρκετά, υπεραρκετά, δεν πάει άλλο, το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Είναι καιρός να ξεμπερδεύουμε με το σκυλοσόι των τυράννων και των καταστροφέων. Οι καταχρηστικές διεφθαρμένες εξουσίες, που τις υπηρετούνε, δεκαετίες τώρα, άτομα και πρόσωπα της ολιγαρχίας και του κεφαλαίου, άτομα κατευθυνόμενα, που εξαγοράζονται και χρηματίζονται παράνομα. Άτομα, που εκλέγονται βέβαια, από μια μερίδα, κι ένα μειοψηφικό ποσοστό του εκλογικού σώματος, και που με ποικίλους τρόπους και καλπονοθευτικά σχέδια και τεχνάσματα, του άδικου εκλογικού συστήματος, παίρνουνε την εξουσία στα χέρια τους. Άτομα, που υπηρετούνε την κατακερματισμένη αστική Δημοκρατία και την παράταξη της αδιαφάνειας και του σκοταδισμού – που δεν υπερβαίνει το 10% του πληθυσμού της χώρας μας – όπως πολύ καλά γνωρίζουμε. Πρέπει να τελειώνουμε μ’ αυτά.
Τέλος, και εν κατακλείδι, πρέπει να πούμε πως, ο λαός μας, δεν ανέχεται άλλο, αυτό το αυταρχικό, αντιδημοκρατικό, επαχθές, ανήθικο, άνισο πολιτικοκοινωνικό και οικομικό κυβερνητικό σύστημα στον τόπο μας, στη χώρα μας, που δίνει με συνταγματικό δικαίωμα στους ψεύτες, στους κλέφτες και στους πάσης φύσεως εκμεταλλευτές – εκπροσώπους και αντιπροσώπους της ελίτ – να καταδυναστεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία, το 90% του ελληνικού λαού, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, για δεκαετίες, σ’ αυτή τη χώρα που λέγεται Ελλάδα. Στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία
δεν μπορεί να βασιλεύουν τα φιάσκα της και η καμουφλαρισμένη, με πολιτικό μανδύα φασιστοκρατία.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass