Στήλη πριν 30 χρόνια

20 Φεβρουαρίου

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2013 1:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:32
Επιμέλεια Δημήτρης Κατσανάκης
 Ο κ. Ρήγκαν συνδυάζει τη βοήθεια με νέα συμφωνία για βάσεις σύμφωνα με απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ στην επιστολή του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κ. Ρήγκαν τονίζει ότι μια νέα συμφωνία που θα καθορίζει τις αμυντικές σχέσεις Ελλάδας Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών και στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ζητήσει αυξημένα επίπεδα αμυντικής βοήθειας προς την Ελλάδα υψηλότερα από εκείνα του τρέχοντος προγράμματος.
* * *
Στην κεντρική πολιτική επικαιρότητα εξαίχουσα θέση έχει η επίσκεψη του Σοβιετικού πρωθυπουργού Νικαολάϊ Τιχόνωφ στην Ελλάδα αλλά και η εκφώνηση πολιτικού λόγου από τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων στο πλαίσιο της επίσκεψής του για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης.
 
Από τη στήλη «Με το φανάρι του Διογένη» η φωτογραφία με την αντίστοιχη λεζάντα- σχόλιο:
Από μια φωτογραφία του Μπρέζνιεφ, του Μάρξ, του Λένιν, του Δημητρώφ και ένα ταξίδι στη Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας κέρδισαν όσα στελέχη τοπικών οργανώσεων του ΚΚΕ επέδειξαν τον μεγαλύτερο ζήλο για δουλειά και την αξιολογότερη δράση…
Η απονομή των βραβείων έγινε στον κατάμεστο από κόσμο «Γαλαξία» εν μέσω θριαμβευτικών χειροκροτημάτων για τους νικητές.
Δεν ξέρω πώς θα αισθανόσασταν εσείς, αν διακρινόμενοι στον πολιτικό στίβο της χώρας σας βραβευόσασταν με το πορτραίτο του πρωθυπουργού μιας άλλης χώρας... Εγώ ειλικρινά θα έσκαζα από εθνική υπερηφάνεια αν για την προσφορά μου στην πολιτική (έστω και μέσω κόμματος) ζωή του τόπου κέρδιζα ταξίδι στην Αργεντινή και πορτραίτο του Βιντέλα για το σαλόνι, ακριβώς πάνω από τον καναπέ!
* * *
 Από τις Επικαιρότητες η αναφορά στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του νομού και ιδιαίτερα των Φαρσάλων:
Το Νομαρχιακό Ταμείο Λαρίσης θα πρέπει να αντιμετωπίσει με κάποια μεγαλύτερη θετικότητα το πρόβλημα της οδοποιίας που αντιμετωπίζει η επαρχία Φαρσάλων. Η οδική σύνδεση της κωμόπολης με ορισμένες κοινότητες της περιοχής έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις προβληματική, εξαιτίας της κακής κατάστασης των δρόμων. Γι΄ αυτό και επιβάλλεται να πέσει ένα μεγαλύτερο βάρος της κρατικής μηχανής στην επαρχία Φαρσάλων ώστε να κατασκευαστούν περισσότεροι δρόμοι ή μάλλον να δημιουργηθεί ένα αξιόλογο οδικό δίκτυο που θεωρείται τόσο απαραίτητο. Κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε ιδιαίτερα όχι μόνο από συγκοινωνιακής πλευράς τους κατοίκους της επαρχίας Φαρσάλων αλλά και την καλύτερη και συντομότερη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.
 * * *
Από την πλούσια θεματολογία της Κυριακάτικης έκδοσης ξεχωρίζουν:
•           Μέχρι και 100.000 δραχμές για ένα τηλέφωνο! Οι ελεύθερες εκχωρήσεις που σταματούν δημιούργησαν μια απαράδεκτη κατάσταση. Αδυναμίες του ΟΤΕ να καλύψει τις ανάγκες
•           Ένα φαινόμενο της Εποχής: Εμείς και οι διαρρήκτες: Πόσο καλές είναι οι σχέσεις μας μαζί τους;
•           Ενώ κορυφώνεται ο αγώνας κατά των στρατιωτικών βάσεων Οι ξένες «πνευματικές βάσεις» είναι πιο επικίνδυνες για τη χώρα. Προπαγάνδα ειδών-ειδών και απώλεια εθνικής ταυτότητας.
•           Ζωτικά προβλήματα στην κοινότητα Λιβαδίου Ολύμπου –Επιτακτική ανάγκη η αποπεράτωση του ξενώνα
* * *
Η φωτογραφία δημοσιεύεται στη στήλη του αείμνηστου Κώστα Περραιβού «Η Λάρισα που χάθηκε» με τη λεζάντα:
Το αρχαιότερο καφενείο της Λάρισας ο «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», που λειτουργεί ακόμα όπως στα παλιά χρόνια με τα τάβλι, τις πρέφες και την ίδια ατμόσφαιρα. Είναι το μόνο από τα πολλά που υπήρχαν γύρω από την κεντρική πλατεία.
* * *
Στο χώρο του πολιτισμού
Εγκαινιάζεται το Λαογραφικό Μουσείο Λαρίσης, που βρίσκεται σε νέο ευρύχωρο οίκημα στην οδό Μανδηλαρά (Β. Παύλου) 74 και είναι δημιούργημα της Λαογραφικής Εταιρίας Λαρίσης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass