Οι... βαθμοί των υπουργών

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2013 1:48 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:33
ΤΟΥΣ 17 υπουργούς της κυβέρνησης εκλήθησαν να αξιολογήσουν οι πολίτες στη δημοσκόπηση της εταιρίας Marc που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA» την περασμένη Τρίτη.
Η αξιολόγηση έχει την – αυταπόδεικτη – αξία της, αξιοσημείωτο είναι πάντως και ότι το ευρύ κοινό δεν εκφράζει άποψη (ΔΑ: Δεν Απαντώ) για επτά υπουργούς σε πολύ μεγάλα ποσοστά: από 46% έως 75%. Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι δεν τους ξέρει καν...
 
Ο Ι. Στουρνάρας «έδειξε»
τον χρόνο των εκλογών
ΤΟΝ χρόνο των εκλογών στην Ελλάδα αποκάλυψε μέσω... Ιταλίας ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας στη συνέντευξή του στην εκπομπή «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» του τηλεοπτικού σταθμού «ΜΕΓΚΑ» την περασμένη Δευτέρα.
Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των εκλογών στη γειτονική χώρα, προέβη στην εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα στην Ιταλία προέκυψε από το γεγονός ότι «πήγε σε εκλογές με 2,2% ύφεση. Δεν κάνεις εκλογές σε ύφεση. Γι’ αυτό πρέπει να βγούμε το συντομότερο δυνατό από την ύφεση».
* * *
Από τα λεγόμενα του κορυφαίου υπουργού συνάγεται ότι όσο η Ελλάδα είναι σε ύφεση, εκλογές δεν γίνονται.
Το 2013 η ύφεση στη χώρα υπολογίζεται (από την κυβέρνηση) στο 4,5%. Για το 2014 ο κ. Ι. Στουρνάρας εκτιμά ότι θα υπάρξει ανάκαμψη και ο δείκτης θα ανέβει «λίγο πάνω από το μηδέν».
Άρα, η κυβέρνηση μπορεί να στήσει κάλπες προς το τέλος του 2014 ή μάλλον από το 2015, όταν, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της, η ανάπτυξη θα είναι πιο στέρεα (ο υπουργός Οικονομικών τάσσεται βεβαίως υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας).
 
 
Δεν περνά
από τη Βουλή
το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»
ΔΩΡΟ στους βουλευτές των κομμάτων της συμπολίτευσης ή μήπως φόβος για την ψήφο τους;
Το σχέδιο συγχώνευσης τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, το γνωστό σχέδιο «Αθηνά», δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή καθώς θα περιληφθεί όχι σε νομοσχέδιο αλλά σε Προεδρικό Διάταγμα.
* * *
Ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος θα εμφανιστεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα να παρουσιάσει το νομοσχέδιο (και τις αλλαγές που θα επιφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες), όμως οι βουλευτές δεν θα κληθούν να το ψηφίσουν.
Συνεπώς, μπορούν άνετα να εκφράζουν τις αντιδράσεις τους (όσοι αντιδρούν) αφού δεν πρόκειται να έλθει η ώρα της κρίσεως (ψηφοφορία) όπως έγινε για παράδειγμα με τα Μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα.
 
Στρίβειν... διά
του συνεδρίου
η κυβέρνηση
«ΔΙΑ πάσαν χρήσιν» από την πλευρά της κυβέρνησης έχει εξελιχθεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ξεκινά σήμερα.
Όποια απόφαση δεν θέλει (ή δεν μπορεί λόγω εσωκομματικών αντιδράσεων) να πάρει η κυβέρνηση, τη μεταθέτει για μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Τα παραδείγματα ουκ ολίγα: από τον ανασχηματισμό μέχρι τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και από την κάλυψη των θέσεων των διοικητών στα νοσοκομεία μέχρι την παρουσίαση του σχεδίου «Αθηνά» στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το οποίο επρόκειτο να συζητηθεί χθες αλλά η συζήτησή του μετατέθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα (ναι, ακόμη και γι’ αυτό η δικαιολογία που ακούστηκε ήταν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ).
* * *
ΤΗΝ Κυριακή ολοκληρώνεται το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, κάποιοι όμως άρχισαν να χρησιμοποιούν ήδη τη νέα δικαιολογία για τη χρονική μετάθεση των δύσκολων αποφάσεων: να τελειώσει πρώτα και το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουνίου!
Της... συνιστώσας
γίνεται στη Βουλή
ΑΠΟ την περασμένη άνοιξη η λέξη «συνιστώσα» έχει ενταχθεί για τα καλά στο καθημερινό πολιτικό λεξιλόγιο. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα χρησιμοποιείται σχεδόν σε καθημερινή βάση στη Βουλή.
Ιδού ένα δείγμα από τις ομιλίες των αρχηγών των τριών πρώτων κοινοβουλευτικών κομμάτων από την πρόσφατη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή:
-Αντ. Σαμαράς: «Εσείς μπορείτε να μας πείτε αν τηρήσατε τις δεσμεύσεις σας κ. Τσίπρα; Ποιες δεσμεύσεις σας θα τηρήσετε; Τις δεσμεύσεις που δίνετε εντός Ελλάδας ή εκτός Ελλάδας; Αυτά που λέτε τώρα, αυτά που λέγατε προχθές, αυτά που λέγατε πριν από ένα μήνα, πριν τρεις μήνες, πριν έξι μήνες; Ποια; Αυτά που λέει η πρώτη, η έκτη ή η δωδέκατη συνιστώσα σας;».
* * *
Αλ. Τσίπρας: «Τα χαράτσια ήλθαν ως έκτακτα και θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η συνιστώσα σας σήμερα –η συνιστώσα σας, να τον χαίρεστε τον κ. Βενιζέλο- πήγε και τα ανακοίνωσε, εσείς κ. Σαμαρά βγήκατε και είπατε ότι πρέπει να καταργηθούν τα χαράτσια».
-Ε. Βενιζέλος: «Είναι το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας; Είναι και η ΔΗΜΑΡ συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας; (...) Εμείς είμαστε οι τρεις συνιστώσες της συνισταμένης της πολιτικής και εθνικής ευθύνης. Εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, τι είστε; Είστε μία συνιστώσα της ετερόκλητης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης».
 
Πόσες ώρες
εργάζεται
ο Αντ. Σαμαράς;
ΠΟΙΟΣ εργοδότης δεν θα ήθελε έναν τέτοιον εργαζόμενο...
«Δουλεύω 18 ώρες την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα», εξομολογήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ο πρωθυπουργός.
Λέγοντας ότι θα συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς «μέχρι να περάσουν οριστικά τα δύσκολα».
 
«Να σας πω
έναν - έναν
με το μικρό σας όνομα;»
ΔΕΝ ήταν και πολλοί οι βουλευτές που είχαν απομείνει στην αίθουσα της Βουλής ένα βράδυ την προπερασμένη εβδομάδα, στη συζήτηση νομοσχεδίου για το Ελεγκτικό Συνέδριο – συνηθισμένη η εικόνα για την ολομέλεια της Βουλής.
Οπότε ξεκινώντας την ομιλία του ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης είπε: «Δεν ξέρω βέβαια αν πρέπει να αναφερθώ στους κύριους βουλευτές ή να πω έναν προς έναν με το μικρό τους όνομα γιατί τους γνωρίζω και να τους πω: «δεν έρχεστε να κουβεντιάσουμε μεταξύ μας;».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass