Στήλη πριν 30 χρόνια

26 Φεβρουαρίου 1983

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2013 1:36 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:33
Επιμέλεια Δημήτρης Κατσανάκης
 
Σωρεία παραλείψεων, βαριές ευθύνες, έρευνα σε βάθος για το ναυάγιο της «Χρυσής Αυγής» την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες στη θάλασσα και περισυλλέγονται πτώματα.
Ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε οδηγίες να ερευνηθεί το όλο θέμα της ακτοπλοΐας και να ετοιμαστεί νομοθετική ρύθμιση, που να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της για να αποφεύγονται στο μέλλον δυσσάρεστα γεγονότα όπως αυτό του πλοίου της «Χρυσής Αυγής».
* * *
Στην κεντρική πολιτική σκηνή κυριαρχεί η διάψευση του Ανδρέα Παπανδρέου:
«Σκόπιμες οι φήμες για αναδόμηση»
Η διάψευση συνδυάζεται με την εκτίμηση ότι η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών έχει στόχο την πρόκληση στην κυβέρνηση και στον λαό.
* * *
Πυρκαγιά στον αλευρόμυλο Χατζηκρανιώτη στον Τύρναβο
Πυρκαγιά από κακή λειτουργία μηχανήματος προκάλεσε ζημιές 2 εκατομμυρίων δραχμών στην αλευροβιομηχανία των αδελφών Χατζηκρανιώτη στον Τύρναβο. Η φωτιά εκδηλώθηκε στη 1.30 τη νύχτα σε αποθηκευτικό χώρο στον 3ο όροφο, αποτέφρωσε ποσότητες από αλεύρι και σιτάρι και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε μηχανήματα του 3ου και 4ου ορόφου.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαρίσης μόλις ειδοποιήθηκε έστειλε στον τόπο της πυρκαγιάς 2 οχήματα και δύναμη 7 πυροσβεστών. Χρειάστηκε προσπάθεια δύο ωρών περίπου για το σβήσιμο της φωτιάς.
 * * *
Η Αγροφυλακή εντάχθηκε στα Σώματα Ασφαλείας και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης γίνεται ο καινούργιος οργανισμός για τα νέα καθήκοντα που θα αναλάβει.
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο διευθυντής Αγροφυλακής Δημ. Παπαθανασίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κατά την άφιξή του στη Λάρισα συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση βλέπει με πολύ καλό μάτι το συμπαθέστατο αυτό Σώμα και συνεχώς μελετάει τη βελτίωση της θέσεως του αγροφύλακα. Συνέστησε στους υπαλλήλους και τα όργανα να αφοσιωθούν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους και να δραστηριοποιηθούν ώστε να παγιωθεί η ασφάλεια στην ύπαιθρο. Επίσης συνέστησε να εξετάζουν με προσοχή τα αιτήματα των πολιτών και να δίνουν αμέσως τις λύσεις ώστε να παγιωθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στον αγροφύλακα.
* * *
Από το δικαστικό ρεπορτάζ οι δύο ειδήσεις:
Καταδικάστηκε με την κατηγορία του επιδειξία
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαρίσης επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε 30χρονο Λαρισαίο οικοδόμο με την κατηγορία ότι επέδειξε τα γεννητικά του όργανα σε 7χρονη μαθήτρια την ώρα που γύριζε από το σχολείο στο σπίτι της.
Δύο χρόνια φυλάκιση για κλοπή δύο σκυλιών
Σε φυλάκιση δύο ετών χωρίς μετατροπή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαρίσης Βολιώτης τεχνίτης αυτοκινήτων 31 χρόνων για ζωοκλοπή. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία ότι τη νύχτα της 2ας Μαΐου 1982 έκλεψε δύο κυνηγετικά σκυλιά Λαρισαίου υπαλλήλου του ΟΤΕ.
 * * *
Μια περίεργη υπόθεση με... βάθος από τη Κάρπαθο:
Ανατίναξαν εκκλησία με δυναμίτιδα!
Ισχυρή έκρηξη δυναμίτιδας προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην εκκλησία του Ευαγγελισμού στην Κάρπαθο. Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι ενώ από την έκρηξη κατέρρευσε η μισή οροφή της εκκλησίας και έσπασαν οι βιτρίνες δυο παρακείμενων καταστημάτων. Πρέπει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο η εκκλησιαστική επιτροπή του Ευαγγελισμού θέλησε να κατεδαφίσει την εκκλησία για να κτίσει στη θέση της μια μεγαλύτερη αλλά η κατεδάφιση σταμάτησε ύστερα από επέμβαση της αρχαιολογικής υπηρεσίας επειδή το κτίσμα έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο.
 * * *
Πέθανε ο Τέννεση Ουίλιαμς
Ο Αμερικανός συγγραφέας Τέννεση Ουίλιαμς πέθανε σε ξενοδοχείο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 72 ετών έγινε γνωστό από ιατρική πηγή.
Ο Τέννεση Ουίλιαμς είναι συγγραφέας πολλών θεατρικών έργων με πλαίσιο το νότο των Ηνωμένων Πολιτειών μεταξύ των οποίων «Λεωφορείο ο πόθος», «Η Λυσσασμένη Γάτα» και «Γλυκό πουλί της νιότης». Τα αίτια του θανάτου του δεν έγιναν γνωστά.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass