ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ

11 Μαρτίου 1983

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2013 10:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:57
Επιμέλεια: Σοφία Ορφανιώτη
Οξεία αντίδραση στην Ευρωβουλή για την πρόκληση αναφέρει το κεντρικό θέμα της εφημερίδας, σχολιάζοντας τη στάση των αρχηγών της Σοσιαλιστικής και της Κομμουνιστικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου που αποτελούν και την πλειοψηφία του κόμματος, μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μαριάννο Ρουμόρ.
Η ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Ρουμόρ επισημαίνουν οι αρχηγοί των κομμάτων για την Ελλάδα, αντιπροσωπεύει μια ιδιαίτερα εκτός θέματος πολιτική ενέργεια που συντελείται ακόμη και με το γεγονός ότι αρχίζει με τον τίτλο «Πληροφορίες για μια απόπειρα κατάργησης της δημοκρατικής νομιμότητας στην Ελλάδα...».
***
Ουρές φορολογουμένων στα Δημόσια Ταμεία
*Οι εφοριακοί συνεχίζουν την απεργία, οι ταμιακοί σταμάτησαν τις στάσεις εργασίας
Το s.o.s. εξέπεμψαν χθες οι ταμιακοί υπάλληλοι καθώς ένα πλήθος φορολογουμένων Λαρισαίων τους «έπνιγε» και στα δύο ταμεία. Ο όγκος του συναλλασσόμενου κοινού ήταν μεγάλος με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων και κάθε είδους άλλων υποχρεώσεων.
***
Η κυβέρνηση, τα κόμματα και ο λαός θα τιμήσουν το Κιλελέρ
*Με την παρουσία του κ. πρωθυπουργού
Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα, κόμματα, φορείς και κόσμος θα τιμήσουν την επέτειο από την εξέγερση του Κιλελέρ. Η παρουσία του πρωθυπουργού θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση, καθώς θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με όλους.
***
Ανοιχτή επιτροπή ειρήνης συγκροτείται στον Τύρναβο
Την απόφαση να συγκροτήσουν ανοιχτή επιτροπή ειρήνης ,πήραν στο δημαρχείο του Τυρνάβου εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων της πόλης μετά από κάλεσμα του δημάρχου κ. Δημ. Κουγιώνη. Στόχος της επιτροπής όπως τονίστηκε στη σύσκεψη είναι η διαρκής ενημέρωση του λαού για κάθε πρόβλημα σχετικά με την ειρήνη, τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας...
***
 
Παραχωρούνται εκτάσεις σε ακτήμονες του λόφου μετά την απαλλοτρίωση
***
Αγρότες σε σχολείο Μελισσοκομίας
Οι αγρότες που επιλέγησαν θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο ΚΕΓΕ, όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Γεωργίας.
***
Αδιάβλητα γίνονται οι διαγωνισμοί πρόσληψης υπαλλήλων
Αυτό απαντά ο υπουργός Οικονομικών κ. Δημ. Κουλουριάνος μετά από παράπονα που διατυπώθηκαν από πολίτες όσον αφορά στην επιλογή των θεμάτων και στο σύστημα επιτήρησης των διαγωνισμών.
***
Μετέωροι οι εργαζόμενοι της «Θεσσαλικής»
Μετά την αίτηση πτώχευσης της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι και τυπικά μένουν μετέωροι αφού οι ελπίδες για σύντομη επαναλειτουργία του εργοστασίου περιορίστηκαν στο ελάχιστο, ενώ και οικονομικά έχουν εξαθλιωθεί και οι ανησυχίες τους για ζοφερό μέλλον πολλαπλασιάζονται αν και ο ΟΑΕΔ δεν τους επιδοτήσει όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Το κοινωνικό θέμα έχει άμεση επίδραση στην οικονομική ζωή του τόπου, αν ξαφνικά 400 και πλέον άνθρωποι προστεθούν στον γενικό αριθμό των ανέργων.
***
 
Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο αναφέρουν μεταξύ άλλων:
Οι Αμερικανοί υποβαθμίζουν τώρα τη σημασία των βάσεων
Αυτό αναφέρθηκε σε τετράωρη σημασία της Γερουσίας, έχουν εκπονήσει μελέτες για μεταφορά τους από την Ελλάδα σε άλλη ξένη χώρα.
***
Ο κ. Αβέρωφ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκθέτει τη χώρα στο εξωτερικό
*Εξαιτίας του θέματος Ρουμόρ στην Ευρωβουλή
Ο κ. Αβέρωφ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Ρουμόρ επιδεικνύει μεγάλη ευαισθησία για τους δημοκρατικούς θεσμούς στην Ελλάδα που είναι στέρεα θεμελιωμένοι και δεν ανησυχεί για την κατάλυση κάθε δημοκρατικής ελευθερίας στη γειτονική Τουρκία...
***
Πλαγιά βουνού καταπλάκωσε κατοικημένη περιοχή στην Κίνα
Σωστικά συνεργεία απεγκλωβίζουν τους νεκρούς οι οποίοι φτάνουν τους 250. Το καταστροφικό γεγονός συνέβη λόγω των κατολισθήσεων στην περιοχή Γκανσού...
***
Η κυβέρνηση συνάπτει δάνειο 500 εκατ. δολαρίων
 Η τράπεζα της Ελλάδας ανέθεσε σε ξένες τράπεζες τη σύναψη δανείου. Οι όροι θεωρούνται ιδιαίτερα ευνοϊκοί, δεδομένου ότι το δάνειο έχει ισχύ 7 χρόνια, περίοδο χάριτος 4 χρόνια και το επιτόκιο είναι διατραπεζικό για ευρωδολάρια του Λονδίνου προσαυξημένο κατά 5/8.
***
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass